Η ΑΕΚ δεν είναι στα ίδια χάλια. Μόλις πέρασε στα… χειρότερα

Η ΑΕΚ δεν είναι στα ίδια χάλια. Μόλις πέρασε στα… χειρότερα

Η ΑΕΚ βρίσκεται στο χείλους του γκρεμού, με τα στατιστικά να είναι απογοητευτικά. Η ελπίδα αγνοείται στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Τρία γκολ σε 13 λεπτά. Ένας νέος, ευφάνταστος τρόπος για να χάσει αυτή η ομάδα. Μια κακόγουστη φάρσα που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μια ακόμη σκληρή τιμωρία για την ΑΕΚ, που συστηματικά αγνοεί την πραγματικότητα. Παρόλο που τη βλέπει μπροστά της. Η λέξη «αποτυχία» πλέον είναι η πιο συνηθισμένη στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια.

Ο Δικέφαλος γνώρισε τη συντριβή (και) στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη (που μένει μέχρι να φύγει) έχασε τα αυγά και τα πασχάλια σε ακόμη ένα ματς, επιβεβαιώνοντας και πάλι πως το ποτάμι δεν έχει γυρισμό. Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο και άπαντες περιμένουν καρτερικά τη στιγμή που θα αναλάβει δράση η διοίκηση. Το ποτήρι της υπομονής έχει ξεχειλίσει εδώ και καιρό και η ΑΕΚ μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού, που αναζητά σανίδα σωτηρίας και ελπίδας.

Από τη στιγμή που σκαρφάλωσε στο Έβερεστ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα πάντα πάνε λάθος στον «κιτρινόμαυρο πλανήτη». Η ΑΕΚ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων χρόνων, λίγους μήνες πριν την ιστορική είσοδο στην «Αγιά Σοφιά» και την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποκαλύπτουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δικέφαλος.

ΑΕΚ: Οι επιστροφές και ο «πονοκέφαλος» του Γιαννίκη για Παναθηναϊκό | to10.gr

Στα… χειρότερά της

Κάθε χρόνο οι οπαδοί της ΑΕΚ ακούνε λόγια. Λόγια και υποσχέσεις. Παρόλα αυτά, ο Δικέφαλος δε σταματά να απογοητεύει. Η Ένωση καταρρέει συνεχώς και τα τελευταία τέσσερα χρόνια η λευκή πετσέτα στο ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί συχνό φαινόμενο.

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο και μετά από 24 αγώνες, οι «κιτρινόμαυροι» βλέπουν με… κιάλια τόσο τον Ολυμπιακό όσο και τον ΠΑΟΚ. Στο -20 από τους «ερυθρολεύκους» και στο -7 από τους «ασπρόμαυρους», με την ΑΕΚ να μετράει 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 8 ήττες. Θλιβερός απολογισμός που δεν ταιριάζει στο μέγεθος της Ένωσης.

Οι φετινές επιδόσεις της ΑΕΚ είναι οι χειρότερες των τελευταίων χρόνων, με τον Δικέφαλο να πραγματοποιεί κάκιστη πορεία. Τα στατιστικά είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής για την ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό, πως η Ένωση, με μόλις 24 ματς στα πόδια της, μετράει τις περισσότερες ήττες τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ και η διαφορά με την κορυφή είναι χαώδης.

  • Σε 30 ματς -23 από ΠΑΟΚ, -15 από τον Ολυμπιακό με 18-6-6 και 50-19 γκολ (2018-2019)
  • Σε 26 ματς -15 από Ολυμπιακό, -8 από ΠΑΟΚ με 15-6-5 και 42-22 γκολ (2019-20)
  • Σε 26 ματς -19 από Ολυμπιακό, -3 από ΑΡΗ με 14-6-6 και 41-29 γκολ (2020-21)
  • Σε 24 ματς – 20 από τον Ολυμπιακό, -7 από τον ΠΑΟΚ με 13-3-8 και 39-26 γκολ (2021-22)

Η ΑΕΚ… βουλιάζει και οδηγείται στον γκρεμό με σπασμένα φρένα. Η έλλειψη ικανών στελεχών σε όλα τα επίπεδα και η τυφλή εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, έχουν φέρει την ομάδα σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Ένωση βρίσκεται σε αδιέξοδο και άπαντες αναρωτιούνται για το τι θα αντικρίσουν στην Αγιά Σοφιά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ