Η σφυρίχτρα της Τούμπας κρατά ανοιχτή τη κουβέντα του πρωταθλήματος (vids)

Η σφυρίχτρα της Τούμπας κρατά ανοιχτή τη κουβέντα του πρωταθλήματος (vids)

Έκανε τη δουλειά ο Ολυμπιακός και με την ΑΕΚ. Και έκλεισε τον κύκλο των ντέρμπι της κανονικής περιόδου όχι μόνο αήττητος αλλά με μια σοδιά 12 βαθμών που εν πολλοίς θα έπρεπε να έχει ήδη… σχολάσει τον γάμο της φετινής Super League.

Δεν ξοδεύει ούτε… σφαίρα η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς (17 νίκες- 5 ισοπαλίες σε 22 αγωνιστικές με 38-11 γκολ) και οι 56 βαθμοί στο σακούλι της λένε πειστικά τη μισή ιστορία του φετινού πρωταθλήματος.

Την άλλη μισή; Δεν την αφηγείται κανείς –μπορεί και από ντροπή-. Την «σφυρίζουν» στη Τούμπα με συνέπεια οι Έλληνες (ή καμιά φορά και ξένοι) διαιτητές που έχουν βαλθεί να κρατήσουν τον Δικέφαλο σε… τροχιά: Έστω με μηχανική υποστήριξη.

Το απόγευμα ένα μαρς πέναλτι σε χέρι του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο (24΄) o διαιτητής Γκάμαρης και ο VARistas Περράκης συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Μια εβδομάδα πριν ήταν διαιτητής ο Τρεϊμάνις από τη Λιθουανία και Varistas Μπέμπεκ που τελικά δεν είδαν τίποτα στην ανατροπή του Αϊτόρ από τον Τσιγγάρα (28’) με το σκορ στο 0-1. Προκύπτει λοιπόν μια πολύ ενδιαφέρουσα ισορροπία στην ιστορική έδρα του ΠΑΟΚ.

Όταν υπάρχει πέναλτι για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ με έναν μαγικό τρόπο διαιτητές και τεχνολογία δεν συμφωνούν, όταν όμως υπάρχει (ή και δεν υπάρχει) κουβέντα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, η άσπρη βούλα έχει βαρεθεί να βλέπει πάνω της τον Γιασμίν Κούρτιτς.

Τον Σλοβένο που δεν αποκλείεται μέσα από τα πέναλτι που εκτελεί να απειλήσει φέτος τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι για το «Χρυσό Παπούτσι». Σε 19 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα έχει βάλει 14 γκολ, εκ των οποίων τα 9 είναι από την άσπρη βούλα.

Τα περισσότερα από τα πέναλτι που έχει πάρει ο ΠΑΟΚ μάλιστα ήταν σε σημεία που το σκορ ήταν στο 0-0 και έκριναν ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Τούμπα, για την 17η αγωνιστική της Super League.

Οι Κρητικοί είχαν σκοράρει με τον Τσιλιανίδη και είχαν κάνει 0-1, αλλά ο διαιτητής, Βασίλης Φωτιάς, γύρισε πίσω τη φάση και έδωσε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ακυρώνοντας το γκολ του ΟΦΗ! Το 0-1 έγινε 1-0, με τον Κούρτιτς να δίνει το προβάδισμα στον Δικέφαλο από την άσπρη βούλα. Ένα γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά τον δρόμο για τη νίκη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει πάρει 12 πέναλτι στο φετινό πρωτάθλημα, τα περισσότερα από κάθε άλλη στη Super League. Σχεδόν τα διπλάσια από τον δεύτερο στο σχετικό πίνακα, που είναι ο Αρης. Ο Ολυμπιακός που είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχει πάρει μόλις 5. Η ΑΕΚ που ακολουθεί τον Δικέφαλο του Βορρά έχει πάρει 3 και ο Παναθηναϊκός 5.

Παιχνίδι και πέναλτι σχεδόν για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν θα είχε συγκεντρώσει τους βαθμούς που έχει μαζέψει (47) εάν δεν είχε πάρει όλα αυτά τα πέναλτι. Δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση στο -9 από τον Ολυμπιακό και θα είχε βγει εδώ και καιρό εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος. Πιθανότατα μάλιστα να ήταν πίσω ακόμα και από την ΑΕΚ, με τα πέναλτι που έχει πάρει να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ένα πρωτάθλημα που έχει… σημαδευτεί από τα πάρα πολλά πέναλτι που έχουν δοθεί στον ΠΑΟΚ, με την άσπρη βούλα να έχει γίνει… συνήθεια στον Γιάσμιν Κούρτιτς και τον Σλοβένο μέσο να βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα των σκόρερ, με 14 γκολ. Τα 9 από την άσπρη βούλα…

Πέναλτι που δίνονται πολύ εύκολα όταν είναι υπέρ του ΠΑΟΚ, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως… απαγορεύεται να δοθούν σε αντιπάλους του Δικεφάλου του Βορρά. Όπως συνέβη στο ματς με τον Ατρόμητο, σε μια πεντακάθαρη φάση που έκανε χέρι ο Κρέσπο. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δεν δόθηκε φέτος πεντακάθαρο πέναλτι σε αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Το έχουμε δει να συμβαίνει πολλές φορές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ