Οι επιστροφές που «λύνουν» τα χέρια του Γιαννίκη και τα… ζόρια του Περιστερίου

Οι επιστροφές που «λύνουν» τα χέρια του Γιαννίκη και τα… ζόρια του Περιστερίου

Δοκιμασία στο Περιστέρι για την ΑΕΚ. Μια έδρα που πάντα εγκυμονεί... κινδύνους για τους «κιτρινόμαυρους».

Λίγες μέρες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδος, σειρά έχει ο Ατρόμητος για την ΑΕΚ του Αργύρη Γιαννίκη. Η Ενωση ρίχνεται ξανά στη μάχη του πρωταθλήματος και αναμφίβολα, ο Έλληνας κόουτς δε θέλει να ξαναδεί το… έργο της Τούμπας. Εκεί που η Ένωση σπατάλησε σωρεία ευκαιριών, μη μπορώντας να παραβιάσει την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Περιθώρια για νέο στραβοπάτημα δεν έχει πλέον ο Δικέφαλος. Οι back to back γκέλες στο Ολυμπιακό Στάδιο με ΟΦΗ και Παναιτωλικό, απομάκρυναν τους «κιτρινόμαυρους» από την κορυφή και τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσθεσαν και δυο έξτρα… πονοκεφάλους στην ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονται πλέον στο +1 από την ΑΕΚ, ενώ οι «πράσινοι» με το διπλό στη Νίκαια επί του Ιωνικού, έχουν αρχίσει να πλησιάζουν απειλητικά την Ενωση. Οπότε, ο κόουτς του Δικεφάλου δε θέλει ούτε να σκέφτεται νέο αρνητικό αποτέλεσμα.

Επιστροφές που χαροποιούν τον Γιαννίκη

Το τελευταίο διάστημα, η λέξη «ατυχία» συνοδεύει παντού την ΑΕΚ. Κορωνοϊός και τραυματισμοί… γονάτισαν τον Δικέφαλο, με τον Αργύρη Γιαννίκη να «χάνει» πολύτιμα γρανάζια. Ωστόσο, η αναμέτρηση του Περιστερίου θα είναι διαφορετική για την Ένωση, με τον Έλληνα κόουτς να μετράει αρκετές σημαντικές επιστροφές.

Άμραμπατ, Αραούχο και Βράνιες είναι ξανά ετοιμοπόλεμοι σε μια δύσκολη συγκυρία για την ΑΕΚ. Ο Αργύρης Γιαννίκης θα τους έχει ξανά στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να έχει την ευκαιρία να ανακατέψει την… τράπουλα.

Ο Αργεντινός φορ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και κόντρα στον Ατρόμητο του Κόλμαν θα προσπαθήσει να σκοράρει για πρώτη φορά από τις 21 Νοεμβρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Πέντε ματς χωρίς γκολ είναι πολλά για τον «Τσίνο». Παράλληλα, με την επιστροφή του Άμραμπατ, ο προπονητής της ΑΕΚ έχει ακόμη ένα «όπλο» για την επιθετική γραμμή. Ενας παίκτης που αποτελεί σημείο-αναφοράς για τον Δικέφαλο, μετρώντας τρία τέρματα και τρεις ασίστ την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

ΑΕΚ – Μπήκαν οι Αραούχο και Άμραμπατ | to10.gr

Εδρα που κρύβει… παγίδες

Παραδοσιακά, η ΑΕΚ δυσκολεύεται στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος βάζει πάντα δύσκολα στην Ένωση, με τους «κιτρινόμαυρους» να ματώνουν για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως ακόμα και τη χρονιά του πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος είχε απωλέσει βαθμούς στα δυτικά προάστια, με τον Ουάρντα να σταματά την Ένωση.

Τα τελευταία χρόνια, τα χαμηλά σκορ αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο στις αναμετρήσεις του Ατρομήτου με την ΑΕΚ στο Περιστέρι, με τον Δικέφαλο να παίρνει δύο σερί τρίποντα τις σεζόν 2018-2019 και 2019-2020.

Πέρυσι και μετά από την επική νίκη-πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ, η τότε ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είχε προσγειωθεί… ανώμαλα στην πραγματικότητα, με τους Περιστεριώτες να επικρατούν με γκολ του Γούτα.

Οι αγώνες με γηπεδούχο τον Ατρόμητο από το 2005

04.10.20 Ατρόμητος -ΑΕΚ 1-0

02.02.20: Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1

17.03.19: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

26.02.18: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1

18.03.17: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

07.02.16: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0

21.04.13: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0

13.05.12: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0

18.12.11: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-0

05.12.10: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1

30.08.09: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

19.01.08: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-1

09.09.06: Ατρόμητος – ΑΕΚ 1-1

29.08.05: Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-0

LIVE : Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0 (Τελικό) - to10.gr

Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, το ματς του Περιστερίου είναι αρκετά σημαντικό για την ΑΕΚ. Το κάζο από τον Παναιτωλικό διορθώνεται μόνο με τρίποντο στα δυτικά προάστια. Ειδάλλως, η Ένωση ενδέχεται να μπλέξει. Τα βαθμολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν νέο στραβοπάτημα για τους «κιτρινόμαυρους» σε μια περίοδο που ακολουθεί και η ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ