ΑΕΚ: Τεχνικοί διευθυντές στο… στόμα του «Τίγρη»

ΑΕΚ: Τεχνικοί διευθυντές στο… στόμα του «Τίγρη»

Παπαδημητρίου και Κονέ βρίσκονται στο στόχαστρο και αργά ή γρήγορα θα έχουν την τύχη των προηγουμένων.

Στον πλανήτη ΑΕΚ δε βαριέσαι ποτέ. Πάντα κάτι θα συμβεί, ταράζοντας την επικαιρότητα. Μετά την τρίτη διαδοχική «σφαλιάρα» από επαρχιακή ομάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο, έγινε γνωστό πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε κάποια μεταγραφική κίνηση. Όπως είναι φυσιολογικό, ο κόσμος της ΑΕΚ εξερράγη με αυτήν την εξέλιξη, παίρνοντας το μήνυμα της… λευκής πετσέτας.

Ωστόσο, η ανατροπή έγινε και ο Δικέφαλος έκλεισε τον Αλεξάντερ Φράνσον. Που ήταν ελεύθερος εδώ και ένα μήνα, αλλά ας μην το πιάσουμε καλύτερα αυτό το θέμα. Η ΑΕΚ πήρε παίκτη και στα «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ, κυριαρχούσε η φράση «με προσωπικές ενέργειες του Δημήτρη Μελισσανίδη». Πουθενά ο Κονέ, πουθενά και ο Παπαδημητρίου. Τo μήνυμα ήταν σαφές και πίσω από τις λέξεις, φαίνεται και το τι θα επακολουθήσει.

Τόσο ο Παπαδημητρίου όσο και ο Κονέ, έχουν στηθεί στον… τοίχο από τους πάντες. Όλοι κάνουν λόγο για ανικανότητα και των δύο. Ότι είχαν τόσο χρόνο μπροστά τους και δεν κατάφεραν να φέρουν τον εκλεκτό στα Σπάτα. Επρεπε να μπει στη μέση ο «Τίγρης» για να τελειώσει η υπόθεση. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη έχει να κάνει και με το σφιχτό μπάτζετ της ΑΕΚ. Πολλά τα ονόματα που έκαναν… παρέλαση, με τη χρυσή τομή να αγνοείται. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δε θέλησε να ανοιχτεί στο μεταγραφικό παράθυρο του Γενάρη, με τα πυρά να στρέφονται στους δυο άντρες. Που έτρεχαν και τρέχουν (;) το σχεδιασμό του Δικεφάλου.

Ωστόσο, το έχουμε ξαναδεί το έργο στην ΑΕΚ. Η φράση «στο ίδιο έργο θεατές», αντικατοπτρίζει επί της ουσίας την κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Αργά ή γρήγορα, οι Παπαδημητρίου και Κονέ, θα έχουν την ίδια τύχη με τους προηγούμενους τεχνικούς διευθυντές της Ένωσης.

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλάζει τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές σαν τα… πουκάμισα. Κάτι σαν to survivor είναι αυτή η επιτελική θέση στους «κιτρινόμαυρους».

Ο πρώτος που οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου ήταν ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς. Στις 15 Ιουλίου του 2016, με επίσημη ανακοίνωσή της, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Σέρβο. Οι δρόμοι των δυο πλευρών… χώρισαν, με τον 49χρονο να αποχωρεί λόγω και της «σφιχτής» πολιτικής του συλλόγου.

Τη… σκυτάλη των αποχωρήσεων πήρε ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, που κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να φτιάξει την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-2018. Ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής είχε διαφωνίες με τον Χιμένεθ (Τρίστασον) και έγινε… θυσία από τον «Τίγρη».

Η «κιτρινόμαυρη» λίστα είναι ατέλειωτη, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να τελειώνει και αυτός μετά το φιάσκο με τον Μιγκέλ Καρντόσο. Η αλήθεια είναι πως ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ πήρε πολλές ευκαιρίες από τον Μελισσανίδη. Ωστόσο, το ποτήρι ξεχείλισε σε εκείνη την εντός έδρας ήττα πρωταθλήματος από την Ξάνθη. Η… μπάλα τους πήρε όλους, με τον Λυμπερόπουλο να φεύγει χέρι-χέρι με τον Πορτογάλο κόουτς.

Ύστερα, ήταν η σειρά του Ίλια Ίβιτς. Ο Σέρβος έφερε άλλον αέρα στην Ένωση, προχώρησε σε σημαντικά deals, αλλά είχε την ίδια τύχη με τους προηγούμενους. Το… κερασάκι στη σχέση του με τον Μελισσανίδη ήταν η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ διαφώνησε με την επιλογή του «Τίγρη», αποχωρώντας και αυτός από την ομάδα.

Οπότε, μην σας προκαλέσει έκπληξη αν υπάρξουν ξανά αλλαγές στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο. Εδώ και καιρό, αγνοείται το ποδοσφαιρικό πλάνο στην ΑΕΚ. Προπονητές και τεχνικοί διευθυντές κάνουν παρέλαση, αλλά κάποιοι συγκεκριμένοι διατηρούν τα πόστα τους. Απλά μαθηματικά είναι. Με τη λογική που επικρατεί στην Ένωση, το πλοίο πάντα θα προσκρούει στα βράχια.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ