Ο Κορμπεράν και το «όχι» στην Premier League για τον Ολυμπιακό

Ο Κορμπεράν και το «όχι» στην Premier League για τον Ολυμπιακό

Οι βοηθοί του, το επιθετικό ποδόσφαιρο, το θαύμα της Χάντερσφιλντ, η ανοιχτή πόρτα της Λιντς, οι μνηστήρες της Premier League και το «άκυρο σε όλους» λόγω... Ολυμπιακού!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον είχε «σημαδέψει» καιρό ως «ιδανικό εν δυνάμει επόμενο», μίλησε μαζί του, τον άκουσε και ο Κορμπεράν θα γίνει κάτοικος Πειραιά. Ο Ολυμπιακός θα ανακοινώσει τον νέο του προπονητή και αυτός θα είναι ο Κάρλος Κορμπεράν.

Μια αλλαγή που κρίνεται επιβεβλημένη, όχι τόσο λόγω του αποκλεισμού από τη Μακάμπι Χάιφα, όσο από το γεγονός ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να μην μπορεί, πλέον, να εμπνεύσει τους παίκτες του και να τους καθοδηγήσει στον δρόμο που θέλει ο Ολυμπιακός και στο καλό ποδόσφαιρο που θέλει να παίζει.

Διαβάστε επίσης: Τζόρνταν Λάρσον: Ένα «πολυβόλο» από την Σουηδία για τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Κορμπεράν αναλαμβάνει τον Ολυμπιακό, με απόφαση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μια απόφαση, όχι της στιγμής, αλλά με συγκεκριμένο λόγο. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού γνωρίζει καλά τον προπονητή που επέλεξε. Γνωρίζει τον τρόπο που χτίζει τις ομάδες του, είδε πώς παραλίγο να του στερήσει την άνοδο με την ομάδα-θαύμα που έφτιαξε στη Χάντερσφιλντ. Είδε το ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ενημερώθηκε για τη φιλοσοφία του, την ποδοσφαιρική κοσμοθεωρία του, τις προπονητικές του καταβολές.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ενημερώθηκε για το πλάνο του, τις σκέψεις του για το τι θα ήθελε να κάνει στον Πειραιά.  Τα περισσότερα τα γνώριζε, γιατί είναι ξεκάθαρο πως ο Κορμπεράν βρισκόταν στην κορυφή της λίστας των εν δυνάμει προπονητών του Ολυμπιακού εδώ και αρκετούς μήνες.

Αν μη τι άλλο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δείξει πως έχει την ικανότητα να διακρίνει το ταλέντο σε έναν προπονητή. Και αυτό είδε στον 39χρονο Ισπανό. Έναν καταρτισμένο, διψασμένο, αποφασισμένο, νέο σε ηλικία προπονητή, που έχει την επιθετική νοοτροπία που ταιριάζει στη μενταλιτέ του Ολυμπιακού. Για αυτό τον προσλαμβάνει.

Από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να μη συνεχιστεί η συνεργασία με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού είχε στο μυαλό του τον Κορμπεράν. Αλλά κυρίως, είχε στο μυαλό του τη βελτίωση της εικόνας του Ολυμπιακού. Τη βελτίωση του ποδοσφαίρου που παίζει ο Ολυμπιακός. Διότι η εικόνα, η ποιότητα και το βάθος που έχει ο Ολυμπιακός, δεν αντικατοπτρίζονται σε αυτό που παίζει τους τελευταίους μήνες. Και αυτό πρέπει να αλλάξει. Επιλέχθηκε, λοιπόν, ένας προπονητής που γαλουχήθηκε και μυήθηκε στην ποδοσφαιρική ευφυία του Μαρσέλο Μπιέλσα. Ενας προπονητής που ο ίδιος ο Πεπ Γκουαρδιόλα φρόντισε να προμοτάρει, ως ένα από τα νέα, λαμπρά ποδοσφαιρικά μυαλά της Ισπανίας.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Κορμπεράν ήταν υποψήφιος για αρκετούς πάγκους ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Όχι τυχαία. Η δουλειά του δύο χρόνια στη Χάντερσφιλντ τον καταξίωσε στην Αγγλία, έφτιαξε το όνομά του. Ακόμη και το γεγονός ότι θήτευσε δίπλα στον Μπιέλσα, ως βοηθός στην πρώτη ομάδα και παράλληλα ότι ως πρώτος προπονητής στην ομάδα Κ23 των Παγωνιών κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, έκανε τους Αγγλους να τον έχουν στο μάτι. Και είναι βέβαιο πως στον πρώτο ανοιχτό πάγκο της Premier League, το όνομά του θα ήταν εκεί, ως πιθανού υποψηφίου. Ηδη στο Νησί θεωρούν ότι εάν αποχωρήσει ο Μαρς από τη Λιντς, αυτός θα είναι ο επικρατέστερος! Θα ήταν, γιατί τον πρόλαβε ο Ολυμπιακός.

ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κορμπεράν έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί ως προπονητής του Ολυμπιακού. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το γεγονός ότι ενημέρωσε τους βοηθούς του ότι πιάνουν δουλειά άμεσα στο Ρέντη. Ενώ παράλληλα κάνει επαφές και με άλλους προπονητές, με σκοπό να επανδρώσει όσο καλύτερα γίνεται το επιτελείο του.

Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο νέος προπονητής των Πειραιωτών θα δεν θα φέρει στην Ελλάδα όλους τους βοηθούς που είχε στην Αγγλία. Συγκεκριμένα, ο μόνος «σίγουρος» είναι ο Ισπανός Χόρχε Αλαρκόν, ο οποίος είναι γυμναστής, έχει PhD στην Αθλητική Επιστήμη και εκτός της διετίας στη Χάντερσφιλντ ήταν μαζί του και στην Κύπρο το 2017 ως βοηθός του στον Ερμή Αραδίππου, ενώ συνυπήρξαν και στην Αλ-Νασρ της Σουδικής Αραβίας (ο Κορμπεράν ως βοηθός του Ραούλ Κανέδα και ο Αλερκόν ως γυμναστής).

Από εκεί και πέρα, δεν θα τον ακολουθήσει στην Ελλάδα ο Ναρσίς Πέλα, ο έτερος βοηθός του στη Χάντερσφιλντ, ο οποίος δέχθηκε πρόταση και συνέχισε στην αγγλική ομάδα, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα έρθει στη χώρα μας ο Λίνας Τρέιγκις. Ο τελευταίος είναι αναλυτής που ο ίδιος ο Κορμπεράν είχε πάρει από την Κ23 της Λιντς στη Χάντερσφιλντ.

Ο Λιθουανός συνεχίζει και σήμερα στην αγγλική ομάδα, ωστόσο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού στην Ελλάδα. Όλα αυτά, ωστόσο, θα γίνουν γνωστά τη Δευτέρα… Οπότε και θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς ακριβώς θα πορευτεί ο Ολυμπιακός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ