ΑΕΚ: Το παρασκήνιο της μεταγραφής Γιόνσον – Η συζήτηση με τον Αλμέιδα και το… μεγάλο κίνητρο

ΑΕΚ: Το παρασκήνιο της μεταγραφής Γιόνσον – Η συζήτηση με τον Αλμέιδα και το… μεγάλο κίνητρο

Η υπόθεση του Γενς Γιόνσον είχε... happy end για την ΑΕΚ, όμως γιατί ο Δανός χαφ έφυγε από την La Liga και επέλεξε την Ένωση;

Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα από χθες ο Γενς Γιόνσον, ο οποίος συμφώνησε με την Ένωση και υπέγραψε το συμβόλαιο του, το οποίο θα έχει ισχύ έως και το καλοκαίρι του 2026.

Ο Δανός μέσος αναμένεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα (4/7) για να περάσει από ιατρικά και εργομετρικά τεστ και να ανακοινωθεί από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ πριν αναχωρήσει με την υπόλοιπη ομάδα στην Ολλανδία όπου θα γίνει και το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ: Ώρα για δουλειά και… Αλμέιδα

Έτσι λοιπόν, ο Δικέφαλος έφτασε στη δεύτερη μεταγραφική του κίνηση, «τελείωσε» με τις θέσεις στα χαφ και έχει το «ελεύθερο» να επικεντρωθεί ολοκληρωτικά στα στόπερ και στις «τρύπες» στο κέντρο της άμυνας.

Η μεταγραφή, όμως, του Γενς Γιόνσον δεν ήταν τόσο απλή. Κρύβει και… παρασκήνιο. Γιατί ο 29χρονος άσος έφυγε από το προηγμένο πρωτάθλημα της La Liga και αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Superleague και πιο συγκεκριμένα στην ΑΕΚ;

Τρεις λόγοι, δύο πρόσωπα, ένα κίνητρο

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, ο Γιόνσον είχε προτάσεις στα χέρια του και περίμενε και κάτι από την La Liga. Συγκεκριμένα, γινόταν λόγος για δύο προτάσεις από ευρωπαϊκές -όχι ισπανικές όμως- ομάδες.

Η μια ήταν η Μίντιλαντ που μπήκε τελευταία στο… κόλπο για την απόκτηση του, ενώ η άλλη δεν έγινε ποτέ γνωστή. Όπως και να ‘χει, την ίδια ώρα ο παίκτης φέρεται να περίμενε κάτι και από το ισπανικό πρωτάθλημα. Ίσως από τη Βαλένθια, που είχε ασχοληθεί με την περίπτωση του. Ίσως από τη Μαγιόρκα.

Κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν θα μάθει, πέρα από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, σημασία έχει γιατί αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ένωση. Ο πρώτος λόγος λοιπόν αφορά το οικονομικό κομμάτι. Την περασμένη σεζόν ο Δανός χαφ αμειβόταν με περίπου 850.000 ευρώ, ενώ τα χρήματα στην Ένωση, βάσει των όσων αναφέρουν οι Ίβηρες, θα είναι πολύ περισσότερα (+ μπόνους).

Διαβάστε επίσης: Με καθυστέρηση η επιστροφή του Άμραμπατ στην Αθήνα

Δεύτερος σημαντικός λόγος είναι το μεγάλο κίνητρο. Το ερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ. Ο Γιόνσον θεωρεί -και σωστά- πως έχοντας ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ευρωπαϊκή ομάδα την ώρα που το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προ των πυλών, οι πιθανότητες να διεκδικήσει μία θέση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας της χώρας είναι πολλές.

Τέλος, ο τρίτος λόγος κρύβει δύο πολύ σημαντικά πρόσωπα. Ένα μέσα από την ΑΕΚ και ένα μέσα από την προσωπική του ζωή. Για να τελειώνουμε με τους… γρίφους, το ένα είναι η γυναίκα της ζωής του και το άλλο ο Ματίας Αλμέιδα. Δύο άνθρωποι που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να πει τελικά το «ναι».

Τον καιρό που εκείνος αγωνιζόταν στην Κόνιασπορ, η σύντροφος του πέρασε αρκετά δύσκολα στο Ικόνιο και οι Σκανδιναβοί παίκτες δίνουν μεγάλη σημασία στις από κοινού αποφάσεις. Έτσι, το γεγονός πως η το περιβάλλον στην Ελλάδα άρεσε πολύ στη σύντροφο του, βοήθησε αρκετά την Ένωση να «κλείσει» το deal.

Όσον αφορά τον Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, ο Αργεντινός τεχνικός ήρθε σε επεαφή με τον Γιόνσον και τον έκανε να νιώσιε πολύτιμος, τονίζοντας του ότι ποντάρει πολλά πάνω του για την ομάδα που σχεδιάζει να «χτίσει».

Με εκείνα και με τ’ άλλα λοιπόν, ο Γενς Γιόνσον είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ, με… κιτρινόμαυρο συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών και μες το επόμενο διάστημα θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ