Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2:  Άλμα πλέι οφ ο Άρης του Μπούργος

Αστέρας Τρίπολης – Άρης 0-2: Άλμα πλέι οφ ο Άρης του Μπούργος

Ο Αργεντινός τεχνικός πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στον πάγκο του Άρη, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Αργεντινός τεχνικός πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στον πάγκο του Άρη, επικρατώντας εκτός έδρας με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Με νέο άνεμο, αυτόν του Χερμάν Μπούργος, ο Άρης πέτυχε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης και τον πέρασε, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και κάνοντας μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στα πλέι οφ. Οι κιτρινόμαυροι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, άνοιξαν το σκορ στο 41΄με ένα πολύ όμορφο γκολ του Καμαρά και «σφράγισαν» τη νίκη τους στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σάσα. Η αλλαγή συστήματος από 4-2-3-1 σε 3-4-3 από τον Αργεντινό τεχνικό του Άρη στο 82ο λεπτό αποδείχτηκε κομβική για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο, όμως, «μπλόκαρε» την ανάπτυξη τους. Σε ένα σημαντικό γι΄ αυτόν παιχνίδι ο Αστεράς Τρίπολης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Το πρέσινγκ του Άρη ανάγκασε τους γηπεδούχους να καταφύγουν σε βαθιές μπαλιές, που ήταν, όμως, εύκολη λεία για τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς. Βρίσκεται, πλέον, στην έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας, μάλιστα και ένα παιχνίδι , λιγότερο, το εξ αναβολής με τον Ολυμπιακό, για την 17η αγωνιστική. Τους πρωταθλητές θα αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική και ο Άρης.

Η μάχη της τακτικής

Στο δεύτερο παιχνίδι του στον πάγκο του Άρη ο Χερμάν Μπούργος έδειξε εμπιστοσύνη στο σχήμα που τον έβγαλε ασπροπροσωπο στο ντεμπούτο του, κόντρα στον Ατρόμητο. Σε σχήμα 4-2-3-1, με τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τους Ιτούρμπε και Μανσίνι στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, αν και ο Γκάμα ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς, που δεν αντιμετώπιζε πρόβληματα απουσιών. O Σόνι επέστρεψε στην ενδεκάδα και ανέλαβε ρόλο επιτελικού μέσου, με τον Μπαράλες στην κορυφή της επίθεσης.

Ξεκίνημα με τελικές

Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά με τον Ιτούρμπε να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Τρία σουτ έκαναν με το … καλημέρα οι παίκτες των φιλοξενούμενων, με τους Ιτούρμπε, Σάσα και Εντιαγέ , με τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο να μπλοκάρει τη μπάλα, στις προσπάθειες των δύο τελευταίων. Στο 7′ η πρώτη τελική για τον Αστέρα Τρίπολης, με κεφαλιά του Βαλιέντε μετά από φάουλ του Άλβαρες που κατέληξε άουτ, ενώ και ο Ριέρα στο 13′ αστόχησε απελπιστικά σε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και στο 16′ ο Σόνι προσπάθησε να απειλήσει με ωραία ατομική προσπάθεια, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και άστοχο.

Πρέσινγκ από τον Άρη

Ο προπονητής του Άρη μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 20 λεπτών έδωσε εντολή στους Ιτούρμπε και Μανσίνι να αλλάξουν πλευρές. Ακόμα ζητούσε από τους ποδοσφαιριστές του να πιέσουν ψηλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των γηπεδούχων. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι δύο ομάδες είχαν αλληλοεξουδετερώσει τα ατού των αντιπάλων. Στο 38′ οι Σούντγκρεν, Σάσα και Εντιαγέ … έκρυψαν την μπάλα, αλλάζοντας την ταχύτατα, όμως το σουτ του τελευταίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά ήταν άστοχο.

Γκολάρα ο Καμαρά, 0-1

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό, με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Καμαρά, που απέφυγε δύο παίκτες των γηπεδούχων και σούταρε δυνατά έξω από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και στο γόνατο του Ατιένθα και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου. Αυτό ήταν το πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Μαυριτανό επιθετικό, που το πανηγύρισε μαζί με τον Μπεναλουάν στον πάγκο, ενώ το αφιέρωσε και στους οπαδούς του Άρη που ταξίδεψαν στην Τρίπολη για να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα.

Δοκάρι για τον Αστέρα

Η βροχή δυνάμωσε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων. Οι γηπεδούχοι είχαν προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Άρη. Στο 56′ έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση , όταν ο Ριέρα με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κουέστα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Οι δύο προπονητές έκαναν στο 59′ τις πρώτες τους αλλαγές. Οι Καπίγια και Κρεσπι αντικατέστησαν τους Σόνι και Ριέρα για τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ οι Εντιαγέ και Ιτούρμπε έδωσαν τη θέση τους στους Γκάμα και Μπερτόλιο.


Τραυματίστηκε ο Μπερτόλιο, ντεμπούτο για Ντουκουρέ

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Άρη, όμως, δεν ήταν γραφτό να αγωνιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά από ένα σκληρό φάουλ του Ατιένθα , ο Μπερτόλιο δεν κατάφερε να συνεχίσει καθώς τραυματίστηκε στον τετρακέφαλο. Ο Γκαρσία πέρασε στη θέση του , ενώ και τη πρώτη του συμμετοχή με τη φανέλα του Άρη έκανε και ο Ντουκουρέ, που αντικατέστησε τον Ματίγια, καθώς ο Μπούργος ήθελε να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Στο 75′ μετά από γύρισμα του Σίτο, ο Μπαράλες έστειλε με προβολή τη μπάλα άουτ.


Αλλαγή συστήματος από τον Μπούργος

Στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μπούργος απέσυρε τον Καμαρά και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπεναλουάν, ενώ άλλαξε το σύστημα της ομάδας του από 4-2-3-1 σε 3-4-3, θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του. Στο 88′ μετά από πάσα του Μανσίνι ο Ντουκουρέ σούταρε άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

«Καθάρισε» ο Σάσα, 0-2

Ο Άρης κρατούσε εύκολα τους παίκτες του Άστερα Τρίπολης μακριά από την εστία του, ενώ ο Πορτογάλος διαιτητής υπέδειξε εφτά λεπτά καθυστερήσεων. Στο έβδομο εξ αυτών, μετά από μια υποδειγματική αντεπίθεση του Άρη και εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκάμα και Γκαρσία, ο τελευταίος γύρισε μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Σάσα με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-0, «σφραγίζοντας» την μεγάλη νίκη του Άρη.

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς):
Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένζα (90′ Μπενίτο), Καστάνο, Άλβαρεζ, Βαλιέντε (76′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (76′ Τίλικα), Ριέρα, Σονί (76′ Κρέσπι), Μπαράλες

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μανσίνι, Εντιαγέ (59′ Μπερτόλιο, 68′ Γκαρσία), Ιτούρμπε (58′ Γκάμα), Καμαρά (82′ Μπεναλουάν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ