Η «ψαγμένη επιλογή» του Μαξ Λόου, η πρόταση και το κλειδί της διαπραγμάτευσης (vids)

Η «ψαγμένη επιλογή» του Μαξ Λόου, η πρόταση και το κλειδί της διαπραγμάτευσης (vids)

Γιατί ο Μαξ Λόου μπορεί να αποδειχθεί η… κλοπή του καλοκαιριού από τον Ολυμπιακό.

Και το όνομα αυτού; Μαξ Λόου. Ο 25χρονος αριστερός μπακ της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ που δεν μπήκε ακριβώς… ξαφνικά στην συζήτηση αλλά που όπως φαίνεται μπορεί να γίνει το πρόσωπο των επόμενων ημερών στο μεταγραφικό μονοπάτι του Ολυμπιακού.

Ας μην λένε το παραμικρό οι Ερυθρόλευκοι για εκείνον. Μιλούν οι Άγγλοι και αναφέρονται με λεπτομέρειες σε όσα συμβαίνουν: Μεταξύ άλλων και στην πρόταση που έχει η Σέφιλντ στα χέρια της από τον πρωταθλητή Ελλάδας. Στην λεπτομέρεια που προφανώς κάνει και τη διαφορά. Διότι αν έχει ανοίξει όντως δίαυλος επικοινωνίας και έχει προχωρήσει η κουβέντα σε βαθμό να κατατεθεί πρόταση τότε καταλαβαίνει ο καθένας ότι δεν πρόκειται για… φιλολογικό ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης: Μαρτίνς: «Θέλω να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί και επιθετικοί σε σχέση με πέρσι»

Τι είναι ποδοσφαιρικά ο Μαξ Λόου; Ένας εκρηκτικός αριστερός μπακ, με πραγματικά καλή ισορροπία στις ανασταλτικές και δημιουργικές υποχρεώσεις της θέσης, πολλές συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες της Αγγλίας και χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 4 εκατ ευρώ.

Κάποιος που ο οργανισμός Ολυμπιακός τον γνωρίζει καλά μιας και τη σεζόν που πέρασε ήταν από τους σημαντικούς στο μικρό θαύμα ανόδου της Νότιγχαμ Φόρεστ όπου αγωνίστηκε σαν δανεικός (23 συμ- 1 γκολ- 4 ασίστ) και που η Σέφιλντ ξέρει ότι πρέπει να τον αποχωριστεί τώρα.

Έχει συμβόλαιο για ακόμη δύο χρόνια. Είτε θα παραχωρηθεί λοιπόν αυτό το καλοκαίρι με μεταγραφή (ή έστω με μια οψιόν μεταγραφής) είτε σε έναν χρόνο από τώρα, η Αγγλική ομάδα σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να προβάλει αντίστοιχες οικονομικές αξιώσεις με τις τωρινές.

Γιατί η Σέφιλντ είναι θετική στην μεταγραφή του; Διότι ουσιαστικά έχει δύο διεθνείς αριστερούς μπακ πιο μπροστά από τον Λόου στο ρόστερ της. Τον 23χρονο αριστερό μπακ της εθνικής Ουαλίας, Ρις Νόριγκτον Ντέιβις που αυτή τη στιγμή μοιάζει ένα από τα μεγάλα περιουσιακά της στοιχεία. Και τον 31χρονο αριστερό μπακ της εθνικής Ιρλανδίας, τον Έντα Στίβενς που με τη σειρά του είναι πολύ σημαντικός στο rotation μιας ομάδας που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως έφτασε μια ανάσα από την άνοδο στην Premier League.

Τον Λόου τον πλήρωσε προ διετίας 3,8 εκατ ευρώ. Ευκαιρίες όμως δεν μπόρεσε να του δώσει. Άρα λοιπόν αυτό το καλοκαίρι ψάχνει με έναν τρόπο να κάνει… απόσβεση.

Ξέρει καλά ο Ολυμπιακός όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δείχνοντας τουλάχιστον διαβασμένος. Ξέρει και ο Πέδρο Μαρτίνς τον ποδοσφαιριστή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι πλέον καιρό το όνομα στη λίστα του. Ο Πορτογάλος είχε στην κορυφή της αναζήτησης για την θέση του αριστερού μπακ τον Σαμ Αντεκούγκμπε -31 φορές διεθνής Καναδός, γεννημένος στην Αγγλία, της τουρκικής Χατάισπορ-. Από τη στιγμή όμως που καταπιάστηκε με την ιδέα της απόκτησης του Μαξ Λόου άλλαξε την κατάταξη.

Μένει να δούμε λοιπόν τι θα ακολουθήσει. Θυμίζουμε ότι ο βιονικός Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ επί της ουσίας έπαιξε 1,5 χρόνο στο αριστερό άκρο της άμυνας δίχως αναπληρωματικό. Ότι ο Ολυμπιακός έχει πλέον τον Γκονζάλο Άβιλα που παίζει και αριστερά στην άμυνα. Και βέβαια ότι υπάρχουν και οι λύσεις του Λεονάρντο Κούτρη και του Φώτη Κίτσου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ