Όταν ο Μαρτίνς συνάντησε τον Αστέρα!

Όταν ο Μαρτίνς συνάντησε τον Αστέρα!

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε αποκλείσει την Ίντερ Μπακού στα προκριματικά του Europa League του 2012 και επόμενος αντίπαλος του ήταν η Μαρίτιμο, η τότε ομάδα του νέου προπονητή του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ιστορικό με τρεις διαφορετικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ντεμπούτο έκανε απέναντι σε ελληνική ομάδα!

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ο Ολυμπιακός θα γίνει η τέταρτη. Στην πρώτη του πάντως ευρωπαϊκή συμμετοχή, ως τεχνικός της Μαρίτιμο, είχε αντιμετωπίσει και αποκλείσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Ήταν διοργάνωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Μαρτίνς είχε οδηγήσει την προηγούμενη σεζόν την Μαρίτιμο στην 5η θέση και στην ευρωπαϊκή έξοδο. Ο Αστέρας του Σάκη Τσιώλη είχε αποκλείσει την Ίντερ Μπακού και επόμενος αντίπαλος ήταν η ομάδα της Πορτογαλίας.

Το πρώτο παιχνίδι είχε ολοκληρωθεί 1-1 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Μάλιστα, εκείνο ήταν το πρώτο ματς της σεζόν για την Μαρίτιμο, στις 2 Αυγούστου 2012. Στην ρεβάνς στην Πορτογαλία το τελικό 0-0 έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του Μαρτίνς και άφησε τον Αστέρα με την πίκρα του δοκαριού στο 80′ με τον Ναβάρο.

Θυμηθείτε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Μαρτίνς σε ελληνικό έδαφος:

https://www.youtube.com/watch?v=z-VRwh9GyVA

Αλλά και τον αγώνα ρεβάνς:

Στον επόμενο γύρο η Μαρίτιμο του Μαρτίνς απέκλεισε την Ντίλα Γκόρι από την Γεωργία με δύο νίκες και στον όμιλο αποκλείστηκε ως τρίτη με μία νίκη και τρεις ισοπαλίες κόντρα σε Μπορντό, Νιούκαστλ, Μπριζ.

Η δεύτερη ευρωπαϊκή παρουσία του Μαρτίνς ήρθε την περίοδο 2014-2105. Με την Ρίο Άβε. Ξεκίνησε και πάλι από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League κι έφτασε μέχρι τον όμιλο. Απέκλεισε δύο ομάδες από την Σουηδία, την Γκέτεμποργκ στον τρίτο γύρο (0-0 εντός και 1-0 εκτός) και την Έλφσμποργκ στα πλέι οφ (1-0 εντός, ήττα 2-1 εκτός). Στον όμιλο η ομάδα τερμάτισε τέταρτη με αντιπάλους Ντιναμό Κιέβου, Στεάουα Βουκουρεστίου και Άαλμποργκ.

Την φετινή περίοδο, 2017-2018, αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την Γκιμαράες, την οποία όπως και με την Μαρίτιμο ο ίδιος οδήγησε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αγωνίστηκε σε όμιλο του Europa League κόντρα σε Σάλτσμπουργκ, Μαρσέιγ και Κόνιασπορ και πήρε την 4η θέση.

Πλέον με τον Ολυμπιακό θα συμπληρώσει καρέ. Και το καρέ, ως γνωστός, είναι πολύ καλό φύλλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ