Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Μπακά-μπουμ!

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-0: Μπακά-μπουμ!

Στην επιστροφή του Μίτσελ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου, με τον Σέντρικ Μπακαμπού να σκοράρει και τα δύο γκολ των Πειραιωτών.

Με πρωταγωνιστή τον Σέντρικ Μπακαμπού, ο οποίος πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας του Ατρομήτου με 2-0, για την 6η αγωνιστική της Super League. Οι Ερυθρόλευκοι έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας του Κρις Κόουλμαν και επέστρεψαν στις νίκες, με τον Μίτσελ να ξεκινάει με το… δεξί τη δεύτερη θητεία του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Ισπανός προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Μπακαμπού και ο Γαλλοκονγκολέζος επιθετικός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, με τον 31χρονο επιθετικό να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι και στο 68’ να «σφραγίζει» τη νίκη για τους Πειραιώτες. Οι πρωταθλητές εκτός από τα δύο γκολ του Μπακαμπού, είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, ενώ στο 38’ έχασαν πέναλτι με τον Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης: Τα δάκρυα του Κασάμι στις υπογραφές, το γράμμα των 5 χρόνων, το 1.000.000 € του Αμπασκάλ και οι πρώτες ημέρες στο Ρέντη

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του απέναντι στον Ατρόμητο και πλέον επικεντρώνεται στο ευρωπαϊκό παιχνίδι που ακολουθεί με την Καραμπάγκ (6/10, 10:00) στο Καραϊσκάκη, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης. 

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Μίτσελ στην επανεμφάνισή του στον πάγκο του Ολυμπιακού, παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2, έχοντας τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Βρσάλικο, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Εμβιλά και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Βρουσάι και Μασούρα στα δύο άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής. Δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Ελ Αραμπί και Μπακαμπού. Από την άλλη, ο Κρις Κόουλμαν παρέταξε τον Ατρόμητο με τους: Γιαννιώτη, Κιβρακίδη, Σουάρεθ, Χατζηισαΐα, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κουέν, Φριτζόνσον, Ροτάριου, Κιάρτανσον και Ρομπάιγ.

Ευκαιρίες με Σισέ

Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και στο πρώτο 15άλεπτο έχασε δύο ευκαιρίες με τον Σισέ.

Στο 5ο λεπτό ο Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από αριστερά, ο Σενεγαλέζος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης μπλόκαρε. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αφρικανός απείλησε ξανά, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στη μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου, μετά από κόρνερ, έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 17’ ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Μασούρα, αυτός σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ. Στο 22’ ο Ατρόμητος βγήκε στην κόντρα, ο Κουέν έκανε το σουτ μετά το γύρισμα του Ρομπάιγ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ασφυκτική πίεση και 1-0!

Μετά το 25άλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την πίεσή του και άρχισε να «πνίγει» την άμυνα του Ατρομήτου. Στο 30’ ο Ρέαμπτσιουκ έκανε το γύρισμα από αριστερά, βρήκε ωραία τον Μπακαμπού, ο Γαλλοκονγκολέζος φορ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε ενστικτωδώς και κράτησε το μηδέν. Στο 34’ ο Μπακαμπού βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουάρεθ, μετά το γύρισμα του Μασούρα από αριστερά.

Η φάση ελέγχθηκε από τον διαιτητή Τζοβάρα στο VAR και δόθηκε πέναλτι, με τον Γιαννιώτη όμως να αποκρούει την εκτέλεση του Ελ Αραμπί. Στο 41’ οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά, με τον Μπακαμπού μετά την πάσα του Ελ Αραμπί, αλλά το σουτ του Γαλλοκονγκολέζου φορ έφυγε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου οι Ερυθρόλευκοι πήραν δεύτερο πέναλτι, όταν ο Κιβρακίδης ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Μπακαμπού. Ο ρέφερι έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα, με τον διεθνή στράικερ να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο 31χρονος δεν λάθεψε απέναντι από τον Γιαννιώτη και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό, με τους πρωταθλητές να ανοίγουν το σκορ, πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Αλλαγές από τον Μίτσελ, ευκαιρίες με Μπακαμπού

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μίτσελ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο ματς, ρίχνοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Βαλμπουενά αντί του Ελ Αραμπί. Με την είσοδο του Γάλλου στο παιχνίδι, άλλαξε και ο σχηματισμός του Ολυμπιακού σε 4-2-3-1, με τον Ματιέ να παίζει πίσω από τον Μπακαμπού.

Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη άνηκε στον Ατρόμητο, με τον Τζολάκη όμως να αποκρούει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Κιάρτανσον στο 48’. Στο 54’ και στο 57’ οι Ερυθρόλευκοι απείλησαν δύο φορές με τον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό, αλλά στην πρώτη περίπτωση η κεφαλιά του, μετά τη σέντρα του Βρουσάι, έφυγε παράλληλα με την εστία του Γιαννιώτη, ενώ στη δεύτερη ο πορτιέρο του Ατρομήτου έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του 31χρονου επιθετικού. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μίτσελ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Γκάρι Ροντρίγκες και Αγκιμπού Καμαρά να παίρνουν τις θέσεις των Μασούρα και Βρουσάι.

Το «καθάρισε» ο Μπακαμπού

Η τρίτη φορά που βρέθηκε ο Μπακαμπού απέναντι από τον Γιαννιώτη ήταν και η… φαρμακερή, με τον διεθνή επιθετικό στο 68’ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς και να «σφραγίζει» ουσιαστικά τη νίκη του Ολυμπιακού. Ο Βαλμπουενά με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Μπακαμπού τετ α τετ με τον Γιαννιώτη, με τον Γαλλοκονγκολέζο επιθετικό να εκτελεί τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου για το 2-0. Στη φάση του γκολ ο Μπακαμπού ένιωσε ενοχλήσεις, με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά να παίρνει τη θέση του στο 72’.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός δημιούργησε μια ακόμα καλή ευκαιρία. Ο Γκάρι Ροντρίγκες βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Μετά το γκολ του Μπακαμπού, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Ερυθρόλευκους να ελέγχουν το παιχνίδι. Στο 90’ οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο 3-0, αλλά ο Χατζηισαΐας έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκάρι Ροντρίγκες.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα, με τον Μίτσελ να ξεκινάει με νίκη τη δεύτερη θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού και τους Ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν την τρίτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρσάλικο, Εμβιλά, Ελ Αραμπί (46′ Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Βρουσάι (63′ Αγκ. Καμαρά), Χουάνγκ Ίνμπομ (90′ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Μπακαμπού (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά) και Μασούρας (62′ Γκάρι Ροντρίγκες).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Σουάρεθ (81′ Μαυρομμάτης), Έντερ Γκονζάλες (81′ Έρλινγκμαρκ), Κουέν, Φριτζόνσον (81′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Ροτάριου (70′ Μουνίθ) και Κιάρτανσον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ