Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο: Συμπληρώνονται 145 ημέρες για τον Ολυμπιακό που…

Αυτό που συμβαίνει είναι αδιανόητο: Συμπληρώνονται 145 ημέρες για τον Ολυμπιακό που…

Το διαβάζεις και δεν το πιστεύεις αυτό που συμβαίνει με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Άδειο το… φεγγάρι για τον Ολυμπιακό. Και πολύ λογικά μια σειρά από πιθανά και απίθανα στο τραπέζι της καταγραφής για τον τρεις φορές στη σειρά πρωταθλητή. Για μια ομάδα που προς το παρόν παρουσιάζεται αγνώριστη σε σχέση με τα συνηθισμένα. Οι «ερυθρόλευκοι» δυσκολεύονται στο ξεκίνημα της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στο -7 από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα, αλλά και στους μηδέν πόντους στους ομίλους του Europa League.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για την μέχρι τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων». Και αν ρίξουμε και ματιά στους πρώτους αγώνες; «Βγαίνει» μια… παράξενη συνθήκη, που δύσκολα την τοποθετείς στην ίδια κουβέντα με τον πρωταθλητή.

Διαβάστε επίσης: Στο μυαλό του Μίτσελ: Τι ετοιμάζει για την Κρήτη, τι περιμένει από τους ερυθρόλευκους

Σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Ολυμπιακός, έχει επισκεφθεί έξι διαφορετικά γήπεδα, μετρώντας συνολικά 4 ισοπαλίες και 2 ήττες. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μέχρι στιγμής, οι Πειραιώτες δεν έχουν γευτεί τη… χαρά της νίκης μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Τελευταία φορά που οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν εκτός έδρας ήταν στις 17 Μαϊου. Όταν ο Ελ Αραμπί… σκότωσε με χατ τρικ (2-3) την ΑΕΚ, στο τελευταίο ματς των playoffs. Απίστευτο και όμως αληθινό αυτό που συμβαίνει, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται 145 μέρες χωρίς εκτός έδρας νίκη.

Η αρχή του αρνητικού σερί έγινε στη Χάιφα και στο ματς του Sammy Ofer Stadium. Παρόλο που ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γρήγορο γκολ του Ζινκερνάγκελ, δεν κατάφερε να δραπετεύσει με τη νίκη. Η Μακάμπι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις (90+2′) και η… μπίλια έκατσε στην ισοπαλία.

Το επόμενο ματς ήταν στην Μπρατισλάβα. Ο Ολυμπιακός κρατούσε στα χέρια του το «διπλό», με τη Σλόβαν να βρίσκει τελικά το γκολ της ισοφάρισης στο 90+4′. Παρόλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν και έφυγαν με την πρόκριση μέσω της ψυχοφθόρας διαδικασίας των πέναλτι.

Επόμενη… στάση η Λεμεσός, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν τους «ερυθρολεύκους» για τα playoffs του Europa League. Ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες στην Κύπρο, αλλά το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Λίγες μέρες μετά, ο πρωταθλητής «κόλλησε» στην Τρίπολη (0-0), σε ένα ματς που σημαδεύτηκε και από τα διαιτητικά λάθη του Καραντώνη. Στην πρώτη εκτός έδρας αναμέτρηση του εφετινού πρωταθλήματος, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο μηδέν, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς.

Το σερί συνεχίστηκε στη Γαλλία για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρολεύκους» να στέκονται άτυχοι στο φινάλε του αγώνα. Στο πρώτο ματς για τη φάση των ομίλων του Europa League, οι πρωταθλητές φιλοξενήθηκαν από τη Ναντ και ένα γκολ του Γκεσάντ στο 90+3′, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Και φτάνουμε στην τελευταία δοκιμασία μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που σήμανε και το «τέλος» του Κάρλος Κορμπεράν από τον πάγκο των πρωταθλητών. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Μασούρα, αλλά ένα τρίλεπτο black out (76-79΄), έδωσε το τρίποντο στον γηπεδούχο Άρη.

145 μέρες χωρίς εκτός έδρας επιτυχία είναι πάρα πολλές για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μίτσελ φιλοξενείται σήμερα (16:00) από τον ΟΦΗ και ευελπιστεί να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ