Ο προπονητής που ανέδειξε τον Πινέδα στο «10»: «Ηγέτης παντού, θα το καταλάβετε…»

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Πινέδα στο «10»: «Ηγέτης παντού, θα το καταλάβετε…»

Ο Έκτορ Αλταμιράνο αναλύει αποκλειστικά για τους αναγνώστες του «10» το νέο αστέρι της ΑΕΚ και τονίζει πως «παίρνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι της ομάδας».

Στους ρυθμούς του Ορμπελίν Πινέδα κινούνται άπαντες στο στρατόπεδο της ΑΕΚ. Ο Μεξικανός άσος κατέφθασε χθες στην Ολλανδία, με την Ένωση να ανακοινώνει την απόκτησή του με τη μορφή δανεισμού από τη Θέλτα.

Οι «κιτρινόμαυροι» ενισχύονται σημαντικά στο χώρο του άξονα, με τους ανθρώπους της ομάδας να κάνουν πράξη την επιθυμία του Ματίας Αλμέιδα. Ο Πινέδα ήταν ο διακαής πόθος του και τα χθεσινά χαμόγελα στο Άλκμααρ φανερώνουν πολλά.

Διαβάστε επίσης: Μπαρτσελόνα: Υπέγραψε και παρουσιάστηκε ο Ραφίνια (vids)

Ο Αργεντινός τεχνικός ήταν αυτός που ανέδειξε τον 26χρονο παίκτη στην Τσίβας. Υπό τις οδηγίες του, ο νεαρός άσος έκανε παπάδες στο άνδρο των καρτέλ της Γουαδαλαχάρα και στη Liga MX. Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν ο βασικός λόγος που ο Πινέδα επέλεξε την ΑΕΚ για επόμενο σταθμό στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ρίχνοντας άκυρο σε όλες τις προτάσεις επιστροφής στο Μεξικό.

Η Ένωση προσθέτει στη μηχανή της ένα πολύτιμο γρανάζι και to10.gr επικοινώνησε με έναν από τους πρώτους προπονητές του Ορμπελίν Πινέδα. Μετά τον Μεξικανό δημοσιογράφο, Ιγκνάσιο Σουάρεζ, τη σκυτάλη πήρε ο κόουτς της Κορεκαμίνος, Έκτορ Αλταμιράνο, αποθεώνοντας το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ.

Ο 45χρονος γνωρίζει καλύτερα από όλους τον Πινέδα και μέσω του «10», εκφράζει τη βεβαιότητά του πως ο 26χρονος θα επιτύχει στη νέα του κιτρινόμαυρη περιπέτεια.

«Ξεχώριζε από μικρός»

Τα ποδοσφαιρικό ταξίδι του Ορμπελίν Πινέδα ξεκίνησε από την πόλη του Κερετάρο και μια ομάδα πρώτης κατηγορίας, γνωστή ως Gallos Blancos. Από την πρώτη στιγμή, ο Έκτορ Αλταμιράνο εντόπισε το… πλούσιο ταλέντο του νέου άσου της ΑΕΚ.

«Ήμουν προπονητής του στην ομάδα U-17 και ήταν πολύ ταλαντούχος από μικρός.  Όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, επιθετικός, αλλά αρχίσαμε να τον χρησιμοποιούμε ως μέσο ή εξτρέμ γιατί οι συνθήκες του ήταν καλύτερες για να παίξει σε αυτές τις θέσεις.

 Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα έδειξε το πόσο καλός ήταν. Ήταν καλύτερος από τους συμπαίκτες του και αυτό φαινόταν».

«Πάντα θέλει να είναι ο καλύτερος»

Ο προπονητής της Κορεκαμίνος του Μεξικού βγάζει το καπέλο στον 26χρονο παίκτη, ενώ στέκεται και στην παρουσία του Ματίας Αλμέιδα στην Ένωση.

«Ο Πινέδα εξελίσσεται και πάντα θέλει να αποδεικνύει πως είναι ο καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο.

 Έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει σημαντικά πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί ο προπονητής του, ο Ματίας Αλμέιδα τον γνωρίζει και αυτό είναι σημαντικό για να έχει αυτοπεποίθηση στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πινέδα είναι ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου και είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Ζητάει συνέχεια την μπάλα και παίρνει πρωτοβουλίες στο παιχνίδι της ομάδας.

 Η συμβουλή μου προς τον Πινέδα είναι ότι πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνει το παιχνίδι του και ότι έχει μια πολύ σημαντική ευκαιρία να δείξει ότι είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους Μεξικανούς παίκτες».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ