Εσκασε η «βόμβα» – Πληρότητα 10% στα γήπεδα – Με πόσο κόσμο θα γίνει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (vid)

Εσκασε η «βόμβα» – Πληρότητα 10% στα γήπεδα – Με πόσο κόσμο θα γίνει το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (vid)

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε τα νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του Covid-19, ανάμεσα στα οποία είναι και η μείωση των θεατών στα γήπεδα – Στο 10% η πληρότητα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, με όριο τα 1000 άτομα – Από 3/1 η εφαρμογή του μέτρου.

Την απόφαση της Κυβέρνησης να μειωθεί ο κόσμος στα γήπεδα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της μείωσης της διασποράς του Covid-19. Όπως ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας, η πληρότητα στα γήπεδα θα μειωθεί στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1000 άτομα. Το μέτρο θα εφαρμοστεί από τις 3 Ιανουαρίου και θα είναι σε ισχύ έως και τις 16/1, με τον Υπουργό Υγείας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των περιοριστικών μέτρων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στην Λεωφόρο για την 18η αγωνιστική, που είναι προγραμματισμένο για τις 16 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί με πληρότητα 10% και ανώτατο όριο τους 1000 θεατές. Το ίδιο όριο θα ισχύσει και στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ για την 17η αγωνιστική της Superleague, που είναι προγραμματισμένο για τις 9 Ιανουαρίου.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας επισήμανε, ότι αν διαπιστωθεί πως το συγκεκριμένο μέτρο δεν τηρηθεί, τότε οι αγώνες θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τα νέα μέτρα έχουν ως εξής:

1) Οι επιχειρήσεις σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι ανοιχτές έως τα μεσάνυχτα και μόνο με καθήμενους. Αν παρατηρηθούν παραβιάσεις θα σταματήσει και η μουσική.

2) Στα τραπέζια θα επιτρέπονται έως έξι άτομα.

3) Αναφορικά με τα γήπεδα θα λειτουργούν με πληρότητα 10%, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000.

4) Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή διπλής μάσκας στους εργαζομένους της εστίασης και των νοσοκομείων. Σύσταση για διπλή ή υψηλής προστασίας όπου υπάρχει συνωστισμός

5) Αύξηση της τηλεργασίας στο μεγαλύτερο ποσοστό που είναι εφικτό

6) Επισκεπτήριο στα νοσοκομεία κατ’ ελάχιστο

Το βίντεο με τις ανακοινώσεις:

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ