Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκάθαρο φαβορί για τον Ολυμπιακό – Καμία εξέλιξη με Μπίλιτς

Ο Κάρλος Κορμπεράν ξεκάθαρο φαβορί για τον Ολυμπιακό – Καμία εξέλιξη με Μπίλιτς

Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τη λίστα με τους υποψήφιους προπονητές. Ο Σλάβεν Μπίλιτς δεν ήταν ποτέ ψηλά σε αυτήν. Ο Κορμπεράν είναι. Και μάλιστα φαβορί.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή. Για την ακρίβεια έχει κλείσει τη λίστα του σε 2-3 ονόματα (Κορμπεράν, Καγιεχα) και εντός των επόμενων ωρών θα ανακοινώσει και την τελική του απόφαση. Μια απόφαση που σχεδόν έχει παρθεί, ωστόσο, έως ότου υπάρξει η τελική επισημοποίηση, τίποτε δεν μπορεί να είναι σίγουρο.

Το σίγουρο είναι ότι Σλάβεν Μπίλιτς δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Παρά τα όσα αναφέρουν οι Κροάτες. Το όνομά του έπεσε στο τραπέζι κάποια στιγμή. Συζητήθηκε. Υπήρξε και μαζί του μια συζήτηση, με σκοπό να φανεί εάν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Και εάν μπορεί να υπάρξει συμπόρευση. Αλλά η κουβέντα δεν πήγε καλά. Και γρήγορα ο Κροάτης βρέθηκε εκτός λίστας. Καθώς το προφίλ του, η προπονητική του φιλοσοφία, το στιλ ποδοσφαίρου που πρεσβεύει, δεν θεωρήθηκε ότι ταιριάζουν σε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός. Και γενικώς η περίπτωσή του «κάηκε» από τις πρώτες κουβέντες.

Αντίθετα, συζητήθηκαν και μάλιστα έντονα οι περιπτώσεις των Κάρλος Κορμπεράν και Χαβιέρ Καγιέχα και Μάρκο Νίκολιτς. Με τον πρώτο, να παραμένει το ξεκάθαρο φαβορί για τον πάγκο του Ολυμπιακού. Μάλιστα, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η πρόσληψή του αναμένεται να ανακοινωθεί ίσως και αύριο, καθώς στον Πειραιά θέλουν ο νέος προπονητής να είναι αυτό που θα οδηγήσει την ομάδα στα παιχνίδια με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Και επειδή ο Βαγγέλης Μαρινάκης, από την πρώτη στιγμη, τον Ισπανό είχε ως πρώτο όνομα στη λίστα του, όλα δείχνουν ότι αυτός θα είναι ο εκλεκτός.

Ο 39χρονος (07/04/1983) Ισπανός ξεκίνησε και… τελείωσε την ποδοσφαιρική του καριέρα στη Βαλένθια. Ηταν τερματοφύλακας, αλλά δεν μπόρεσε να πάει παραπάνω από τη Β ομάδα της Βαλένθια και έτσι σταμάτησε την μπάλα μόλις 23 ετών. Αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική. Αρχικά έγινε προπονητής φυσικής κατάστασης, ξεκινώντας από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ και φτάνοντας ως την πρώτη ομάδα (2012).

Είχα αποφασίσει να γίνει προπονητής και έτσι επέμεινε σε αυτό και μάλιστα διδάχθηκε δίπλα στον Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο διατηρούν άριστες σχέσεις εδώ και χρόνια και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.

Το 2013 στράφηκε αποκλειστικά στην προπονητική και ανέλαβε τις ακαδημίες της Αλκορκόν (2013-14), ενώ το 2014, μετά από πρόταση του Γκουαρδιόλα, ο Ραούλ Κανέδα τον έκανε βοηθό του και τον πήρε μαζί του στην Αλ-Νασρ. Εκεί έμεινε έως το 2016, όταν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της Δόξας Κατωκοπιάς (2016-17) και εν συνεχεία του Ερμή Αραδίππου.

Ωστόσο ο Γκουαρδιόλα έπαιξε και πάλι ρόλο στην καριέρα του. Στις 21 Ιουνίου 2017, ο Κορμπεράν ανακοινώθηκε ως ο νέος προπονητής της Λιντς Κ23.  Οταν, τον Ιούνιο του 2018 ο Μαρσέλο Μπιέλσα ανέλαβε την πρώτη ομάδαο Ισπανός προήχθη σε μέλος του τεχνικού επιτελείου του Αργεντινού, αλλά παράλληλα κράτησε και τη θέση του προπονητή της Κ23. Η ομάδα του Κορμπεράν κατάκτησε την PDL Northern League το 2018–19, ενώ στη συνέχεια πήρε και το εθνικό πρωτάθλημα Κ23  κερδίζοντας το πρωτάθλημα, στη συνέχεια κατέκτησε και τον τίτλο της Championship, επικρατώντας της Μπέρμιγχαμ στον τελικό.

μετά την άνοδο της Λιντς στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Κορμπεράν αποδέχθηκε τον Ιούλιο του 2020 την πρόταση της Χάντερσφιλντ να αναλέβει την τεχνική της ηγεσία και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στον τελικό της ανόδου στην Premier League, όπου ηττήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η Χάντερσφιλντ ήταν μία από τις ομάδες με το χαμηλότερο μπάτζετ της καρηγορίας. Εντούτοις, η μη άνοδος τον έκανε να αποφασίσει να μη συνεχίσει στην αγγλική ομάδα και πριν από λίγες εβδομάδες αποχώρησε.

Με αποτέλεσμα πλέον να είναι ελεύθερος. Αλλά και οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η πρώτη επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη για την θέση του προπονητή του Ολυμπιακού. Αν και έως ότου υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, καλό θα είναι να είμαστε υπομονετικοί. Διότι στο ποδόσφαιρο πολλά πράγματα ανατρέπονται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ