«Πρώτη κρούση της ΑΕΚ σε Πινέδα»

«Πρώτη κρούση της ΑΕΚ σε Πινέδα»

Στο Μεξικό αποκαλύπτουν πως η ΑΕΚ έκανε την πρώτη της κίνηση για τον Ορμπελίν Πινέδα.

Με τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού να βρίσκεται προ των πυλών, πολλά είναι τα ονόματα που κάνουν… παρέλαση στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα.

Ενας παίκτης που φέρεται να τοποθετείται αρκετά ψηλά στο μπλοκάκι της ΑΕΚ, ακούει στο όνομα, Ορμπελίν Πινέδα.

Υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα, ο 26χρονος άσος έκανε… παπάδες στην Τσίβας και όπως αναφέρουν στο Μεξικό, η Ένωση έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια απόκτησής του.

Ο Πινέδα αγωνίζεται στη La Liga και τη Θέλτα, με την μεξικανική ιστοσελίδα «tudn», να τονίζει πως ο δικέφαλος του Ματίας Αλμέιδα έχει ήδη έρθει σε επαφή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Μέσω του Αργεντινού κόουτς, η ΑΕΚ χτύπησε την… πόρτα του έμπειρου μεσοεπιθετικού.

«Η συνεργασία με τον Αλμέιδα και η επιθυμία του να παραμείνει στην Ευρώπη μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο», αναφέρουν οι Μεξικανοί, που πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω το ζεστό ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί, πως και η Τσίβας προσέγγισε τον 26χρονο παίκτη, εισπράττοντας αρνητική απάντηση.

Παράλληλα και η ιστοσελίδα mediotiempo αναφέρεται στο θέμα, υπογραμμίζοντας πως ο Αλμέιδα ήρθε επικοινωνία με τον Πινέδα. «Το μέλλον του Ορμπελίν Πινέδα θα μπορούσε να συνεχιστεί στην Ευρώπη , ο παίκτης ξέρει ότι πρέπει να φύγει από την Θέλτα αυτό το καλοκαίρι εάν θέλει να έχει λεπτά και ρυθμό παιχνιδιού ώστε να είναι στη λίστα των παικτών που παίρνει ο Χεράρδο Μαρτίνοστο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Σύμφωνα με πηγές, ο Πινέδα έχει ήδη λάβει κλήση από τον Ματίας Αλμέιδα για να ενισχύσει την ομάδα της ΑΕΚ Αθηνών, ενός συλλόγου στον οποίο εντάχθηκε ο Αλμέιδα πριν από μερικές εβδομάδες.

Η ελληνική ομάδα θέλει να διαπραγματευτεί με τη Θέλτα για τον δανεισμό του παίκτη, αλλά οι Κέλτες προσπαθούν να τον πουλήσουν , αφού καταλαβαίνουν ότι ο Πινέδα δεν αρέσει στον προπονητή Εντουάρντο Κουντέτ. Έτσι θα ελευθερώνουν και μια θέση για έναν ξένο».

Ο Πινέδα βλέπει θετικά την προοπτική της ΑΕΚ! | to10.gr

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Βίγκο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2027 και οι «κιτρινόμαυροι» προσπαθούν να κάνουν δικό τους τον νεαρό μεσοεπιθετικό με τη μορφή δανεισμού.

Το μπάσιμο της ΑΕΚ φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει, με το… χαρτί του νέου τεχνικού να αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό «όπλο». Ο Πινέδα θέλει να παραμείνει κάτοικος Ευρώπης και η προοπτική της Ένωσης δεν τον αφήνει αδιάφορο.

Θυμίζουμε, πως ο Πινέδα είναι πολυθεσίτης και αγωνίζεται με μεγάλη ευκολία σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής (κυρίως «8» και «10»). Βασικό εργαλείο του Αργεντινού κόουτς στην Τσίβας, κατέκτησαν μαζί ένα πρωτάθλημα, ένα Κύπελλο και το Concacaf Champions League. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ και την εφετινή αγωνιστική περίοδο, κατέγραψε 6 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη Θέλτα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ