Ολυμπιακός – Το πλάνο των μεταγραφών και ο Ελ Αραμπί…

Ολυμπιακός – Το πλάνο των μεταγραφών και ο Ελ Αραμπί…

Το 8αρι με τα χαρακτηριστικά του Μαντί, οι «ανάσες» του Όλεγκ και η… έκπληξη στα στόπερ την ώρα που το νέο συμβόλαιο του Μαροκινού πλησιάζει…

Δύο ματς και μετά ξεκούραση για τον Ολυμπιακό. Την Κυριακή υποδέχεται την Λαμία για την 15η αγωνιστική και την Τετάρτη τον Λεβαδειακό στη ρεβάνς της ήττας (3-2) στο Κύπελλο, με τους ερυθρόλευκους να ψάχνουν το 2Χ2 που θα τους επιτρέψει να κλείσουν ιδανικά το 2021.

Ξέροντας πως μπαίνουν στο 2022 ως το απόλυτο φαβορί για το πρωτάθλημα. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να βλέπει την ομάδα του κυρίαρχη και να ξέρει συνάμα πως υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Και όλα αυτά σε ένα διάστημα που θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει το ρόστερ του στα δύσκολα καθώς οι απουσίες λόγω Κόπα Άφρικα αναμένονται να πολλές. Οι δύο Καμαρά, Σισέ, Ροντρίγκες, Κούντε και ίσως Ονιεκούρου, Ελ Αραμπί, Μπα. Αν γίνει το απόλυτο (δύσκολο), τότε το… μισό ρόστερ της ομάδας θα βρίσκεται στα γήπεδα της Αφρικής για το Κόπα Άφρικα που διεξάγεται από τις 9 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Μια εξέλιξη που γνώριζαν από το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Για αυτό και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει κάνει τα… κουμάντα του. Ξέρει πως θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις απουσίες. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως δεν θα γίνει καμία μεταγραφή για… ένα μήνα. Ο Ολυμπιακός έχει «γεμάτο» ρόστερ, έχει και παίκτες που ακόμη δεν έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες και που σίγουρα θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή τον Ιανουάριο.

Στο κομμάτι των μεταγραφών τα πάντα έχουν ήδη πάρει τον δρόμο τους. Με τον Μαρτίνς και τους ανθρώπους της διοίκησης να έχουν χαράξει προ πολλού τον δρόμο που θα κινηθούν. Με τις προτεραιότητες να είναι δεδομένες. Η καλύτερη μεταγραφή που ετοιμάζεται είναι ο… Ελ Αραμπί. Είναι κοινό μυστικό πως εδώ και καιρό συζητούν οι δύο πλευρές για νέο συμβόλαιο που θα κρατήσει για πάντα στο λιμάνι τον Μαροκινό άσο. Συμβόλαιο διετές όπως θέλει ο Ελ Αραμπί. Με τις πληροφορίες να θέλουν το θέμα να βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες έχουν επιλέξει και όλα δείχνουν πως έχουν ξεκινήσει τις ενέργειες για το αριστερό μπακ που αναζητούν ώστε ο Ρέαμπτσιουκ να μην είναι μόνος του. Όσο για τον άξονα και το 8αρι που εξετάζεται καιρό τώρα το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πρόκειται για λύση… ανάγκης λόγω Κόπα Άφρικα. Εφόσον όπως όλα δείξουν λείψουν οι Μαντί, Αγκιμπού, Κούντε τότε στο μεγαλύτερο διάστημα του Ιανουαρίου ο Μαρτίνς θα έχει ως επιλογές για τη μεσαία γραμμή τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Σουρλή.

Οι πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει μέσα στον Ιανουάριο σε κίνηση στον άξονα με παίκτη που έχει τα χαρακτηριστικά του Μαντί. Την ώρα που ο Καμαρά φαίνεται πως «πολιορκείται» (για μια ακόμη μεταγραφική περίοδο) από ομάδες του εξωτερικού, κυρίως της Γαλλίας.

Ανοικτό βεβαίως είναι και το «μέτωπο» του στόπερ. Αν προκύψει παραχώρηση του Σεμέδο για τον οποίο όντως το ενδιαφέρον της Πόρτο είναι έντονο τότε η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού είναι απαραίτητη για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή άλλωστε που θα λείψει για ένα σημαντικό διάστημα ο Σισέ (πολύ δύσκολα θα κληθεί και ο Μπα στη Σενεγάλη). Στην Ιταλία ως γνωστόν θεωρούν σχεδόν δεδομένη την αποχώρηση του Μανωλά από τη Νάπολι για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο Μανωλάς που ως γνωστόν προσπάθησε πολύ να έρθει το καλοκαίρι στην αγαπημένη του ομάδα αλλά δεν τα κατάφερε. Στη Νάπολι δεν αγωνίζεται ενώ η επιθυμία του για επιστροφή στον Ολυμπιακό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Σύντομα θα το γνωρίζουμε, το σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός έχει έτοιμες λύσεις να ενεργοποιήσει εάν και εφόσον προκύψει θέμα στόπερ τον Ιανουάριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ