Ολυμπιακός – Η άβολη διαπίστωση του +11

Ολυμπιακός – Η άβολη διαπίστωση του +11

Ή αλλιώς ότι είπε ο Πέδρο Μαρτίνς βράδυ Κυριακής και κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Μια ματιά στους βαθμολογικούς πίνακες της Ευρώπης, φτάνει και περισσεύει. Στο top 20 των πρωταθλημάτων κυκλοφορούν ελεύθερες Δεκέμβρη μήνα, μόλις δύο «διψήφιες» διαφορές, πρώτου και δεύτερου: Η μοναξιά της Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία (45-31 το σκορ). Και το σημερινό ξύπνημα του Ολυμπιακού στο +11 από την ΑΕΚ –έστω με ματς παραπάνω-.

Σεσημασμένοι βεβαίως και οι δύο τους, άρα ουδεμία έκπληξη, τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα: Μέχρι την ώρα που οι Ερυθρόλευκοι με δόξα και τιμή θα ανακοινώσουν την επιστροφή του Κώστα Μανωλά στο μεγάλο λιμάνι.

Πέρσι τέτοια εποχή ήταν ο Σωκράτης. Φέτος είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που η χρηματιστηριακή του αξία έφτασε ως τα 45 εκατ ευρώ (Δεκέμβρη του ΄18). Και βέβαια ο ίδιος που η ηλικία του σε διαβεβαιώνει πως έχει μπροστά του χρόνια ακόμη με καλό ποδόσφαιρο.

Συμπτωματικά ο Σωκράτης και ο Μανωλάς είναι ποδοσφαιριστές που η αφετηρία τους ήταν η ΑΕΚ. Πέρσι η Ένωση χτύπησε την πόρτα του πρώτου δίνοντας του το περιβραχιόνιο του αρχηγού και το δικαίωμα να μπει πρώτος στο νέο της γήπεδο, αλλά άκουσε πως «στην Ελλάδα γυρίζω μόνο για τον Ολυμπιακό». Ένιωσε τόσο άβολα που εξέδωσε ως και ανακοίνωση περιγράφοντας την εμπειρία της, ου μην και την αδυναμία της. Για τον Κώστα δεν υπήρξε καν θέμα. Η σχέση του με το λιμάνι είναι χιλιοτραγουδισμένη.

Στο μοτίβο ποδοσφαίρου που ζούμε κοντά μια τριετία, ο ανταγωνισμός δεν εξαρτάται μόνο από τον Ολυμπιακό αλλά από τους άλλους. Ποιον τρόπο θα βρουν για να κλείσουν τη ψαλίδα της διαφοράς. Αν τελικά υπάρχει αυτός ο τρόπος. Πως θα καταφέρουν να ενισχυθούν, να πείσουν, να πιστέψουν.

Ότι έκαναν δηλαδή οι Ερυθρόλευκοι το καλοκαίρι του ΄18, καταλαβαίνοντας πως το κουμπί της επανεκκίνησης ήταν ο μόνος δρόμος σε μια στιγμή που το τέλος εποχής ήταν αυτονόητο.

Γεγονότα σαν τα σημερινά, λένε την ιστορία διαφορετικά. Εξηγούν πως ο Ολυμπιακός του +11 είναι εκείνος που ψάχνει τρόπο να ανοίξει και άλλο την ψαλίδα, κάνοντας πράξη όσα οι άλλοι δεν μπορούν καν να προσεγγίσουν.

Πως το είπε ο Πέδρο Μαρτίνς την Κυριακή μετά τον Άρη σχολιάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα «Δεν κοιτάμε πίσω, αλλά μπροστά»; Όπως ακριβώς το κάνει σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ