ΠΑΟΚ: Μπαίνοντας στη νέα εποχή

ΠΑΟΚ: Μπαίνοντας στη νέα εποχή

Ο ΠΑΟΚ ρίχνεται στη «μάχη» του φετινού πρωταθλήματος αρκετά ανανεωμένος σε μια χρονιά με πολλά ερωτηματικά και στοιχήματα. Η αποχώρηση των παλιοσειρών, τα νέα πρόσωπα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου που καλείται για ακόμη μια φορά να βγάλει άσους από το μανίκι του.

H ώρα της κρίσεως έφτασε. Ο ΠΑΟΚ μονταρίστηκε πρόσθεσε νέα πρόσωπα στο δυναμικό του, κούνησε μαντίλι σε παίκτες – ορόσημο για τον ίδιο τα τελευταία χρόνια και πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει το φετινό ταξίδι.

Οι ασπρόμαυροι ξεκινούν το «μαραθώνιο» 2022/23 της Superleague υποδεχόμενοι τον Παναιτωλικό στην Τούμπα (20/8) θέλοντας να κάνουν πρεμιέρα με το δεξί.

Σε ένα ματς στο οποίο θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μιας και ο Δικέφαλος του Βορρά ρίχνεται στη «μάχη» του πρωταθλήματος κουβαλώντας ακόμη ένα πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Έφυγαν από τον ΠΑΟΚ και… πυροβολούν: Τσόλακ, Σφιντέρσκι και Άκπομ είναι αυτό που δεν έχει ο Λουτσέσκου (vids)

Πλέον ο ΠΑΟΚ ρίχνει το βάρος του στις εγχώριες διοργανώσεις. Εκεί όπου χωρίς το μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό ματς θα μπορέσει με περισσότερα ευκολία να κρατήσει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη (Κύπελλο, Πρωτάθλημα).

Στο πρώτο την περασμένη χρονιά, έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου. Το δεύτερο είναι μια άλλη ιστορία. Ο Λουτσέσκου μας έχει δείξει πως έχει τον τρόπο, το ερώτημα είναι αν έχει και τα σωστά υλικά…

Οι αποχωρήσεις των παλιοσειρών και το έλλειμα νοοτροπίας νικητή

Στον οργανισμό ΠΑΟΚ το φετινό καλοκαίρι εκτός από προσθήκες υπήρξαν και ηχηρές αποχωρήσεις. Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκη και Ακπομ, αποτελούν παρελθόν από το Δικέφαλο στερώντας από τον ΠΑΟΚ πέρα από την ποιότητα και την ποσότητα κενό και εμπειρία…

Βαρέλα, Κρέσπο, Πασχαλάκη και Ακπομ, άφησαν πλέον στο ρόστερ μόνο τους Βιεϊρίνια, Ινγκασον, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς με τριψήφιο αριθμό αγώνων στα πόδια τους. Και από τους υπόλοιπους, μόλις ένας, ο Αουγκούστο και εφόσον φυσικά παραμείνει, έχει την προοπτική την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις 91.

Τι σημαίνει αυτό; Πως από το υπάρχον ρόστερ μόνο οι έξι παραπάνω ποδοσφαιριστές ξέρουν τι σημαίνει κάνω πρωταθλητισμό και από μεγάλα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο παίζει και αυτό τον ρόλο του…

Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα αποτελούν μεγάλο στοίχημα

H μεταγραφική πολιτική του ΠΑΟΚ έχει αλλάξει. Η επιλογές των Κουλιάτα, Ντάντα, Νάσμπεργκ δείχουν ξεκάθαρα την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πλέον επενδύει σε νεαρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ελπιδοφόρους ποντάροντας στην μεταπωλητική τους αξία, προκειμένου στο μέλλον να εισέλθουν στα ταμεία της ομάδας υπέρογκα ποσά.

Ωστόσο αυτή η επιλογή εμπεριέχει και αρκετό ρίσκο. Μιλάμε για παίκτες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν… ψηθεί ποδοσφαιρικά πόσο μάλλον δε στον πρωταθλητισμό.

Ο ΠΑΟΚ «χτίζει» πάνω στις νέες μεταγραφές. Το αν θα δικαιωθεί… το χορτάρι θα μας δώσει σύντομα την απάντηση.

Το κενό στη θέση «9» και η περαιτέρω ενίσχυση

Η θέση του φορ στον ΠΑΟΚ είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη «πληγή» στην ομάδα. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως ο στόχος της Ευρώπης χάθηκε τόσο πρόωρα επειδή δεν υπήρχε ο κατάλληλος άνθρωπος να μετατρέψει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργούσε το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Η κλάση του Νέλσον Ολιβέιρα δεν αμφισβητείται όμως ο Πορτογάλος επιθετικός βγάζει συνεχώς προβλήματα τραυματισμών και στερεί από τον Δικέφαλο την παρουσία του.

Την ίδια ώρα που οι Τσόλακ, Άκπομ, Σφιντέρσκι βγάζουν μάτια με τις νέες τους ομάδες. O Δικέφαλος του Βορρά «φωνάζει» για ενίσχυση στην θέση του επιθετικού, αλλά και πέρα από αυτό παρουσιάζει αρρυθμίες και πάνω απ’ όλα εμφανίζει ένα ρόστερ άδειο, όχι σε πρόσωπα και ποσότητα, αλλά σε ποιότητα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ προπονητής αλλά όχι μάγος. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε μια νέα εποχή, ανανέωσης εξέλιξης και υπομονής.

Άπαντες στον ασπρόμαυρο οργανισμό πρέπει να δείξουν αντανακλαστικά επιβίωσης, ακόμη και αν μιλάμε για μια χρονιά που οι πιθανότητες να μην έρθει ένας τίτλος είναι αρκετές.

To μεταγραφικό πάρε-δώσε του ΠΑΟΚ 

ΗΡΘΑΝ: Κοτάρσκι (τερματοφύλακας), Κάργας (κεντρικός αμυντικός), Νέσμπεργκ (κεντρικός αμυντικός), Ρ. Σοάρες (αμυντικός), Σάστρε (αμυντικός), Ντάντας (μέσος), Κουαλιάτα (μεσοεπιθετικός), Νάραϊ (μεσοεπιθετικός), Ρικάρντο (μεσοεπιθετικός), Τόμας (επιθετικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Πασχαλάκης (τερματοφύλακας) Βαρέλα, (κεντρικός αμυντικός), Κρέσπο (κεντρικός αμυντικός), Μιχάι (κεντρικός αμυντικός), Σίντκλεϊ (αμυντικός), Μιτρίτσα (μεσοεπιθετικός), Τσόλακ (επιθετικός), Άκπομ (επιθετικός).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ