Το είπε και το έκανε ο Μαρτίνς – Στην πρώτη ομάδα ο Κίτσος και ακόμη δύο

Το είπε και το έκανε ο Μαρτίνς – Στην πρώτη ομάδα ο Κίτσος και ακόμη δύο

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε ο Φώτης Κίτσος να μην ταξιδέψει με τη Β ομάδα και συνεχίζει να του μαθαίνει τη θέση του αριστερού μπακ. Στο Ρέντη και οι Ξενιτίδης, Μπαγκαλιάνης.

Ο Ολυμπιακός Β ολοκλήρωσε την προετοιμασία του και βρίσκεται ήδη στην Αριδαία. Εκεί όπου το μεσημέρι του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει τον Αλμωπό, για την 15η αγωνιστική της Super League. Από την αποστολή της ομάδας του Αριέλ Ιμπαγάσα λείπουν αρκετοί ποδοσφαιριστές. Όχι διότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Αλλά επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να τους διατηρήσει στη δική του ομάδα.

Συγκεκριμένα, στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Ολυμπιακός Β υπάρχουν τα εξής ονόματα: Αποστολόπουλος, Στουρνάρας, Παπαδούδης, Κωστή, Βοΐλης, Χριστοφιλόπουλος, Α. Μπα, Ντόι, Τσέλιος, Νίκολιτς, Ιμπαγάσα, Καλογερόπουλος, Νίκας, Λιάτσος, Γκαλιάνι, Σαπουντζής, Πινακάς, Νικόλης, Κουτσίδης, Μαρίνος, Μαυρουδής. Ποιοι παίκτες απουσιάζουν από τις επιλογές του «Κάνιο»; Οι Φώτης Κίτσος, Πέτρος Μπαγκαλιάνης, Γιώργο Ξενιτίδης, όπως και οι «μόνιμοι» της πρώτης ομάδας, Κωνσταντίνος Τζολάκης και Βασίλης Σουρλής.

Η απόφαση του Μαρτίνς να διατηρήσει στο Ρέντη τους 3 παίκτες της ομάδας Β’, δεν είναι απλά για να… συμπληρωθεί η προπόνηση. Δεν έχει στο μυαλό του μόνο να βγει το πρόγραμμα. Αλλά είναι συνειδητή απόφαση. Και για τους τρεις. Παρά το γεγονός ότι και οι τρεις είναι τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Τις οποίες έχει ήδη αναλύσει to10. Αλλά τώρα επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας το τι ισχύει.

Ο Ξενιτίδης ήταν πολύ καλός στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς αποφάσισε να επιβραβεύσει τον παλαιότερο παίκτη και αρχηγό του Ολυμπιακού Β. Υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου συνεχίζει να προπονείται και ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης, την περίπτωση του οποίου επίσης έχουμε αναλύσει.

Αλλά αυτό που επίσης επιβεβαιώνεται περίτρανα δεν είναι άλλο από την απόφαση του τεχνικού του Ολυμπιακού για τον Φώτη Κίτσο. Ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Κ23, έμεινε στην πρώτη ομάδα και θα μείνει σε αυτήν. Με τον Μαρτίνς να έχει αποφασίσει να τον μετατρέψει σε αριστερό μπακ. Όχι από ανάγκη (σ.σ. εξάλλου υπάρχει και ο Καρμπόβνικ για τη θέση), αλλά επειδή πιστεύει ότι μπορεί να ανταποκριθεί. Και να αρχίσει να κάνει τα πρώτα του βήματα προς την αλλαγή του… ποδοσφαιρικού προσανατολισμού του.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Κίτσος θα μπει άμεσα στην εξίσωση των αγώνων του Ολυμπιακού. Αλλά μην προκαλέσει έκπληξη εάν ο Μαρτίνς επιλέξει τον νεαρό παίκτη που βγήκε από την ακαδημία των Πειραιωτών, αντί του Καρμπόβνικ στην αποστολή των Ερυθρόλευκων για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Δεν είναι μυστικό ότι περισσότερο τον ικανοποίησε ο Κίτσος στο μισάωρο που αγωνίστηκε στο Αγρίνιο, παρά ο Πολωνός!

Από εκεί και πέρα, ο Κωνσταντής Τζολάκης περιμένει με αγωνία να μάθει την κατάσταση της υγείας του Τόμας Βατσλίκ. Ο Τσέχος τραυματίστηκε χθες σοβαρά στο κεφάλι, μετά από σύγκρουση με τον Κώστα Μανωλά και μετά τα 8 ράμματα που του έγιναν δεν αισθανόταν καλά, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις που έκανε ήταν καθαρές. Εάν πονάει και στην προπόνηση του Σαββάτου, αυτό δεν αποκλείεται να αναγκάσει τον Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει άλλον τερματοφύλακα στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Με τον Τζολάκη να είναι ο βασικός υποψήφιος να τον αντικαταστήσει. Καθώς ο Κρίστινσον δεν ενθουσίασε στο παιχνίδι του Αγρινίου.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα του αγώνα με τους Γιαννιώτες, ο Μαρτίνς σκέφτεται να χρησιμοποιήσει πάλι τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με την ίδια άμυνα που χρησιμοποίησε στο ντέρμπι, αλλά με τον Ματιέ Βαλμπουενά να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα. Ενώ εάν επιλέξει τελικά το 4-2-3-1, δεν αποκλείεται πίσω από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ