ΑΕΚ: Ο κύκλος των χαμένων αποδυτηρίων και ο… Μπάγεβιτς

ΑΕΚ: Ο κύκλος των χαμένων αποδυτηρίων και ο… Μπάγεβιτς

Στο χείλος του... γκρεμού η ΑΕΚ για ακόμη μια φορά. Η κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εκπέμπει sos, με την ελπίδα να αγνοείται.

Δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Ένας νέος, ευφάνταστος τρόπος για να χάσει αυτή η ομάδα. Μια κακόγουστη φάρσα που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μια ακόμη σκληρή τιμωρία για την ΑΕΚ, που συστηματικά αγνοεί την πραγματικότητα. Παρόλο που τη βλέπει μπροστά της. Η λέξη «αποτυχία» πλέον είναι η πιο συνηθισμένη στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια.

Μετά τη λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα, η Ένωση αποκλείστηκε και από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο ΠΑΟΚ της έχει πάρει τον… αέρα το τελευταίο διάστημα και όπου την βρει την πληγώνει. Μα κυρίως, η ίδια η ΑΕΚ πληγώνει τον κόσμο της με τις συνεχόμενες παταγώδεις αποτυχίες.

Η ΑΕΚ… βουλιάζει και οδηγείται στον γκρεμό δίχως φρένα. Μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού, που αναζητά σανίδα σωτηρίας και ελπίδας. Λίγους μήνες πριν την ιστορική είσοδο στην «Αγιά Σοφιά» και η Ένωση δείχνει πως βρίσκεται σε αδιέξοδο.

Βεβαίως, αρκετοί είναι οι λόγοι για τους οποίους ο Δικέφαλος έχει οδηγηθεί σε αυτό το σημείο. Η έλλειψη ικανών στελεχών σε όλα τα επίπεδα και η τυφλή εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, έχουν φέρει την ΑΕΚ σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Τα… χαμένα αποδυτήρια

Κακά τα ψέματα, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν έχει μέλλον στην ΑΕΚ. Αργά ή γρήγορα (πιο πιθανό το δεύτερο), θα κουνήσει… μαντήλι. Μια προσωπική επιλογή του Δημήτρη Μελισσανίδη που δε βγήκε, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στην ομάδα. Γιατί όταν ο Δικέφαλος επέλεγε το διαζύγιο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, η κατάσταση ήταν διαφορετική.

Ο πρώην κόουτς του ΠΑΣ έχασε (και αυτός) το… στοίχημα των αποδυτηρίων. Παρόλο που στην αρχή, είχε κερδίσει τους παίκτες, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο, εμφανίστηκαν και τα πρώτα σύννεφα στα Σπάτα. Με αρκετούς παίκτες το γυαλί ράγισε πρόωρα και δεν ξανακόλλησε ποτέ. Η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας είναι… εκρηκτική. Η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του προπονητή πήγε… περίπατο και η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη εδώ καιρό.

Βεβαίως, ο Γιαννίκης δεν ήταν ο πρώτος που βρέθηκε σε αυτή τη θέση. Αποτελεί συχνό φαινόμενο η ρήξη στα αποδυτήρια. Το βίωσε στο πετσί του Μανόλο Χιμένεθ, το έζησε καλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης , ενώ για τον Μιγκέλ Καρντόσο δε χρειάζεται καν να το αναφέρουμε. Στον ίδιο δρόμο και οι Νίκος Κωστένογλου-Μάσιμο Καρέρα. Ειδικά, με τον Έλληνα τεχνικό, άπαντες θυμούνται το κλίμα των πρώτων εβδομάδων. Αρκετοί ήταν αυτοί που έβγαιναν και στήριζαν ανοιχτά τον Κωστένογλου, με την κατάσταση να αλλάζει άρδην στη συνέχεια.

Γιαννίκης: «Το σοκ είναι τεράστιο» (vid) | to10.gr

Ο… παράγοντας Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ένας άνθρωπος που έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Τον «Πρίγκιπα» είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ και πολλές κιτρινόμαυρες επιτυχίες, φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Γενικά, μετά τη φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην ομάδα για να επιβάλλει καταστάσεις. Ενα πρόσωπο που θα εμπνέει σεβασμό. Που θα μπαίνει στα αποδυτήρια και θα επικρατεί απόλυτη… σιγή. Δεν είναι τυχαία η κατρακύλα της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Σερβοέλληνα. Τελευταία μεγάλη επιτυχία ήταν η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Από εκεί και πέρα, το χάος. Η Ένωση ξέχασε τις διακρίσεις, ξέχασε τις νίκες στα ντέρμπι. Τέσσερα χρόνια έχει να χαμογελάσει κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ έχει διασυρθεί από τον ΠΑΟΚ με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Εν ολίγοις, στην ΑΕΚ πρέπει να βρουν μια προσωπικότητα που να βάλει τάξη στα αποδυτήρια και στην ομάδα.

Μπάγεβιτς – «Πάντα η ΑΕΚ πάει για το πρωτάθλημα – Έδειξε ότι έχει ποιότητα» | to10.gr

Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα πάντα έχουν γίνει λάθος στους «κιτρινόμαυρους». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ένωση παρέδωσε μαθήματα για το πως να καταστρέψεις μια ομάδα. Ενα πολύ καλό παράδειγμα προς… αποφυγή. Η «Αγιά Σοφιά» πλησιάζει και άπαντες αναρωτιούνται για το τι θα αντικρίσουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ