ΠΑΟΚ: Ο υγιής κόσμος γύρισε την πλάτη στις πρακτικές της ΠΑΕ – Θλιβερή η εικόνα της Τούμπας (pics)

ΠΑΟΚ: Ο υγιής κόσμος γύρισε την πλάτη στις πρακτικές της ΠΑΕ – Θλιβερή η εικόνα της Τούμπας (pics)

Με το ζόρι 1.000 φίλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο ματς με τον Ιωνικό, με τον υγιή κόσμο να δείχνει τη δυσαρέσκειά του με όσα συμβαίνουν στην ομάδα του.

Ήταν μια ευχάριστη είδηση για όλο το φίλαθλο κοινό αυτή που ακούστηκε από κυβερνητικά χείλη πριν από περίπου δέκα μέρες. Τα γήπεδα στην Ελλάδα θα έφευγαν από το 10% της χωρητικότητας, το οποίο θα αυξανόταν στο 50%. Με άμεση εφαρμογή. Ανακοινώθηκε και μετά από δύο μέρες στις εξέδρες των ελληνικών γηπέδων ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει ξανά τις ομάδες του.

Είδαμε μάλιστα το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αυτό του Άρη με τον ΠΑΟΚ να έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα. Κι ας έπεφτε βαριά ακόμα η σκιά του θανάτου του 19χρονου Άλκη από χούλιγκανς του ΠΑΟΚ.

Είδαμε στο προχθεσινό ντέρμπι της Λεωφόρου τον κόσμο του Παναθηναϊκού να γεμίζει όσο… επιτρέπεται το γήπεδο. Περίπου 7.500 φίλοι των «πράσινων» δημιούργησαν άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο κόσμος δέχτηκε την απόφαση με χαρά, με ανυπομονησία, με λαχτάρα για να επιστρέψει στις εξέδρες.

Σχεδόν σε όλα τα γήπεδα πλην ενός. Αυτό της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ προερχόταν από πρόκριση κόντρα στη Μίντιλαντ, υποδέχτηκε την Κυριακή τον Ιωνικό, αλλά ο κόσμος του γύρισε την πλάτη. Η εικόνα της Τούμπας ήταν θλιβερή, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες. Σαν… σκόρπια διαδήλωση, με περίπου 1.000 φιλάθλους της ομάδας της Θεσσαλονίκης να αποφασίζουν να δουν την ομάδα τους.

Μια εικόνα που προκάλεσε απορίες ακόμα και στους ποδοσφαιριστές του Ιωνικού. Και ιδιαίτερα σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά στην Τούμπα και οι οποίοι είχαν ακούσει διάφορες… ιστορίες για τη συγκεκριμένη έδρα. Αλλά είδαν ένα γήπεδο άδειο, με κόσμο λιγότερο και από τότε που επιτρεπόταν το 10% της χωρητικότητας.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ γύρισαν μαζικά την πλάτη σε όλα όσα ζουν τους τελευταίους μήνες. Στην ομάδα τους, που έμεινε εκτός τίτλου από πολύ νωρίς παρά τις υποσχέσεις για επιστροφή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στους… συνοπαδούς τους, οι οποίοι άπλωσαν το βράδυ της Πέμπτης το πανό της ντροπής, χαρακτηρίζοντας αδέρφια τους δολοφόνους του Άλκη. Όσο ο ΠΑΟΚ επιτρέπει να εισχωρούν στην Τούμπα τα… αδέρφια των δολοφόνων, τόσο θα βλέπει τον υγιή κόσμο του να του γυρίζει την πλάτη.

Και φυσικά στην ίδια τη διοίκηση της ομάδας, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των φιλάθλων της. Εκείνων που καταλαβαίνουν, έχουν κρίση και δεν… παραμυθιάζονται. Εκείνων που πήγαν την Πέμπτη στην Τούμπα και έβλεπαν για 120 λεπτά το ντροπιαστικό πανό να στέκεται κρεμασμένο στις εξέδρες, αλλά δεν είδαν κανέναν αξιωματούχο της ομάδας τους να κάνει κάτι για να κατέβει.

Αυτός ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον ΠΑΟΚ. Όταν ένας πατέρας παίρνει τα παιδιά του και πηγαίνει να δει ευρωπαϊκό παιχνίδι, αλλά αντικρίζει τέτοιου είδους πανό, είναι δεδομένο πως δεν θα ξανά πάει. Γιατί δεν θα ξέρει τι να απαντήσει όταν τα παιδιά θα τον ρωτήσουν τι σημαίνει το «αδέρφια κρατάτε γερά». Γιατί αν τα παιδιά καταλάβουν τι είναι, δεν θα έχει τι να απαντήσει στην «γιατί δεν το κατεβάζουν» ερώτηση που θα του κάνουν.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει έναν δρόμο που τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εποχές τις οποίες θέλουν να σβήσουν οι οπαδοί του. Εκείνες που στην Τούμπα δεν έβλεπες παρά μόνο άδεια καθίσματα. Και η απάντηση του κόσμου του το απόγευμα της Κυριακής ήταν η πιο ηχηρή καμπάνα που ακούστηκε στ’ αυτιά των διοικούντων. Αν ακούστηκε…

Δείτε τις φωτογραφίες από την άδεια Τούμπα που θύμιζε φιλικό προετοιμασίας και όχι επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ