Οι 4+3 παίκτες του νταμπλ που είναι ακόμα στην Τούμπα

Οι 4+3 παίκτες του νταμπλ που είναι ακόμα στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει πλήρως τρία χρόνια μετά το νταμπλ. Ποιοί είναι οι ελάχιστοι παίκτες που έχουν απομείνει από το 2019 στο ρόστερ μαζί με τον Ραζβάν Λουτσέσκου...

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό.

Αναμφίβολα η χρονιά που πέρασε για τον Δικέφαλο του βορρά δεν κρίνεται πετυχημένη, παρότι έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Europa Conference League, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό τους για την επόμενη σεζόν.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα μείνει φυσικά στη θέση του, όμως οι αλλαγές θα είναι και πάλι μεγάλες στον σύλλογο, με τους ασπρόμαυρους να είναι μια άλλη ομάδα. Τρία χρόνια μετά το νταμπλ ο Ρουμάνος τεχνικός θα έχει στο ρόστερ του ελάχιστους παίκτες από την επιτυχημένη εκείνη φουρνιά, μιας και ο ΠΑΟΚ είτε πούλησε ποδοσφαιριστές (Γιαννούλης), είτε «ξεφορτώθηκε» (Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκης κλπ.)

Οι συνδετικοί κρίκοι με το 2019 είναι λίγοι στον ΠΑΟΚ, με τον Λουτσέσκου να έχει επιστρέψει, αλλά την ομάδα να είναι τελείως διαφορετική. To10.gr παρουσιάζει τους 4+3 παίκτες που ήταν και πριν από τρία χρόνια και πανηγύρισαν το ιστορικό νταμπλ.

Οι σίγουροι και τα ερωτηματικά

Οι Ίνγκι Ίνγκασον, Λέο Ζαμπά και Λευτέρης Λύρατζης είναι οι σίγουροι για του χρόνου, η ανανέωση της «σημαίας» των τελευταίων ετών Αντελίνο Βιεϊρίνια και τα ερωτηματικά Ομάρ Ελ Καντουρί, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Τσούμπα Άκπομ.

Ο ΠΑΟΚ με λίγα λόγια προχωράει και φέτος σε ένα ολικό λίφτινγκ κατόπιν και συνεννόησης του Ζοσέ Μπότο με τον Λουτσέσκου και οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο που ήταν βασικοί «πυλώνες» έχουν ουσιαστικά ήδη «χαιρετήσει».

Ο Ίνγκασον θα είναι βασικό μέλος ενόψει της νέας σεζόν, όπως και ο Λύρατζης που ήταν πολύ καλός τη φετινή σεζόν, ενώ από εκεί και πέρα θέση στο ρόστερ έχει και ο Λέο Ζαμπά που επέστρεψε τον Ιανουάριο και τον πιστεύει ο Λουτσέσκου. Από εκεί και πέρα ο Βιεϊρίνια μένει για πολλούς λόγους πέρα από το αγωνιστικό, αφού θα είναι σημαντικός και στα αποδυτήρια.

Από τους 7 παίκτες που έχουν μείνει όμως από εκείνη την ομάδα, οι Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Άκπομ είναι πολύ πιθανό να μη βρίσκονται στο ρόστερ. Το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να ξεκινήσει από την αρχή με ένα σαφώς πιο νεανικό ρόστερ, έχει φέρει τόσο τον Μαροκινό μέσο αλλά και τον Σουριναμέζο μεσοεπιθετικό κοντά στην πόρτα της εξόδου.

Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν βέβαια σε λίγες μέρες με τον Μπίσεσβαρ να έχει πρόταση για να μείνει, αλλά να μην είναι και σίγουρο ότι θα πει το «ναι», ενώ ο Ελ Καντουρί έχει συμβόλαιο και για του χρόνου, όμως οι πολλοί τραυματισμοί και το γεγονός ότι είναι και 32 στα 33 ίσως παίξει το ρόλο του.

Τέλος, ο Τσούμπα Άκπομ ήρθε ως δανεικός από τη Μίντλεσμπρο, η συμφωνία ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες και η αγγλική ομάδα παρότι δεν θέλει να τον κρατήσει θέλει αρκετά χρήματα για να τον αφήσει στους Θεσσαλονικείς.

Ο παίκτης από την πλευρά του είχε μια πρώτη επαφή με τον Δικέφαλο του βορρά, θέλει να μείνει, ενώ και ο ΠΑΟΚ δεν θα έλεγε όχι στην παραμονή του αλλά με διαφορετικούς όρους. Η συγκεκριμένη υπόθεση λοιπόν δεν αποκλείεται να τραβήξει πολύ μέσα στο καλοκαίρι και μπορεί και να μην έχει και καλή κατάληξη για τον ΠΑΟΚ ανάλογα τις επιθυμίες της Μίντλεσμπρο.

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ τη χρονιά του νταμπλ

Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Ροντρίγκο Ρέι
Παναγιώτης Γλύκος
Μάριος Σιαμπάνης
Λέο Μάτος
Σβέριρ Ίνγκι Ίνγκασον
Φερνάντο Βαρέλα
Στέλιος Μαλεζάς
Χοσέ Άνχελ Κρέσπο
Γεβγέν Χατσερίντι
Δημήτρης Γιαννούλης
Στέλιος Κίτσιου
Αλίν Τόσκα
Λευτέρης Λύρατζης
Μαουρίσιο
Πόντους Βέρνμπλουμ
Σέρτζιο Ολιβέιρα
Ομάρ Ελ Καντουρί
Γεβγέν Σάκχοφ
Γιόζιπ Μίσιτς
Αμρ Ουάρντα
Χοσέ Αντόνο Κάνιας
Δημήτρης Πέλκας
Ντιέγκο Μπίσεσβαρ
Πέδρο Ενρίκε
Λέο Ζαμπά
Δημήτρης Λημνιός
Αντελίνο Βιεϊρίνια
Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς
Τσούμπα Άκπομ
Κάρολ Σβιντέρσκι
Νίκος Καρέλης

Ραζβάν Λουτσέσκου – προπονητής

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ