Παναθηναϊκός: Ενισχυμένος και έτοιμος για πρωταθλητισμό

Παναθηναϊκός: Ενισχυμένος και έτοιμος για πρωταθλητισμό

Ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε σημαντικά στη φετινή μεταγραφική περίοδο και ευελπιστεί να δώσει συνέχεια στην περσινή χρονιά και να κάνει το κάτι... παραπάνω.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο Παναθηναϊκός. Μετά από οχτώ χρόνια, το «τριφύλλι» κατάφερε να επιστρέψει στις κούπες, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε στον τελικό με 1-0.

Ο συγκεκριμένος τίτλος φαίνεται πως… άνοιξε την όρεξη στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μέχρι στιγμής έχουν δείξει μεγάλη κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης: Τέλος ο Κανέ από τον Ολυμπιακό – Η Πάφος και ο… Βαλακάρι

Ο Γιοβάν Γιοβάνοβιτς είδε δώδεκα ποδοσφαιριστές να αποχωρούν, ωστόσο η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει φροντίσει να καλυφθούν τα μεγαλύτερα κενά του ρόστερ. Και μάλιστα, με προσθήκες υψηλού επιπέδου.

Ήρθαν τα έξτρα γκολ που έψαχνε ο Γιοβάνοβιτς

Επιθετικά ο Παναθηναϊκός μοιάζει να διαθέτει ένα μεγάλο «οπλοστάσιο». Με τις προσθήκες των Βέρμπις και Σπόραρ, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πλέον στα χέρια του περισσότερες λύσεις για τη γραμμή κρούσης του, έχοντας παράλληλα και μεγαλύτερη ποιότητα.

Μόνο τα 270 γκολ που έχουν σκοράρει οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές μαζί στα χρόνια που αγωνίζονται, είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι το «τριφύλλι» θα είναι εξαιρετικά απειλητικό για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο Γιοβάνοβιτς πλέον έχει και τον σέντερ φορ με το εύκολο γκολ που έψαχνε, αλλά και τον εξτρέμ που μπορεί και να «σερβίρει» και να σκοράρει. Με τους δύο συγκεκριμένους, ο Παναθηναϊκός θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει περισσότερα γκολ, καθώς μαζί με τους Παλάσιος και Αϊτόρ, οι «πράσινοι» δημιουργούν μια επιθετική γραμμή που τρομάζει.

Όλα αυτά, την ώρα που η μεταγραφή του Μπερνάρντ μοιάζει τελειωμένη, καθώς ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς τον προορίζει για «10», αναμένεται μέσα στα επόμενα 24ωρα στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει το deal με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ετοιμάζεται να πυροδοτήσει τη «βόμβα» του καλοκαιριού.

Θέλει επιπλέον ενίσχυση στον άξονα

Η προσθήκη του Τσέριν έγινε για να προστεθούν τρεξίματα στον άξονα του Παναθηναϊκού. Αυτό έχει αποδειχθεί και στα παιχνίδια του 22χρονου χαφ με την εθνική του ομάδα, παίζοντας συνήθως ως παρτενέρ του Κούρτιτς.

Τα λεπτά συμμετοχής του Τσέριν στα τελευταία παιχνίδια για το Nations League αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Γιαν Όμπλακ και Γιάσμιν Κούρτιτς ήταν οι μοναδικοί που «έγραψαν» το απόλυτο «τέσσερα στα τέσσερα», χωρίς να χάσουν λεπτό. Παίζοντας από 360 λεπτά συνολικά. Πίσω απ’ αυτούς σε λεπτά συμμετοχής απ’ όλο το υπόλοιπο ρόστερ, ο Τσέριν, που κατέγραψε 297 λεπτά στα τέσσερα παιχνίδια, έχοντας τρία γεμάτα 90λεπτα και μια 30λεπτη συμμετοχή στο ματς με τη Σερβία στο Βελιγράδι.

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση στον άξονα. Είναι δεδομένο πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει έναν επιπλέον χαφ στο κέντρο για να ολοκληρώσει το ρόστερ του, καθώς τον Ιούνιο ο Σέρβος είδε τους Γκατσίνοβιτς, Μαουρίσιο και Βιγιαφάνιες να αποχωρούν.

Όπως και να έχει, μαζί με τους Πέρεθ, Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο, ο Σλοβένος χαφ δημιουργεί μια πολύ ανταγωνιστική μεσαία γραμμή, η οποία βέβαια θέλει και βάθος ώστε να αντέξει μέχρι τέλους…

Ο «βράχος» Μάγκνουνσον δίνει άλλη… σιγουριά στα μετόπισθεν

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να έχασε έναν εκ των αρχηγών του με την αποχώρηση του Βέλεθ, ωστόσο το «τριφύλλι» τον αντικατέστησε πολύ άμεσα με την απόκτηση του Μάγκνουνσον.

Ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά και μπορεί να θωρακίσει την άμυνα του Παναθηναϊκού, με τα δείγματα να έχουν ήδη φανεί από τα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «πράσινοι».

Έχει το απαραίτητο ύψος, έχει άνεση με την μπάλα στα πόδια του και μπορεί να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο από τα μετόπισθεν εφόσον το χρειαστεί η ομάδα του. Στα… χαρτιά τουλάχιστον, μοιάζει να είναι η τέλεια προσθήκη για το «τριφύλλι».

Πέρα τον Μάγκνουνσον, το «τριφύλλι» έντυσε στα «πράσινα» και τον Γκάνεα που έμεινε ελεύθερος από τον Άρη, ενώ η προσθήκη του Λοντίγκιν δίνει μεγαλύτερο και ποιοτικότερο βάθος στην εστία της ομάδας του Γιοβάνοβιτς.

Το ρόστερ που έχει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στα χέρια του μοιάζει να είναι το πιο ολοκληρωμένο που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τη μικρή «τρύπα» στον άξονα που πρέπει να καλυφθεί, ο Σέρβος έχει να διαχειριστεί ένα πολύ ποιοτικό υλικό το οποίο έχει τις δυνατότητες να φέρει αποτελέσματα και να ολοκληρώσει τη χρονιά με χαμόγελα και… κούπες.

Μένει να φανεί εάν ο φετινός Παναθηναϊκός θα ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, καθώς και οι φίλαθλοι του περιμένουν πως και πως την έναρξη του πρωταθλήματος…

Το «πάρε-δώσε» του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι:

ΗΡΘΑΝ: Τορό, Σαρδέλης, Βέρμπιτς, Σποράρ, Μάγκνουσον, Τσέριν, Γκάνεα, Λοντίγκιν, Ξαβιέ, Καμπετσής

ΕΦΥΓΑΝ: Βιγιαφάνιες, Αγιούμπ, Μακέντα, Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Μπεκ, Χατζηγιοβάνης, Βιτάλ, Λούντγκβιστ, Γκατσίνοβιτς, Καρλίτος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ