Ο Σισέ είναι ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς: Με αποδείξεις (pics+vids)

Ο Σισέ είναι ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς: Με αποδείξεις (pics+vids)

Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του – Πήρε Κόπα Αφρικα, θα πάει Μουντιάλ και στοχεύει στο νταμπλ με τον Ολυμπιακό.

Με τον Παπέ Αμπού Σισέ να είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, η Σενεγάλη απέκλεισε την Αίγυπτο στα πέναλτι (1-0 κ.α, 3-1 στα πεν.) και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ. Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Σενεγάλης, με τον θηριώδη αμυντικό των Πειραιωτών να βάζει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στη σπουδαία πρόκριση των Λεόντων της Τερανγκά.

Ο άσος των πρωταθλητών Ελλάδας ξεκίνησε βασικός και έκανε τη διαφορά στην άμυνα της Σενεγάλης, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να κρατήσει το μηδέν και να διεκδικήσει στα πέναλτι τη μεγάλη πρόκριση, την οποία τελικά κατάφερε να πανηγυρίσει. Τα στατιστικά του Παπέ Αμπού Σισέ και η εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε χθες κόντρα στην Αίγυπτο, έγιναν αντικείμενο συζήτησης στο Twitter, με το «Mozo Football» να αποθεώνει τον διεθνή αμυντικό του Ολυμπιακού.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι από τον θηριώδη στόπερ του πειραϊκού συλλόγου, που πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας της. Εχει κερδίσει φανέλα βασικού στον Ολυμπιακό και είναι πλέον ένας από τους παίκτες – κλειδιά του Αλιού Σισέ στην εθνική ομάδα της Σενεγάλης. Τον προηγούμενο Ιανουάριο κατέκτησε το Κόπα Αφρικα με τους Λέοντες της Τερανγκά και χθες πανηγύρισε την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Παράλληλα, βαδίζει ολοταχώς για το νταμπλ στην Ελλάδα, έχοντας συμβάλει τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, αλλά και στο Κύπελλο, με τους Πειραιώτες να βρίσκονται στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στον Ρέντη από την Γαλλία και τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν αποφασισμένος να πιάσει από τα… μαλλιά τις ευκαιρίες που θα του έδινε ο Πέδρο Μαρτίνς. Να κερδίσει ξανά μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού, το οποίο μόνο βέβαιο δεν ήταν στις αρχές του Ιούλη. Να γίνει ξανά βασικός και απαραίτητος στο πλάνο του Πορτογάλου. Να φτάσει στο σημείο να θεωρείται από τους περισσότερους ως ο επικρατέστερος για τον άτυπο προσωπικό τίτλο του MVP της χρονιάς. Το ήθελε, το πίστεψε και τα κατάφερε, με τις εμφανίσεις του να είναι εντυπωσιακές.

Ο 27χρονος στόπερ μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 35 συμμετοχές με τα χρώματα των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 6 γκολ και 1 ασίστ σε 2.739 λεπτά. Εκτός από τις συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, έχει αγωνιστεί επίσης σε 6 παιχνίδια με τη Σενεγάλη. Μαζί τη θέση του βασικού στον Ολυμπιακό, αλλά και στην εθνική του ομάδα, είδε επίσης να ανεβαίνουν οι μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με το transfermarkt να τον κοστολογεί στα 8 εκατ. ευρώ. Αναμφίβολα πρόκειται για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του Αφρικανού σέντερ μπακ, ο οποίος πέρσι πραγματοποίησε συνολικά 35 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό και την Σεντ Ετιέν. 19 με τον Ολυμπιακό ως τον Γενάρη και 15 με τη γαλλική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν.  Πρόπερσι έπαιξε σε 23 παιχνίδια. Φέτος έχει 35 παιχνίδια μόνο με τους Πειραιώτες και χθες πραγματοποίησε την 6η συμμετοχή με την Σενεγάλη.

Πριν επιστρέψει στην Ελλάδα για τα τελευταία 10+1 ματς με θέα στην κατάκτηση του νταμπλ με τους Πειραιώτες. Το μυστικό του; Πως δεν υπάρχουν μυστικά. Μόνο δουλειά. Η φιλοσοφία του. Ο τρόπος σκέψης. Για εκείνον ο περσινός δανεισμός στη Σεντ Ετιέν δεν ήταν ένα μήνυμα απογοήτευσης. Ήταν ένα κίνητρο. Να επιστρέψει καλύτερος. Τόσο καλύτερος που τελικά η σεζόν φέτος δεν είναι «ολική επαναφορά», αλλά «η καλύτερη στην ως τώρα καριέρα του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ