Άρης – Ιωνικός 1-0

Άρης – Ιωνικός 1-0

Με το μυαλό και στο παιχνίδι Κυπέλλου της Πέμπτης με τον ΟΦΗ, ο πολύ καλός Άρης επικράτησε με 1-0 του αξιόμαχου Ιωνικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Με θετικό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα για το 2021 ο Άρης, που επικράτησε με 1-0 επί του αξιόμαχου Ιωνικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η ομάδα του Μάντζιου πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, όπου δημιούργησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες, σημείωσε, όμως, το γκολ της νίκης στο ξεκίνημα του δευτέρου, με τον Καμαρά να αξιοποιεί στο 49΄ το πέναλτι που κέρδισε ο Μανσίνι.

Ο Άρης έκανε συντήρηση δυνάμεων στη συνέχεια, έχοντας στο μυαλό του το εκτός έδρας παιχνίδι κυπέλλου της Πέμπτης με τον ΟΦΗ. Ο Ιωνικός το πάλεψε στο δεύτερο ημίχρονο, προσπάθησε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα, ενώ ο προπονητής του, Δημήτρης Σπανός κατέβασε την ομάδα του για να παίξει ποδόσφαιρο και όχι να το …καταστρέψει στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Έκπληξη με Ματίγια

Ο Άκης Μάντζιος παράταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, ενώ επέλεξε τον Ματίγια ως αντικαταστάτη του Τζέγκο στα αμυντικά χαφ, διατηρώντας τον Εντιαγέ ως επιτελικό μέσο, παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεση του τον Μπερτόλιο. Νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα και οι Λούμορ και Ιτούρμπε, ενώ ο προπονητής του Άρη άφησε εκτός τον Γκάμα, ξεκινώντας στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής τον Μανσίνι. Στην επιστροφή του στο Κλεάνθης Βικελίδης, ο Δημήτρης Σπανός διατήρησε το σύστημα 3-5-2. Με τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το ματς με την ΑΕΚ και τους Λένις και Μάναλη στην επίθεση.

«Σφυροκόπημα» από τον Άρη

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, περιορίζοντάς τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο. Έχασε, μάλιστα, τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Καμαρά. Μετά απο εξαιρετικό γέμισμα του Μανσίνι και κεφαλιά πάσα του Σάσα, ο 26ρονος επιθετικός σούταρε δυνατά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά τη μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα οι κιτρίνομαυροι απείλησαν και πάλι, όταν μετα από φάουλ του Ιτούρμπε, ο Τιγκρίνσκι έδιωξε σωτηρία τη μπάλα σε κόρνερ, πριν ο Καμαράς τη στείλει στα δίχτυα. Ο Άρης ήταν πολύ καλύτερος και συνέχιζε να πιέζει τον Ιωνικό. Στο 15′ , ο Εντιαγέ μετά από ωραία ατομική ενέργεια σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και πάλι σε κόρνερ. Στην εκτέλεση από τον Ματίγια, ο Φαμπιάνο με σουτ στη κίνηση έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η πρώτη τελική για τον Ιωνικό, όταν ο Μάναλης σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

Σωτήριες επεμβάσεις από Κουέστα

Ο Ιωνικός κατάφερε να κρατήσει για λίγο την μπάλα μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 30 λεπτών και απείλησε την εστία του Κουέστα. Ο Ισπανός τερματοφύλακα, όμως, είχε τις απαντήσεις, καθώς στο 31΄ απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό σουτ του Κάνιας, ενώ δύο λεπτά αργότερα απομάκρυνε και πάλι σωτήρια σε σουτ του Καμπράλ.

Τεράστια ευκαιρία με Ιτούρμπε

Ο Άρης ανέβασε και πάλι ρυθμούς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου και έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ. Στο 41΄, μετά από κάθετη πάσα του Σάσα, ο Ιτούρμπε μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή , απέφυγε και τον Χουτεσιώτη και πλάσαρε, όμως, ο Μύγας πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας του.

Τρία λεπτά αργότερα, μετά από γύρισμα του Μανσίνι από δεξιά, οι αμυντικοί του Ιωνικού στη προσπάθεια τους να απομακρύνουν την μπάλα λίγο έλειψε να τη στείλουν στα δίχτυα της εστίας της ομάδας τους, όμως, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε και πάλι τη μπάλα.

Άνοιξε το σκορ με Καμαρά, 1-0

Ο Ιωνικός ξεκίνησε με αλλαγή το δεύτερο ημίχρονο, με τον Κιάκο να παίρνει τη θέση του Ρομάο, ενώ ο Άρης συνέχισε με την ίδια ενδεκάδα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, μάλιστα, στο 49ο λεπτό, όταν ο Μανσίνι ανατράπηκε από τον Μύγα μέσα στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος υπέδειξε το καθαρό πέναλτι.

Ο Καμαρά το εκτέλεσε εύστοχα και πέτυχε το τρίτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη. Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε μετά το τέρμα του Άρη, καθώς οι γηπεδούχοι άφησαν την κατοχή της μπάλας στον Ιωνικό. Ο Μάντζιος ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν μπροστά, ενώ, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις και η ανάπτυξη τους γινόταν κυρίως από την αριστερή πλευρά.

Ανέβηκε και πάλι ο ρυθμός

Στο 62΄ ο Άρης έφτασε κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ, με δυνατό σουτ του Εντιαγέ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε εκατοστά δίπλα από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Χουτεσιώτη. Στο 70΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κόρνερ του Γκάμα από δεξιά, ο Φαμπιάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Γκάμα σούταρε δυνατά, όμως, ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε τη μπάλα. Και ο Ιωνικός, πάντως, προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Κουέστα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή επιθετική ανάπτυξη, κυρίως από αριστερά. Στα τελευταία λεπτά ο Μάντζιος έκανε αλλαγές, προκειμένου να δώσει ανάσες σε βασικούς παίκτες, ενόψει και του αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ.

Οι δυο ομάδες δημιούργησαν από μια ευκαιρία στα τελευταία λεπτά, στο 83΄ με τον Μάνο και στο 88΄ με τον Λένις, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα και ο Άρης κατέκτησε τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ