Μεταξάς: «Το 5-0 του πρώτου γύρου με τον Αρη γίνεται μία φορά την τριετία»

Μεταξάς: «Το 5-0 του πρώτου γύρου με τον Αρη γίνεται μία φορά την τριετία»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον Άρη για την 23η αγωνιστική της Superleague (Δευτέρα 14/1 19:30) και ο Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για την αναμέτρηση και το τι περιμένει, μνημονεύοντας και τον αγώνα του πρώτου γύρου.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί τον Άρη στους «Ζωσιμάδες» δτο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Superleague (Δευτέρα 14/2 19:30) και ο τεχνικός του «Άγιαξ της Ηπείρου», Ηρακλής Μεταξάς μίλησε για το πως περιμένει να εμφανιστούν οι αντίπαλοι, αλλά και τι πρέπει να προσέξει η δική του ομάδα.

Όπως είπε πρέπει να ξεχάσουν την ευρεία νίκη με 5-0 στη Θεσσαλονίκη για τον πρώτο γύρο, καθώς είναι σπάνιο φαινόμενο τέτοιο σκορ.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το αν επηρέασε ή συζητήθηκε η πιθανότητα τιμωρίας της ομάδας, μετά το πόρισμα της ΕΕΑ:

«Καθόλου. Ούτε το συζητήσαμε ούτε το σκέφτηκα περισσότερο από δύο λεπτά απ’ όταν τα άκουσα. Σκέφτομαι μόνο αυτά που μπορώ να επηρεάσω. Τα άλλα δεν έχει νόημα να τα σκεφτούμε».

Για το αν ήρθε σε κάποια επαφή με τον πρόεδρο για το συγκεκριμένο θέμα:

«Εμείς σαν προπονητικό τιμ δεν το συζητήσαμε με τους παίκτες. Τι άλλες συζητήσεις έχουν γίνει δεν γνωρίζω. Οι παίκτες μπορεί να μιλάνε μεταξύ τους, αλλά εμείς ως τεχνικό τιμ δεν το συζητήσαμε καν το θέμα».

Για τη δήλωσή του μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν έγινε Μπαρτσελόνα:

«Δεν έγινε για να χαμηλώσω τον πήχη. Έγινε γιατί στο πρώτο ημίχρονο όταν δεν έβγαινε μία πάσα ή δεν κινηθήκαμε σε κάποιους χώρους που θέλαμε, ένιωσα ξαφνικά κάποια νεύρα μεταξύ μας. Κι εκεί στάθηκα. Και στο ημίχρονο το είπα στα παιδιά, γιατί αυτά δεν χρειάζονται.

Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πως φτάσαμε εδώ πέρα κι επειδή φτάσαμε κάπου, δεν σημαίνει ότι κατευθείαν θα τα κάνουμε όλα super. Αυτό ήθελα να εκφράσω. Βλέπω ότι η ομάδα επηρεάζεται. Κι εμείς άνθρωποι είμαστε, γράφονται διάφορα ότι είμαστε καλοί κτλ.

Και όταν το ακούς αυτό συνέχεια κάποια στιγμή πιστεύεις ότι πρέπει να περιμένεις πολλά και από τον εαυτό σου, αλλά και από τους συμπαίκτες σου. Στο β’ ημίχρονο δεν είδα αυτή τη νευρικότητα και μου άρεσε».

Για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης που εκεί βγήκε πιο ποιοτική κατοχή μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο και ευκαιρίες και αν ήταν κάτι συμπτωματικό:

«Μπορεί να έχετε δίκιο, αλλά με βλέπετε στεναχωρημένο γιατί αν το είχαμε καταφέρει και στο α’ ημίχρονο –που έτσι ήταν το πλάνο μας- πιστεύω ότι δεν θα φεύγαμε με άδεια χέρια από την Τρίπολη. Αυτό με πονάει, γιατί ήταν σχετικά εύκολο.

Από τακτικής άποψης μπορούσαμε να το κάνουμε εύκολα, αλλά δεν το κάναμε, παίξαμε γρήγορα τις μπάλες και σε μία απ’ αυτές τις φάσεις δεχτήκαμε το γρήγορο γκολ. Έχετε δίκιο, αλλά δεν το κάναμε και στο πρώτο ημίχρονο κι αυτό είναι που με πονάει από εκείνο το ματς».

Για το πώς περιμένει το ματς με τον Άρη:

«Όπως κάθε αντίπαλο έτσι βλέπουμε κι αυτό το ματς. Εγώ κοιτάζω τον αντίπαλο, τις δυνάμεις και βλέπω ότι ο Άρης δεν πάει να ‘χει όσα προβλήματα έχει, είναι δυνατή ομάδα. Κι εμείς είχαμε πολλά προβλήματα την περασμένη εβδομάδα και ελλείψεις.Για ‘μενα είναι και πάλι ο Άρης το φαβορί και θα δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε».

Για τις απουσίες που υπάρχουν:

«Για τον Περέα δεν το γνωρίζουμε ακόμα αν θα παίξει. Για τον Πίρσμαν επίσης πρέπει να περιμένουμε. Έχει κάποιες εβδομάδες που παίζει μ’ ένα πρόβλημα. Παίζει επειδή το θέλει.

Είναι επαγγελματίας και θέλει να παίζει σε όλα τα ματς. Κάποια στιγμή πρέπει να τον αφήσουμε 1-2 ματς όπως μου λένε και οι γιατροί. Το ποια θα είναι αυτή η στιγμή θα το δούμε. Θα αποφασίσουμε μετά τις προπονήσεις του Σαββατοκύριακου. Το ίδιο και με τον Περέα. Όπως είδατε κι εσείς, προπονούταν με το χέρι στο πλάι. Αν είναι να παίξει μ’ ένα χέρι, καλύτερα να μην παίξει καθόλου».

Για το αν απασχολεί το μυαλό των παικτών το 0-5 του πρώτου γύρου:

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εμείς κάνουμε τα πάντα και μιλάμε στα παιδιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παίζει ρόλο. Τώρα από εκεί και πέρα αν κάποιος το έχει βαθιά στο μυαλό του, δεν μπορώ να μπω μέσα και να σας το πω αν υπάρχει αυτό. Για μας δεν υπάρχει πάντως.

Ήταν ένα παιχνίδι που χαρήκαμε τότε που το κερδίσαμε, αλλά αν με ρωτάτε σήμερα θα σας πω καλύτερα να κερδίσουμε με 1-0 την Δευτέρα. Εκείνο το ματς έμοιαζε με το ματς που χάσαμε εμείς από τον ΠΑΟΚ. Κάναμε 6-7 σουτ και μπήκαν 5 γκολ.

Έτσι και ο ΠΑΟΚ μας έκανε 5 σουτ και έβαλε 4 γκολ. Υπάρχουν αυτές οι μέρες. Από τότε δεν το ξαναζήσαμε αυτό το πράγμα. Γίνεται μία φορά τον χρόνο ή την τριετία. Το ξεχνάμε και πάμε για το επόμενο».

Για το αν έχει δει διαφοροποίηση στον Άρη σε σχέση με τον πρώτο γύρο:

«Ελάχιστα. Αλλά πρέπει να μπούμε σε κάποιες λεπτομέρειες, που εδώ δεν πρέπει να το κάνουμε».

Για το αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα και έπρεπε να απαντήσει αν στον ΠΑΣ κέρδισε η τακτική ή το ταλέντο:

«Άσχετα με το πότε τελειώνει το πρωτάθλημα, μπορώ να το απαντήσω αυτό. Το ταλέντο έτσι όπως το θεωρούμε εμείς, για ‘μενα δεν μετράει τόσο όσο νομίζουμε. Το ταλέντο για να παίξεις εδώ όλοι το έχουν.

Αν πάρω τις ομάδες που ξέρω στη Β’ κατηγορία της Γερμανίας θα δείτε πιο πολλά παιδιά που εμείς εδώ στην Ελλάδα θα τα λέγαμε χωρίς ταλέντο, παρά με ταλέντο. Μπορεί μία ενδεκάδα να έχει 8 παίκτες χωρίς ταλέντο και μόνο 3 με ταλέντο. Βέβαια όλοι έχουν ταλέντο, αλλά το εννοώ όπως το εννοούμε γενικότερα.

Στην Ελλάδα περιμένουμε παραπάνω πράγματα από ένα ταλέντο. Το πρώτιστο είναι το πάθος, η θέληση και πως θα το βάλεις αυτό μέσα σ’ ένα τακτικό πλάνο. Μετράει το τακτικό πλάνο, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι η ποιότητα, να μην το πω ταλέντο.

Εγώ όταν τσεκάρω έναν παίκτη στο σκάουτινγκ βλέπω ακόμα και το ζέσταμα, τη συμπεριφορά του, αν συζητάει με τους συμπαίκτες του, αυτό είναι ένα είδος ταλέντου. Εγώ κοιτάω αυτό το ταλέντο να έχει ένας παίκτης.

Να του πεις κάτι και να το κάνει πάντα σωστά και όχι μόνο δύο φορές και μετά την τρίτη φορά να το κάνει πάλι λάθος, επειδή έτσι το είχε μάθει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ