Ενιγιάμα και Γάλλος δημοσιογράφος στο «10» για Σιντιμπέ: «Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, αν…»

Ενιγιάμα και Γάλλος δημοσιογράφος στο «10» για Σιντιμπέ: «Θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα, αν…»

Ο παλιός συμπαίκτης του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στη Λιλ, Βίνσεντ Ενιγιάμα και ο δημοσιογράφος του Foot Mercato, Ορέλιεν Μακέντο, αναλύουν αποκλειστικά για τους αναγνώστες του «10» το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ

Από τις υψηλές «πτήσεις» στα γαλλικά γήπεδα και τις… κόντρες με τους Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ και τα υπόλοιπα αστέρια της Ligue 1, στην «πρόκληση» του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ φόρεσε τα κιτρινόμαυρα και από χθες, είναι και επίσημα παίκτης της ΑΕΚ.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έκανε δικό της τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018, προσθέτοντας μπόλικη εμπειρία και ποιότητα στη δεξιά πλευρά της αμυντικής της γραμμής.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία – Γαλλία 86-87: Μυθικός Γκομπέρ έστειλε σπίτι της την Τουρκία – Τώρα τιτανομαχία με Σερβία (vids)

Η Ενωση ενισχύθηκε σημαντικά, με τον 30χρονο αμυντικό να ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες στη Super League. Το βιογραφικό του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ «μιλάει» από μόνο του, με τον Γάλλο παίκτη να εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Μονακό (174 συμμετοχές, 13 ασίστ, 6 γκολ). Λιλ (119 συμμετοχές), Τρουά και Έβερτον ήταν οι υπόλοιποι ποδοσφαιρικοί σταθμοί του Σιντιμπέ, που ήρθε για να πετύχει στον Δικέφαλο.

Η ΑΕΚ προσθέτει στη μηχανή της ένα πολύτιμο γρανάζι και to10.gr επικοινώνησε με δυο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το τι εστί Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Ο παλιός του συμπαίκτης στη Λιλ, Βίνσεντ Ενιγιάμα και ο δημοσιογράφος του Foot Mercato, Ορέλιεν Μακέντο, μίλησαν για τον Γάλλο αμυντικό, ξεκαθαρίζοντας πως θα κάνει τη διαφορά στη χώρα μας.

«Σε αυτόν τον τομέα ξεχωρίζει»

Βίνσεντ Ενιγιάμα και Τζιμπρίλ Σιντιμπέ συνυπήρξαν στη Λιλ για τρία χρόνια. Ο Νιγηριανός υπερασπιζόταν την εστία του γαλλικού συλλόγου, με το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ να… οργώνει τη δεξιά πτέρυγα.

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ και την κοινή τους θητεία στην ομάδα της Ligue 1.

Ο Νιγηριανός βγάζει το… καπέλο στον 30χρονο αμυντικό, ενώ στέκεται και στην παρουσία του εκτός αγωνιστικού χώρου.

«Ο Σιντιμπέ είχε μια πολύ καλή καριέρα στη Λιλ. Παίζει και με τα δύο πόδια και είναι πολύ καλός στον επιθετικό τομέα. Ξεχωρίζει στο επιθετικό τρίτο.

Είναι ομαδικός παίκτης και καταπληκτικός τύπος εκτός γηπέδου. Σε πιο υψηλό επίπεδο, στη Μονακό, τα πήγε εξαιρετικά και είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα». 

«Επρεπε να φύγει από τη Μονακό, πρόβλημα οι τραυματισμοί»

Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος του Foot Mercato, Ορέλιεν Μακέντο, σκιαγράφησε το προφίλ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των τραυματισμών.

«Ο Σιντιμπέ είχε ξεκινήσει πολύ καλά στη Γαλλία. Ηταν εξαιρετικός στην Τρουά, επιβεβαίωσε τον εαυτό του στη Λιλ όπου μπορούσε να παίξει και στις δύο πλευρές. Είχε πάρει και την αριστερή πλευρά μιας και ο Κόρτσια ήταν στα δεξιά.

Στη Μονακό ξεκίνησε πολύ καλά, κατακτώντας και τον τίτλο το 2017 με μια εξαιρετική ομάδα. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο κατέκτησε παρά τα σωματικά προβλήματα, οι τραυματισμοί του πολλαπλασιάστηκαν και κάπως έτσι, έχασε τη φόρμα του.

Στη συνέχεια πήγε στην Έβερτον, αλλά συνολικά δυσκολεύτηκε να επιστρέψει, παρόλο που δεν φαίνεται να τραυματίζεται πια.

Στη Ligue 1, θα έπρεπε να έχει κατέβει ένα… σκαλοπάτι γιατί δεν είχε πλέον θέση στη Μονακό απέναντι στον Βάντερσον και στον Αγκιλάρ. Ο Βάντερσον είναι ξεκάθαρα το νούμερο ένα και το νούμερο δύο καταλαμβάνεται από τον Αγκιλάρ. Έπρεπε να είχε φύγει νωρίτερα, αλλά οι τραυματισμοί τον αναστάτωσαν. Προφανώς τώρα είναι καλύτερα».

«Ενδιαφέρον στοίχημα για την ΑΕΚ, μπορεί να ηγηθεί»

Ο Γάλλος δημοσιογράφος αποθεώνει τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίζεται βέβαιος πως θα πετύχει στη νέα του περιπέτεια με τη φανέλα της ΑΕΚ.

«Στην Ελλάδα, νομίζω ότι μπορεί να είναι καλός. Προσφέρει περισσότερες εγγυήσεις από τον Κλεμάν Μισελέν που έφυγε από την ΑΕΚ, είμαστε σίγουροι για αυτόν.

Είναι αρκετά στιβαρός αμυντικά, κάτι το οποίο συνδυάζεται με επιθετικές ενέργειες στο παιχνίδι του. Έχει έλλειψη στα επιθετικά καθήκοντα, κυρίως στην ταχύτητα, λόγω των τραυματισμών του.

Αν αντέξει η σωματική του διάπλαση, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ. Ακόμα κι αν δεν είναι ο Σιντιμπέ του 2016/2018, παραμένει ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, που γνωρίζει το Champions League. Θα είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα για την ΑΕΚ, είναι παίκτης που μπορεί να ηγηθεί. 

Είναι επαγγελματίας παίκτης, ήρεμος και με καλή ψυχική κατάσταση. Η μόνη αμφιβολία για αυτόν που μπορούμε να έχουμε είναι οι τραυματισμοί του. Αλλά όσον αφορά τα αποδυτήρια, είναι κάποιος που φέρνει ηρεμία στην ομάδα».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ