Πως αναμένεται να κινηθούν τα έσοδα του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Europa League

Πως αναμένεται να κινηθούν τα έσοδα του Ολυμπιακού από τους ομίλους του Europa League

Δείτε αναλυτικά μέχρι πόσα χρήματα μπορούν να εξασφαλίσουν οι Ερυθρόλευκοι από την παρουσία τους στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League επικρατώντας του Απόλλωνα Λεμεσού στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν θα έχει εγγυημένα έσοδα της τάξεως των 3.63 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή τους στον όμιλο και 3,7 εκατ. ευρώ λόγω της πέμπτης θέσης στη συνολική βαθμολογία των ομάδων την τελευταία δεκαετία. Χωρίς φυσικά να υπολογίζονται τα έσοδα από τα αποτελέσματα και μια ενδεχόμενη πρωτιά. Έτσι λοιπόν οι Πειραιώτες μπορούν να εξασφαλίσουν λίγο πάνω από 15 εκατ. ευρώ!

Αναλυτικά το κείμενο του Ανδρέα Δημάτου:

«Με ένα… μικρό Champions League μπορεί να ισοδυναμεί για τον Ολυμπιακό η συμμετοχή του στον όμιλο στον οποίο κληρώθηκε στο Europa League! Ενδεχόμενη πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο θα αποφέρει στους ερυθρόλευκους έσοδα πολύ πιο πάνω από 15 εκατ. ευρώ, κοντά στα 17 εκατ. ευρώ με μέτριους υπολογισμούς!

Οι ερυθρόλευκοι έχουν αυτή τη στιγμή, χωρίς καν να… χρειαστεί να αγωνιστούν, εγγυημένα έσοδα 3.63 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή τους στον όμιλο και 3,7 εκατ. ευρώ λόγω της πέμπτης θέσης στην οποία βρίσκεται στο σύνολο των 32 ομάδων που μετέχουν από πλευράς συντελεστή δεκαετίας. Πιο πάνω από τον πρωταθλητή Ελλάδας βρίσκονται μόνο οι Ρόμα, Ντιναμό Κιέβου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ!

Από εκεί και πέρα το μπόνους της πρώτης θέσης στον όμιλο, αν την πάρει ο Ολυμπιακός ως… ισχυρός του ομίλου του και πιο έμπειρης ευρωπαϊκά ομάδα σε σχέση με τους αντιπάλους του είναι 1.1 εκατ. ευρώ και 1.2 εκατ. ευρώ είναι το μπόνους της απευθείας συμμετοχής στους 16 της διοργάνωσης που θα του δώσει αυτή η πρώτη θέση.

Με τρεις νίκες και μια ισοπαλία που θεωρητικά θα χρειαστεί μίνιμουμ ο Ολυμπιακός για αυτή την πρωτιά υπολογίζει και λίγο πάνω από 2 εκατ. ευρώ από το μπόνους βαθμών.

Με δεδομένο ότι στη φάση των ομίλων του Europa League εκπροσωπούνται 23 ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ευρώπης και το ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα όχι μόνο στους ομίλους του Europa αλλά συνολικά και στα τρία Κύπελλα, ενδεχόμενη συμμετοχή του στους 16 της διοργάνωσης αποκλείεται να του αποφέρει λιγότερα από πέντε εκατ. ευρώ από το συνολικό μάρκετ πουλ!

Με απλά λόγια η πρωτιά στον συγκεκριμένο όμιλο για τον πρωταθλητή Ελλάδας, χωρίς βεβαίως να μιλάμε για ένα δεδομένο ή πολύ περισσότερο εύκολο στόχο, ισοδυναμεί με ένα ποσό από τα 16 έως τα 18 εκατ. ευρώ στα ταμεία του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ