Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ: Το «μηχανάκι» της Κορέας και ο τελικός της Τετάρτης (vids)

Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ: Το «μηχανάκι» της Κορέας και ο τελικός της Τετάρτης (vids)

Ο box-to-box Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ είναι στο «κάδρο» για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

To όνομα δύσκολο, αλλά σε καμία περίπτωση άγνωστο: Από τις 10 Ιουλίου ο περίφημος Φαμπρίτσιο Ρομάνο, αποκάλυψε πως «Ο διεθνής μέσος της Νότιας Κορέας, Ιν-Μπέομ Χουάνγκ ενδιαφέρει ομάδες από την Γερμανία, όπως την Άουγκσμπουργκ. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός παρακολουθεί την κατάσταση».

Και δεν λάθεψε. Διότι είναι εβδομάδες τώρα που κάτω από τα ραντάρ οι Ερυθρόλευκοι ασχολούνται (και) με την συγκεκριμένη περίπτωση. Με έναν ποδοσφαιριστή που μέχρι το φινάλε του ΄21 έκανε θραύση στο πρωτάθλημα της Ρωσίας με τα χρώματα της Ρούμπιν Καζάν. Απαραίτητη σημείωση: Ακολούθησε ένας τραυματισμός. Και έπειτα ο πόλεμος στην Ουκρανία που επί της ουσίας τον ανάγκασε να κάνει στροφή 180ο μοιρών στην καριέρα του. Και ας έχει συμβόλαιο με τους Ρώσους ως το επόμενο καλοκαίρι (2023).

Διαβάστε επίσης: Η κατάσταση Ζινκερνάγκελ, Βρσάλικο, το πλάνο του Μαρτίνς και οι τραυματίες που επέστρεψαν

Έτσι βρέθηκε διαθέσιμος στην αγορά ο 26χρονος box to box (και αφού ήδη πέρασε ένα «δανεικό» τρίμηνο στην πατρίδα του παίζοντας για λίγο με τα χρώματα της Σεούλ). Έτσι τον έβαλε στο μάτι η Άουγκσμπουργκ και άλλοι πολλοί. Tον Μάη υπήρξαν μπόλικα ρεπορτάζ και για την ΑΕΚ και το πόσο ενδιαφέρει η συγκεκριμένη περίπτωση τον Ματίας Αλμέιδα. Έτσι μπήκε στο κόλπο και ο Ολυμπιακός με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αν μη τι άλλο έχει την υπόθεση υπό τον έλεγχο του εδώ και κάποια 24ωρα. Το επιβεβαιώνει και ο Φαμπρίσιο Ρομάνο με σημερινό του «τιτίβισμα».

Οι Ερυθρόλευκοι όμως έχουν να δώσουν έναν… τελικό την Τετάρτη. Παίζουν για μια πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, για μελλοντικά έσοδα ως και 40.000.000 ευρώ, για την επιστροφή τους κάτω από τα άστρα μιας διοργάνωσης που εάν και εφόσον θα τους δώσει άλλη ώθηση στον σχεδιασμό της νέας τους ομάδας. Και πραγματικά θα προκαλέσει μεγάλη εντύπωση να πουν έστω το παραμικρό για τα μεταγραφικά τους μέχρι τότε.

Μέχρι την ρεβάνς του Καραϊσκάκης με την Μακάμπι (27/7, 22.00) που εν πολλοίς αποτελεί την πυξίδα του καλοκαιριού. Ποιος είναι όμως ο Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ: Ένα κλασικό κεντρικό χαφ που κάνει όλες τις δουλειές καλά στη μεσαία γραμμή: Βασικά σαν «8» αλλά υπό προϋποθέσεις και σαν «6» και σαν «10». Με καλή τεχνική, καλή πάσα κυρίως όμως με εξαιρετική ικανότητα στο να διαβάζει το παιχνίδι.

Με πάρα πολύ καλές τοποθετήσεις και «αποφάσεις» μέσα στο παιχνίδι. Ένα «ηγετικό» στοιχείο με πολλές συμμετοχές στην εθνική ομάδα της χώρας του (34), μια ενδιαφέρουσα ισορροπία σε γκολ (30) και ασίστ (26) στο βιογραφικό του. Και χιλιόμετρα: Πολλά χιλιόμετρα. Ένα κλασικό «μηχανάκι» που πιέζει πολύ στη μπάλα και που η ταχυ-δύναμη του δίνει τον ρυθμό.
Η Ρούμπιν τον απέκτησε από το MLS και το Βανκούβερ αντί του ποσού των 2.5 εκατ ευρώ πριν από δύο καλοκαίρια. Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία ξεπερνά τα 5 εκατ ευρώ.

Τα στατιστικά του Χουάνγκ Ιν-Μπεόμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ