Η τελευταία ομιλία του Πέδρο Μαρτίνς και ο Μανωλάς…

Η τελευταία ομιλία του Πέδρο Μαρτίνς και ο Μανωλάς…

Ο Πέδρο Μαρτίνς κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν το αυτονόητο στη φιέστα, ενώ ο Μανωλάς έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Πορτογάλου.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ το απόγευμα του Σαββάτου και να γιορτάσει το 47ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Το 3ο συνεχόμενο, το 10/12. Και ίσως το πιο περίπλοκο και δύσκολο των τελευταίων χρόνων. Διότι η φετινή σεζόν ήταν σκληρή, επίπονη και γεμάτη προβλήματα για τους Ερυθρόλευκους. Γεμάτη πίεση, απαιτήσεις, ισχυρά «πρέπει». Και για αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε ο ίδιος να αλλάξει ρητορική.

Ο προπονητής των Πειραιωτών, στην τελευταία του ομιλία πριν τη φιέστα, έδωσε εντολή για… διασκέδαση στους παίκτες του. Τα λόγια του, δεν σηκώνουν παρερμηνείες. «Παιδιά, ας το διασκεδάσουμε. Είμαστε πρωταθλητές, έχουμε τη φιέστα μας, ας το απολαύσουμε. Ο,τι κερδίσαμε το πήραμε με κόπο και το αξίζουμε. Ας γιορτάσουμε την ημέρα, να περάσουμε καλά και να χαρούμε το ποδόσφαιρο. Να παίξουμε καλά και να δώσουμε χαρά και στον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μαρτίνς.

Ο 52χρονος τεχνικός άφησε τα πάντα ανοιχτά σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό σχήμα, ακόμη και με τους παίκτες που θα συμπεριλάβει στην τελική 20άδα. Το θετικό για τον ίδιο είναι ότι ο Κώστας Μανωλάς είναι διαθέσιμος, προπονήθηκε κανονικά χθες και πλέον είναι θέμα επιλογής εάν θα τον βάλει να επιλέξει. Ωστόσο, με βάση τις εκτιμήσεις, και επειδή το παιχνίδι θα είναι δύσκολο σε αγωνιστικό επίπεδο, δεν αναμένεται να παρατάξει 11άδα πειραματισμών. Καθώς προπονητής και παίκτες θέλουν τη νίκη, για να ξεκινήσει από τον αγωνιστικό χώρο η γιορτή. Μια γιορτή που χρωστούν στον σύλλογο. Και στους εαυτούς τους.

Η επιτυχία στα σπορ είναι μέγεθος μετρήσιμο. Στα ατομικά σπορ «μετριέται» από τα μετάλλια και τις νίκες. Ενώ στα ομαδικά, κυρίως από τους τίτλους. Ο Ολυμπιακός δεν είναι τυχαία ο πιο πετυχημένος και πολυνίκης σύλλογος στην Ελλάδα. Και διόλου τυχαία η ποδοσφαιρική ομάδα του, αποτελεί την 4η σε κατακτήσεις πρωταθλημάτων σε όλη την Ευρώπη και 6η σε όλο τον κόσμο. Οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν μια τρομερή 3ετία, με ισάριθμα πρωταθλήματα. Επιβεβαιώνοντας ότι η κυριαρχία τους κλονίστηκε για δύο σεζόν και πέραν τούτου… κανονικότητα.

Στο τέλος της ημέρας, έγινε αυτό που συμβαίνει πάντα. Ο Ολυμπιακός επένδυσε στο ποδόσφαιρο, επένδυσε στο να γίνει καλύτερος από όλους και έφτασε στο σημείο να τον… ψέγουν ότι δεν είναι καλός, αλλά να παίρνει το πρωτάθλημα όντας ήδη στο +19 στη βαθμολογία και… αιώνες μπροστά σε οργάνωση, δομή, τεχνογνωσία, ποιότητα. Και ήδη ξεκίνησε η… ανοικοδόμηση! Διότι το μήνυμα από τον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη είναι σαφές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ