ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάγεβιτς

ΑΕΚ: Η ζωή μετά τον Μπάγεβιτς

Η κατάσταση στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εκπέμπει sos. Στο «Βικελίδης» προστέθηκε άλλη μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ.

Τρία γκολ στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά. Ένας νέος, ευφάνταστος τρόπος για να χάσει αυτή η ομάδα.  Μια κακόγουστη φάρσα που επαναλαμβάνεται συνεχώς. Μια ακόμη σκληρή τιμωρία για την ΑΕΚ, που συστηματικά αγνοεί την πραγματικότητα. Παρόλο που τη βλέπει μπροστά της. Η λέξη «αποτυχία» είναι η πιο συνηθισμένη στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΕΚ κατάφερε το ακατόρθωτο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Παρόλο που προηγήθηκε με 2-0, ξεσκονίζοντας τα διαβατήριά της, γνώρισε την ήττα με 3-2 από τον Άρη. Μια ήττα που αμαυρώνει και την επόμενη, ιστορική σεζόν. Η Ενωση επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, χωρίς ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια της! Τρομερό και ανήκουστο. Η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό για τον δικέφαλο, που βρίσκεται συνεχώς στο χείλος του γκρεμού τα τελευταία χρόνια.

Χρόνο με το χρόνο η ΑΕΚ βουλιάζει και αγνοείται ο άνθρωπος που θα βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο. Λίγους μήνες πριν τα ιστορικά εγκαίνια της Opap Arena και η Ένωση μοιάζει με ένα ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού.

Φυσικά, πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν την ομάδα στη νέα, τεράστια αποτυχία με τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η έλλειψη ικανών στελεχών σε όλα τα επίπεδα και η τυφλή εμπιστοσύνη σε πρόσωπα που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο, έχουν φέρει την ΑΕΚ σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο… παράγοντας Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είναι ένας άνθρωπος που έχει φανατικούς θαυμαστές, αλλά και φανατικούς εχθρούς. Τον «Πρίγκιπα» είτε τον αγαπάς είτε τον μισείς, αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ και πολλές κιτρινόμαυρες επιτυχίες, φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του.

Γενικά, μετά τη φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την «κιτρινόμαυρη» καθημερινότητα, δεν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στην ομάδα για να επιβάλλει καταστάσεις. Ενα πρόσωπο που θα εμπνέει σεβασμό. Που θα μπαίνει στα αποδυτήρια και θα επικρατεί απόλυτη… σιγή. Δεν είναι τυχαία η κατρακύλα της ΑΕΚ μετά την αποχώρηση του Σερβοέλληνα. Τελευταία μεγάλη επιτυχία ήταν η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Από εκεί και πέρα, το χάος. Η Ένωση ξέχασε τις διακρίσεις, ξέχασε τις νίκες στα ντέρμπι. Τέσσερα χρόνια έχει να χαμογελάσει κόντρα στον Ολυμπιακό, ενώ έχει διασυρθεί από τον ΠΑΟΚ με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο.

Από τη μέρα που ο «Ντούσκο» οδηγήθηκε στην πόρτα της εξόδου, τέλειωσαν και οι επιτυχίες για τους «κιτρινόμαυρους». Το απόλυτο μηδέν στους ομίλους του Champions League, βαθμολογικές διαφορές… Νευροκοπίου με την κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και ρόλος κομπάρσου στους τελικούς του Κυπέλλου. Ο πρόωρος αποκλεισμός από την Ευρώπη είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αποτυχιών για την ΑΕΚ.

Μπάγεβιτς – «Πάντα η ΑΕΚ πάει για το πρωτάθλημα – Έδειξε ότι έχει ποιότητα» | to10.gr

Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ κάνει συνεχώς βήματα προς τα πίσω. Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, τα πάντα έχουν γίνει λάθος στους «κιτρινόμαυρους». Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Ένωση παρέδωσε μαθήματα για το πως να καταστρέψεις μια ομάδα. Μετά τη φυγή του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο δικέφαλος βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και άπαντες αναρωτιούνται για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ