Πινέδα: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ – Κάθε παίκτης θέλει να πάει στο Μουντιάλ» (pic)

Πινέδα: «Απολαμβάνω το ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ – Κάθε παίκτης θέλει να πάει στο Μουντιάλ» (pic)

Ο Ορμπελίν Πινέδα μίλησε στο Μεξικό για τους πρώτους του μήνες στην ΑΕΚ και για τον μεγάλο του στόχο να είναι στο Μουντιάλ του Κατάρ με την Εθνική του ομάδα.

Στην Καλιφόρνια βρίσκεται τις τελευταίες η Εθνική ομάδα του Μεξικού όπου έδωσε ένα φιλικό με το Περού και θα δώσει ακόμη ένα κόντρα στην Κολομβία. Οι Αζτέκοι προετοιμάζονται για το Μουντιάλ του Κατάρ και ο Ορμπελίν Πινέδα παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Milenio» της πατρίδας όπου μίλησε για το όνειρο του Κατάρ, αλλά και για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ΑΕΚ.

Ο 26χρονος άσος τόνισε ότι απολαμβάνει το ποδόσφαιρο στην Ένωση αφήνοντας πίσω του όσα έγιναν στη Θέλτα ενώ για ακόμη μία φορά εξέφρασε τη μεγάλη του επιθυμία να παίξει στο Μουντιάλ. Κάτι που είναι και το πιθανότερο σενάριο, αφού ο Πινέδα βρίσκεται σταθερά στις κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή.

Διαβάστε επίσης: Το διαβατήριο του Λάιντνερ, το αίτημα που απορρίφθηκε, η συνάντηση με τον Μίτσελ και ο Ρέαμπτσιουκ…

Όσα είπε ο Πινέδα:

Για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ: «Ήταν πολύπλοκη η κατάσταση, είχα πάει από την Κρουζ Αζούλ όπου είχα χρόνο συμμετοχής, κάτι που δεν συνέβη στη Θέλτα, αλλά έτσι είναι η ζωή και το ποδόσφαιρο. Τώρα πλέον είμαι στην άλλη πλευρά, το εκμεταλλεύομαι και απολαμβάνω το ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να μιλάω για συμπαίκτες, ομάδες ή διοικούντες, πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Τώρα πρέπει απλά να παίζω, νιώθω πολύ καλά σε φυσική κατάσταση, είμαι πολύ συγκεντρωμένος και αν δεν είμαι στη λίστα στο τέλος θα υποστηρίζω την Εθνική όσο περισσότερο μπορώ».

Για το όνειρό του να βρεθεί στο Κατάρ: «Το άγχος πάντα θα υπάρχει, κάθε παίκτης θέλει να βρίσκεται στην τελική λίστα. Όλοι προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να συνεισφέρουν αυτό που μπορούν. Οραματίζομαι τον εαυτό μου στα πάντα, από την πρώτη μέρα που ήρθα εδώ για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Πάντα οραματίζομαι τον εαυτό μου να είναι στο 100% και να βοηθάω σε όποια θέση χρειάζεται. Αυτό με βοηθάει να βρίσκομαι στο ανώτατο επίπεδο και περισσότερο απ’ όλα να το εκμεταλλεύομαι και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό εντός και εκτός γηπέδου».

Για το αν ένας παίκτης έχει εξασφαλισμένη θέση στην Εθνική επειδή παίζει στην Ευρώπη: «Όχι, νομίζω πως στο Μεξικό, όπως και στην Ευρώπη, το πρωτάθλημα είναι δυνατό και υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες. Στο τέλος της ημέρας αν είσαι σε εξαιρετική κατάσταση καλούν αυτούς που είναι σε καλύτερο επίπεδο ανταγωνισμού. Όλοι είμαστε διαθέσιμοι να συμμετέχουμε και να είμαστε στη λίστα. Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα μπορεί να συμβούν σε αυτούς τους μήνες και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος τόσο σωματικά όσο και πνευματικά και να περιμένεις την απόφαση του προπονητή».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ