Χάμες Ροντρίγκες: Όχι το όνομα του δεν είναι… Τζέιμς (vids)

Χάμες Ροντρίγκες: Όχι το όνομα του δεν είναι… Τζέιμς (vids)

Η μητέρα του, τον ήθελε… Τζέιμς Μποντ. Ο Ροντρίγκες όμως έγινε ο πιο διάσημος «ληστής» της Ιβαγιέ. Και έπειτα η πιο διάσημη ποδοσφαιρική «υπόθεση Καρλίτο».

Ο μύθος λέει πως η μητέρα του, Μαρία Ντελ Πιλάρ Ρούμπιο, αποφάσισε το όνομα του επηρεασμένη από την αγάπη της για τον Τζέιμς Μποντ. Τζέιμς… Τζέιμς Ροντρίγκες. Που να ήξερε ότι ο γιος της όντως θα αποκτούσε… license to kill.  Ότι θα γίνονταν κανονικός… Goldfinger. Και ότι εν τέλει τα κατορθώματα του θα έμπαιναν για πάντα στον τόμο… Diamonds are forever του ποδοσφαίρου. Διαμάντι παντοτινό που από το απόγευμα της Πέμπτης λάμπει εκτυφλωτικά στο γήπεδο «Καραϊσκάκης» και σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πως όμως να βαφτίσεις «Τζέιμς» έναν από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους της Λατινικής Αμερικής; Και ο ίδιος ο Ιαν Φλέμινγκ αν έπρεπε… Χάμες θα τον αποκαλούσε βλέποντας τον να ζωγραφίζει στο χορτάρι. Χάμες ή El Bandido όπως έγινε διάσημος από μικρός στις γειτονιές της Ιβαγιέ από την συνήθεια του να περνά «τούνελ» τη μπάλα κάτω από τα πόδια των ανυποψίαστων αντιπάλων του. Ή έστω El Diez όπως απαιτεί το «10» που έγινε μόνιμο στην πλάτη του. Αυτό που ήδη πήρε και στον Ολυμπιακό

Διαβάστε επίσης: Ανιγκό: «Θέλουμε να συνδέσουμε την ακαδημία με την πρώτη ομάδα»

Στο αίμα του

Κυλούσε το ποδόσφαιρο στο αίμα του, κληρονομιά από τον πατέρα του Γουίλσον που έκανε και εκείνος καριέρα επαγγελματία αλλά προφανώς όχι σε επίπεδο σούπερ σταρ. Προσοχή: Τον… φυσικό πατέρα. Διότι ο Χάμες στην πορεία απέκτησε και έναν ακόμη, ποδοσφαιρικό που αυτός και αν παραπέμπει στον κινηματογράφο. Διότι έγινε από ένα σημείο και έπειτα η καριέρα του… υπόθεση Καρλίτο. Του «καθηγητή» Κάρλος Αντσελότι που έπειτα από την μοναδική παράσταση του Χάμες Ροντρίγκες με τα χρώματα της Κολομβίας στο Μουντιάλ 2014 τον ζήτησε και τον έθεσε στις υπηρεσίες του: Στη Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Μπάγερν Μονάχου. Στην Έβερτον…

Ποδοσφαιρικός γιος του Αντσελότι

Τη μισή του καριέρα ο 31χρονος την πέρασε υπό τις οδηγίες ενός εκ των κορυφαίων προπονητών του κόσμου, ο άσος του Ολυμπιακού. Προηγήθηκε το ταξίδι Μπάνφιλντ (Αργεντινή), Πόρτο, Μονακό. Η αρχή μιας διαδρομής με μεταγραφικό τζίρο 150 εκατ ευρώ «τζίρο».

Εκτόξευση

Το τρενάκι που ακολούθησε ενδεικτικό της «εκτόξευσης». Εκείνη τον παραχώρησε με 45 εκατ ευρώ στη Μονακό (2013). Και οι Μονεγάσκοι με 75 εκατ ευρώ στη Ρεάλ ένα καλοκαίρι αργότερο. Όχι όποιο και όποιο: Το καλοκαίρι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας (2014) που πήρε στις πλάτες του την Κολομβία και την οδήγησε μέχρι τους 8 κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της διοργάνωσης και πετυχαίνοντας ένα γκολ που βραβεύτηκε με το έπαθλο «Φέρεντς Πούσκας». Κανονικός Goldfinger που λέγαμε…

Ο αδερφός του, Μαρσέλο

Η οικοδέσποινα Βραζιλία απέκλεισε τότε τους Καφετέιρος στον προημιτελικό. Και ούτε ο… Ίαν Φλέμινγκ δεν θα μπορούσε να σκαρφιστεί μια ιστορία που ξεκίνησε τότε να εξελίσσεται παράλληλα. Έσπευσε πρώτος ο Μαρσέλο να αγκαλιάσει τον Χάμες με τη λήξη του ματς. Να του δώσει συγχαρητήρια για την εμφάνιση, να τον παρηγορήσει για το αποτέλεσμα.

Ο Μαρσέλο που έγινε λίγες εβδομάδες μετά «φίλος σαν αδερφός» στη Μαδρίτη όταν τον υποδέχθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ρεάλ. Ο Μαρσέλο που έμελλε οκτώ χρόνια μετά να τον υποδεχθεί και στο «Καραϊσκάκης» εκείνη τη Πέμπτη με αντίπαλο τη Φράιμπουργκ. Πλάι-πλάι δύο ποδοσφαιρικά icons στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Και όποιος περιμένει να τους δει μαζί στον αγωνιστικό χώρο με τα Ερυθρόλευκα να… σηκώσει τώρα το χέρι του!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ