Αλμέιδα: «Είμαστε μεγάλη ομάδα, δύσκολο το ματς με τον Άρη»

Αλμέιδα: «Είμαστε μεγάλη ομάδα, δύσκολο το ματς με τον Άρη»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, μίλησε ενόψει του αγώνα με τον Άρη, για την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η ομάδα του στο γήπεδο και τη συναισθηματικά έντονη εβδομάδα που προηγήθηκε.

Η ΑΕΚ καλείται να αφήσει πίσω της τη μεγάλη γιορτή της πρώτης νίκης της ιστορίας της στην Opap Arena απέναντι στον Ιωνικό και να επικεντρωθεί στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» την Κυριακή (9/10). Ο προπονητής της «Ένωσης», Ματίας Αλμέιδα, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο συνδρομητικό κανάλι αναφέρθηκε στην περίεργη εβδομάδα που ακολούθησε το ματς με τον Ιωνικό ενώ μίλησε και για την εικόνα που θέλει να παρουσιάζει η ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμέιδα στη NOVA:

Για την έντονη συγκινησιακά εβδομάδα που πέρασε:

Διαβάστε επίσης: Οι δύο κολλητοί που πλέον είναι «εχθροί»: Η μάχη του… μέλλοντος στο φετινό «Der Klassiker» (pics, vids)

«Ήταν ακόμα μια εμπειρία στη ζωή μου. Νιώθω ευγνώμων στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο που μου επιτρέπει να ζω τέτοιες στιγμές. Ξέρω, όμως, να διαχωρίζω αυτές τις στιγμές από τη δουλειά που πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα».

Για το πώς κατάφερε να διαχειριστεί τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών και να τους έχει σε εγρήγορση:

«Μιλήσαμε για δύο-τρεις μέρες με τους ποδοσφαιριστές, κάναμε μια συζήτηση σχετικά με τα εγκαίνια και την εορταστική ατμόσφαιρα που υπήρχε. Αυτό που θέλαμε να κάνουμε είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι πρέπει να διαχωρίσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα από τις υποχρεώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιος μπορεί να είναι πιο χαλαρός. Αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι και νομίζω ότι το καταφέραμε πολύ καλά»

Για τον βαθμό ικανοποίησής του με την εικόνα της ΑΕΚ κόντρα στον Ιωνικό:

«Κάποιες στιγμές μου άρεσε πολύ η ομάδα, κάποιες άλλες είδα μερικά πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν, αλλά σε γενικές γραμμές η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι».

Για το αν η κυκλοφορία και τα γκολ μετά από πολλές πάσες είναι αυτό που θέλει να βλέπει στη δημιουργία της ΑΕΚ:

«Αυτό είναι που ψάχνουμε. Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες πρέπει να είναι πρωταγωνιστές στο χορτάρι. Από κει και πέρα, ό,τι βγαίνει στο γήπεδο μπορεί να είναι σε σχέση με αυτά που έχει ζητήσει ο προπονητής. Μερικές φορές βγαίνει, αλλά τίποτα δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα κερδίσεις».

Για το επερχόμενο ματς με τον Άρη:

«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με έναν δύσκολο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο με ένα ωραίο σύστημα ποδοσφαίρου κι επικίνδυνους παίκτες, δυναμικούς και γρήγορους. Πιστεύω ότι θα είναι ένα αρκετά ισοδύναμο παιχνίδι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ