Οι υποψηφιότητες Κορμπεράν, Καγιέχα, Αλόνσο για τον Ολυμπιακό και οι απαντήσεις Ντε Ζέρμπι, Τιάγκο Μότα

Οι υποψηφιότητες Κορμπεράν, Καγιέχα, Αλόνσο για τον Ολυμπιακό και οι απαντήσεις Ντε Ζέρμπι, Τιάγκο Μότα

Ο Ολυμπιακός κινείται για την πρόσληψη νέου προπονητή, με τους Κορμπεράν, Καγιέχα και Τσάμπι Αλόνσο σε πρώτο πλάνο. Τι γίνεται με Ντε Ζέρμπι, Μότα.

Ο κύκλος του Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό έκλεισε. Και αυτό δεν είναι μυστικό. Ο οδυνηρός και σκληρός αποκλεισμός από τη συνέχεια των προκριματικών του Champions League και η 4άρα μέσα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης από τη Μακάμπι Χάιφα, είναι μια πραγματικότητα που οι Ερυθρόλευκοι δεν μπορούν να την αποδεχθούν. Και για αυτόν τον λόγο η αλλαγή είναι δεδομένη. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ότι τίποτε δεν θα μείνει το ίδιο από εδώ και πέρα. Και το κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν αφορά μόνο στον προπονητή, αλλά και σε όλα τα κομμάτια του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Πέδρο Μαρτίνς, χθες ο Πορτογάλος έκανε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Η αντιπροσωπεία της Θύρας 7 που πήγε στο Ρέντη, του τόνισε ότι ο κύκλος του έκλεισε. Κάτι που το έχει καταλάβει κι ο ίδιος, παρότι συνεχίζει να τηρεί στάση αδιαφορίας για ό,τι συμβαίνει γύρω του. Ο Μαρτίνς, πάντως, δείχνει έμπρακτα ότι δεν έχει διάθεση να συζητήσει την αποχώρησή του. Χθες προπόνησε κανονικά τους παίκτες του, τους μίλησε κιόλας και γενικώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος να αποχωρήσει. Κάτι, βεβαίως, που δεν έχει σχέση με την απόφαση του Ολυμπιακού για αλλαγή στον πάγκο του.

ΚΟΡΜΠΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΣΑΜΠΙ ΑΛΟΝΣΟ

Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ήδη μια περιορισμένη λίστα με ονόματα προπονητών που τον ενδιαφέρουν ως αντικαταστάτες του Μαρτίνς και ήδη οι επαφές έχουν ξεκινήσει. Ο 39χρονος Ισπανός Κάρλος Κορμπεράν, τέως της Χάντερσφιλντ, είναι μια περίπτωση που αρέσει πολύ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να έρθει άμεσα στην Ελλάδα, με σκοπό να συζητήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Εάν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί… Καθώς δεν είναι μυστικό ότι αποτελεί το πρώτο όνομα της λίστας.

Ψηλά στη λίστα και ο Τσάμπι Αλόνσο, ο οποίος μετά την παρουσία του στις Β’ ομάδες των Ρεάλ Μαδρίτης και Ρεάλ Σοσιεδάδ, θέλει να πάρει το πρώτο βάπτισμα του πυρός και σε επίπεδο ανδρών και υψηλού ανταγωνισμού. Ένα πολύ ξεχωριστό όνομα, αλλά και μια δύσκολη υπόθεση, καθώς και ο ίδιος θα ήθελε να αναλάβει κάποια ομάδα στην πατρίδα του ή στην Αγγλία. Κάτι, πάντως, που τώρα δεν υπάρχει στο προσκήνιο.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΓΙΕΧΑ

Ο τελευταίος προπονητής της κλειστής λίστας του Ολυμπιακού είναι και αυτός που λογίζεται ως το μεγάλο αουτσάιντερ. Ο λόγος για τον 44χρονο Χαβιέρ Καγιέχα, πρώην προπονητή της Βιγιαρεάλ και της Αλαβές. Ο Ισπανός πριν από λίγες ημέρες είχε συμφωνήσει σε όλα να αναλάβει την Αλ-Σαμπάμπ από τη Σαουδική Αραβία με ηγεμονικό συμβόλαιο, αλλά αρνήθηκε να υπογράψει όταν οι Σαουδάραβες άλλαξαν τα δεδομένα για τον αριθμό των βοηθών του. Και έτσι το όνομά του «έπεσε» στο τραπέζι από τον ατζέντη του, ο οποίος βρέθηκε στο Γεώργιος Καραϊσκάκης την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι -όπως και στην περίπτωση του Κορμπεράν, αλλά και όλων των προπονητών που υπάρχουν στη λίστα- ο Καγιέχα ενδέχεται να συναντηθεί (εάν αυτό δεν έγινε ήδη) με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με σκοπό να συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν. Κατά μία πληροφορία ο Καγιέχα βρίσκεται ή βρέθηκε ήδη στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται.

ΟΙ «ΔΥΣΚΟΛΟΙ» ΝΤΕ ΖΕΡΜΠΙ, ΤΙΑΓΚΟ ΜΟΤΑ

Επίσης, χθες υπήρξαν συζητήσεις και με τον Ιταλό πρώην προπονητή της Σαχτάρ, Ρομπέρτο ντε Ζερμπι, ωστόσο ο ίδιος θέλει χρόνο και δεν δελεάζεται από το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτή τη φάση. Μάλιστα, εμφανίζεται διατεθειμένος να περιμένει να ανοίξει κάποιος πάγκος ιταλικής ομάδας, παρά να φύγει πάλι εκτός Ιταλίας. Και για αυτόν τον λόγο πρόσφατα απέρριψε και πρόταση της Μαρσέιγ.

Ο Ολυμπιακός έχει ψηλά στη λίστα του και τον Τιάγκο Μότα. Ο πρώην τεχνικός των Τζένοα και Σπέτσια, είναι μία από τις περιπτώσεις που ξεχώρισαν οι Πειραιώτες, επαφή έγινε, αλλά και στη δική του περίπτωση προέκυψαν κάποια εμπόδια τα οποία δεν είναι γνωστό εάν μπορούν να λυθούν. Πάντως και η δική του περίπτωση αρέσει πολύ, καθώς είναι Βραζιλιάνος, έχει το λάτιν πνεύμα, έμαθε ποδόσφαιρο στη Λα Μασία της Μπαρτσελόνα, αλλά παράλληλα έχει και ιταλική προπονητική κουλτούρα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

Η τελική απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη θα παρθεί άμεσα. Καθώς στόχος είναι ο νέος προπονητής να είναι αυτός που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στα παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Βεβαίως, μια τέτοια απόφαση δεν είναι ούτε απλή, ούτε εύκολη. Και για αυτόν τον λόγο ο ίδιος ο πρόεδρος των Πειραιωτών θέλει να έχει ιδία άποψη για τους υποψήφιους και προσωπική επαφή μαζί τους.

Κλείνοντας, έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι σημαντικό. Δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες/ημέρες να προκύψουν και ακόμη 1-2 περιπτώσεις που προτείνονται και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Ο οποίος αναζητά έναν προπονητή που να τον επαναφέρει στα βασικά. Στο επιθετικό, δημιουργικό, κυριαρχικό ποδόσφαιρο, στο ποδόσφαιρο που ταιριάζει στον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ