Μορλάνες και Ραντόγια: Δύο «πολυεργαλεία» για τον Θρύλο (vids)

Μορλάνες και Ραντόγια: Δύο «πολυεργαλεία» για τον Θρύλο (vids)

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει τις περιπτώσεις των Μανού Μορλάνες και Νεμάνια Ραντόγια και to10.gr σας παρουσιάζει τους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, με τους Ερυθρόλευκους να ανακοινώνουν την απόκτηση του Νοτιοκορεάτη επιθετικού Ουί-Τζο Χουάνγκ, ενώ όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, ετοιμάζουν επίσης την επιστροφή του Παναγιώτη Ρέτσου.

Δύο μεταγραφές που θα ανεβάσουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, ο οποίος το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει το μεταγραφικό του ντεμαράζ, με στόχο την ενίσχυση του ρόστερ του και την προσθήκη ποιοτικών ποδοσφαιριστών, που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του.

Διαβάστε επίσης: Το εντυπωσιακό βίντεο της παρουσίασης του Ουί-Τζο Χουάνγκ: «Το γκολ έγινε η μοίρα μου»

Δύο από τα ονόματα που γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες στο εξωτερικό και πράγματι οι περιπτώσεις τους εξετάζονται από τους ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου είναι αυτά των Μανού Μορλάνες και Νεμάνια Ραντόγια. Δύο ποιοτικοί παίκτες, με εμπειρία από τη La Liga, οι οποίοι μάλιστα το παρελθόν είχαν ακουστεί και για άλλες ελληνικές ομάδες.

Γέννημα-θρέμμα της Βιγιαρεάλ

Ο Μανού Μορλάνες είναι 23 ετών (12/1/1999) και αποτελεί προϊόν της ακαδημίας της Βιγιαρεάλ. Αγωνίζεται κυρίως ως 8άρι, αλλά μπορεί να προσφέρει λύσεις και ως 6άρι.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής της Βιγιαρεάλ και ανέβηκε σιγά σιγά στην πρώτη ομάδα. Το 2016 προωθήθηκε στην Κ19, ένα χρόνο αργότερα αγωνίστηκε στην δεύτερη ομάδα του ισπανικού συλλόγου και το 2019 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα.

Εχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2026, ενώ φέτος έχει πραγματοποιήσει μία συμμετοχή. Ηταν στο πρώτο παιχνίδι με την Χάιντουκ Σπλιτ (4-2) για τα προκριματικά του Europa Conference League. Επαιξε ως βασικός (8άρι) και έγινε αλλαγή στο 61’.

Συνολικά με τα χρώματα της Βιγιαρεάλ έχει 78 συμμετοχές, με 3 γκολ και 5 ασίστ. Από αυτές οι 46 συμμετοχές είναι με την δεύτερη ομάδα (2 γκολ, 1 ασίστ) και οι 32 με την πρώτη (1 γκολ, 4 ασίστ). Τη σεζόν 2020/2021 είχε δοθεί ως δανεικός στην Αλμερία, με τη φανέλα της οποίας έπαιξε σε 39 αναμετρήσεις, έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ. Πέρσι, δόθηκε εκ νέου δανεικός. Αυτή τη φορά στην Εσπανιόλ, με την οποία είχε 30 ματς, με 2 γκολ.

Οι εμφανίσεις που έκανε με την Εσπανιόλ ήταν εξαιρετικές και… εκτόξευσε την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με τη «μετοχή» του να αγγίζει πλέον τα 5 εκατ. ευρώ. Limit up για τον 23χρονο μέσο, που έδειξε πολύ καλά στοιχεία με τη φανέλα των Καταλανών.

Όπως αναφέρουν στην Ισπανία, η Βιγιαρεάλ δεν είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να τον παραχωρήσει ως δανεικό, προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το όνομα του Μανού Μορλάνες είχε γραφτεί για τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2020, όταν ήταν στο Τριφύλλι ο Τσάβι Ρόκα.

Με εμπειρία από τη La Liga

Ο δεύτερος που γράφτηκε για τον Ολυμπιακό είναι ο Νεμάνια Ραντόγια

Ο 29χρονος (6/2/1993) Σέρβος αγωνίζεται κυρίως ως 6άρι, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να βοηθήσει και ως 8άρι, προσφέροντας έξτρα λύση στον εκάστοτε προπονητή του.

Τα τελευταία χρόνια φόραγε τα χρώματα της Λεβάντε, αλλά αποχώρησε από την ισπανική ομάδα, μετά τον υποβιβασμό στη La Liga 2 και είναι ελεύθερος να συζητήσει με όποια ομάδα του «χτυπήσει» την πόρτα. Την τριετία που αγωνίστηκε στην Λεβάντε οποία πραγματοποίησε συνολικά 74 συμμετοχές, έχοντας 1 γκολ και 2 ασίστ. Πριν μετακομίσει στους «γκρανότες», έπαιζε για μια πενταετία στην Θέλτα, με την οποία είχε 146 συμμετοχές, με 1 γκολ και 5 ασίστ.

Ο Νεμάνια Ραντόγια ξεκίνησε την καριέρα από τα τμήματα υποδομής της Βοϊβοντίνα, στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2014, όταν πουλήθηκε στη Θέλτα έναντι 900.000 €. Συνολικά με τη σέρβικη ομάδα έπαιξε σε 69 αναμετρήσεις, έχοντας 2 γκολ και 4 ασίστ σε 5.670 λεπτά.

Η «μετοχή» του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα 2 εκατ. ευρώ, αλλά στο παρελθόν είχε φτάσει τα 8 εκατ. ευρώ (5/6/2017). Ενας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής, με παραστάσεις από τη La Liga, που αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο για πολλά χρόνια.

Όπως και ο Μορλάνες, έτσι και ο Ραντόγια, στο παρελθόν είχε ακουστεί για ελληνική ομάδα. Ηταν για την ΑΕΚ, με την Ενωση μάλιστα να παρουσιάζεται ως ενδιαφερόμενη τόσο το 2018 όσο και το 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ