Το δίλημμα για την επόμενη… ΑΕΚ

Το δίλημμα για την επόμενη… ΑΕΚ

Ο Γιαννίκης έχει «τελειώσει» και το θέμα δεν είναι «αν» αλλά πότε θα φύγει. Το ζητούμενο στην ΑΕΚ είναι πως θα αντέξει μέχρι να τελειώσει η σεζόν και αν θα ρισκάρει τώρα ή θα κάνει restart το καλοκαίρι.

Την περίμεναν πολύ διαφορετική την τρέχουσα σεζόν στην ΑΕΚ. Επενδύοντας στην «Αγιά Σοφιά» και στα όνειρα για να μπουν στο γήπεδό τους ως πρωταθλητές. Ένας στόχος του καλοκαιριού που εδώ και καιρό μοιάζει με… ανέκδοτο για την ΑΕΚ που ήλπιζε έστω να «σώσει» την χρονιά μέσω του Κυπέλλου.

Ο αποκλεισμός με τον πλέον τραγικό τρόπο από τον ΠΑΟΚ ήρθε για να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα μια (ακόμη) άκρως αποτυχημένη σεζόν για την ΑΕΚ. Μια χρονιά που όπως αποδείχτηκε στην πράξη δεν υπάρχει ξανά ουσιαστικό πλάνο για να δημιουργηθεί από την αρχή μια καλή ομάδα που θα έχει λόγο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και μόνο από το γεγονός ότι στο τέλος της περσινής σεζόν ο Μελισσανίδης σχολιάζοντας για τον Βράνιες είχε πει την ατάκα «αυτοκίνητο που καίει λάδια» και ένα μήνα μετά τον έφερνε στην ΑΕΚ γίνεται εύκολα κατανοητό πως τίποτα δεν λειτούργησε ποδοσφαιρικά στην ομάδα. Στην ΑΕΚ που ελάχιστα είναι αυτά που λειτουργούν όπως θα έπρεπε στην ΠΑΕ.

Και για αυτό βεβαίως η ευθύνη βαραίνει τον Μελισσανίδη που βλέπει να έχει πετύχει το… απίστευτο! Μια ΑΕΚ χειρότερη από πέρσι, που ήταν χειρότερη από πρόπερσι και αυτή χειρότερη από την προηγούμενη! Με έναν προπονητή που θέλησε να επενδύσει πάνω του αλλά είδε γρήγορα πως η εύκολη επιλογή, όπως ήταν ο Γιαννίκης, δεν απέδωσε. Και αν ακόμη παραμένει ο Γιαννίκης στην ΑΕΚ; Από κεκτημένη ταχύτητα, από το σοκ του αποκλεισμού και λόγω του επικείμενου δύσκολου αγώνα στο Καραϊσκάκη.

Το ζητούμενο για τον Γιαννίκη δεν είναι αν θα τελειώσει. Είναι απλά πότε θα συμβεί αυτό καθώς ήδη έχει «τελειώσει» καθώς εκτός από τα δικά του λάθη χρεώνεται και όλα όσα «πρέπει» για να μην «χαλάσει» η εικόνα του Μελισσανίδη, όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή την ασταμάτητη κατηφόρα της ΑΕΚ.

Το θέμα στην ΑΕΚ που αναμένεται να αλλάξει παντού είναι τι θα γίνει με τον επόμενο προπονητή που θα επιδιώξει να φτιάξει τη νέα ΑΕΚ με την ελπίδα να μην είναι και αυτή χειρότερη από την προηγούμενη.

Θα έρθει άμεσα ο νέος προπονητής που θα έχει αυτό το βαρύ φορτίο ή θα πάει σε υπηρεσιακό μέχρι το καλοκαίρι και τότε να βρει τον «εκλεκτό»; Το σίγουρο είναι πως αυτοί που είναι δίπλα στον Μελισσανίδη και συμμετέχουν στις αποφάσεις θα αλλάξουν.

Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι ίσως και οι πιο σημαντικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο διακαής πόθος του Μελισσανίδη, μετά τον Γιαννίκη που «κάηκε» γρήγορα, είναι ο Φερνάντο Σάντος, όπως έχετε διαβάσει στο «10».

Μπορεί να συμβεί; Πολύ δύσκολα, και σίγουρα στη λογική της δεύτερης επιλογής. Θα αντέξει όμως μέχρι το καλοκαίρι η ΑΕΚ; Χωρίς στόχο και με μοναδική ελπίδα να μην χάσει τουλάχιστον την Ευρώπη; Θα αντέξει ο Μελισσανίδης την πίεση και είναι δυνατόν να τον «σώσει» ξανά η «Αγιά Σοφιά»; Ερωτήματα που αυτή την στιγμή δεν έχουν δεδομένη απάντηση. Είναι και το Καραϊσκάκη βλέπετε σε λίγες μέρες…
14:06

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ