Ας μιλήσουμε για τον Κάλουμ Στάιλς… (vids)

Ας μιλήσουμε για τον Κάλουμ Στάιλς… (vids)

Ποιός είναι ο Κάλουμ Στάιλς που βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στην... επικαιρότητα του Ολυμπιακού. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον πολυθεσίτη Ούγγρο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει το μυαλό του αποκλειστικά στην πρώτη αναμέτρηση με τη Μακάμπι Χάιφα, που πλησιάζει (20/7) για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, όμως ταυτόχρονα οι ερυθρόλευκοι προχωρούν και τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος κοιτάζουν στην αγορά για την απόκτηση ενός ακόμη εξτρέμ, εκτός από τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ, αριστερού μπακ και πιθανόν και κεντρικού χαφ, με ένα από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει να είναι εκείνο του Κάλουμ Στάιλς.

Ο 22χρονος μέσος ανήκει στην Μπάρνσλεϊ, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και είναι ένας παίκτης που απασχολεί τον Ολυμπιακό, ο οποίος παρακολουθεί στενά την περίπτωση του.

Οι Πειραιώτες δεν «παίζουν» μόνοι τους όμως, αφού στην Αγγλία γίνεται λόγος για ενδιαφέρον και διερευνητικές επαφές της Μπάρνσλεϊ και του παίκτη και με τις Φούλαμ, Μπόρνμουθ, Σέλτικ, Σουόνσι και Φερεντσβάρος.

Τι μπορεί να δώσει στον Μαρτίνς

Ο Στάιλς μπορεί να προσφέρει αρκετά στο παιχνίδι που θέλει να λανσάρει στον φετινό Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού έχει αστείρευτες δυνάμεις, τρέχει ακατάπαυστα και μπορεί να παίξει σε πάνω από 3 θέσεις τόσο στη μεσαία γραμμή, αλλά και στα πλάγια και να ασκήσει πίεση ψηλά στον γήπεδο στον αντίπαλο.

Ο Στάιλς έχει γεννηθεί στην Αγγλία, αλλά είναι διεθνής με την Ουγγαρία (έχει έξι συμμετοχές) και μπορεί να αγωνιστεί τόσο σαν εξάρι, αλλά και σαν επιθετικό χαφ και σαν κεντρικός μέσος, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει παίξει και σαν αριστερός εξτρέμ.

Διακρίνεται για την καλή του τεχνική κατάρτιση, την οξυδέρκεια, το πείσμα για τη μαχητικότητά του, ενώ έχει και τη δυνατότητα να «τρέξει» στο γήπεδο να πατήσει περιοχή και να σκοράρει. Κάτι που έκανε με ευχέρεια όσο αγωνιζόταν στην Μπάρνσλεϊ.

Η φοβερή σεζόν στην Μπάρνσλεϊ και η εθνική Ουγγαρίας

Ο Στάιλς αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Μπέρνλι, αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπάρι και από τον Ιανουάριο του 2019 συμπεριλήφθηκε στο δυναμικό της Μπάρνσλεϊ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του μετράει ήδη 170 συμμετοχές, 10 τέρματα και 9 ασίστ.

Η θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα είναι αυτή του κεντρικού επιθετικού μέσου. Είναι περισσότερο 8άρι και εκεί έχει χρησιμοποιηθεί στα έξι παιχνίδια της εθνικής Ουγγαρίας μέσα στο 2022. Στην Μπάρνσλεϊ, την τελευταία σεζόν έπαιξε σε 46 ματς, έχοντας 3 τέρματα και 2 ασίστ, ενώ έπαιξε αρκετά παιχνίδια ως 8άρι, ορισμένα ως 10άρι και κάποια στα πλάγια της επίθεσης.

Σε σύστημα 3-4-3 όπου έπαιζε πολύ η Μπάρνσλεϊ τη φετινή σεζόν, αγωνιζόταν ως αριστερός χαφ, έχοντας μπροστά του στα εξτρέμ άλλον παίκτη. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, όποτε χρησιμοποιούταν στα πλάγια της επίθεσης, στο 4-2-3-1, είχε ρόλο εξτρέμ.

Γενικότερα η αγγλική ομάδα στηρίχτηκε πολύ στον Στάιλς πέρσι και δικαιώθηκε, αφού ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος της Μπάρνσλεϊ στην ισορροπία μέσα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Στάιλς έχει αξία 3.500.000 ευρώ, όμως το συμβόλαιο του λήγει το επόμενο καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η περίπτωση του να είναι εφικτή σχετικά, αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση του. Παρά το γεγονός ότι απασχολεί αρκετές ομάδες στη Μεγάλη Βρετανία.

https://youtu.be/HoBJkqheBSM?t=62

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ