Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ και τα τέσσερα συμβόλαια που «καίνε»

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ και τα τέσσερα συμβόλαια που «καίνε»

Ο Παναθηναϊκός εκτός του Αϊτόρ τρέχει να ανανεώσει με τρεις ποδοσφαιριστές που αποτελούν βασικοί πυλώνες στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Αϊτόρ, Κουρμπέλης, Σένκεφελντ και Ρούμπεν Πέρεθ. Τέσσερις πυλώνες της φετινής πορείας του Παναθηναϊκού που έχει 7/7 και έχει βάλει πλώρη για τον φετινό τίτλο. Και οι 4 βρίσκονται σε μια κοινή συνθήκη που αν συμβεί θα είναι μπορεί και καταστροφική για το «Τριφύλλι».

Τα συμβόλαιά τους λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι και από την 1η Ιανουαρίου του 2023 εάν δεν έχουν υπογράψει νέο συμβόλαιο θα μπορούν να υπογράψουν όπου θέλουν. Δηλαδή ο Παναθηναϊκός στις επόμενες 70 μέρες μπορεί να χάσει τέσσερις από τους πιο «βαρβάτους» παίκτες του. Χωρίς να πάρει ούτε ένα ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αϊτόρ: «Έδωσα μάχη με την κατάθλιψη»

Επιπλέον εκτός από την οικονομική ζημιά που μπορεί να πάθει, σκεφτείτε τον Παναθηναϊκό χωρίς τους Αϊτόρ, Κουρμπέλη, Σένκεφελντ και Πέρεθ. Ένα εύκολο συμπέρασμα δείχνει ότι θα χαθεί σχεδόν όλος ο κορμός του.

Συγκεκριμένα οι Κουρμπέλης και Πέρεθ είναι σχεδόν όλο το κέντρο του Παναθηναϊκού και αυτοί που δίνουν ηρεμία στο παιχνίδι που θέλει να βλέπει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Πολύ σημαντικός είναι και ο Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ βρίσκεται από το 2019 στο ρόστερ και είναι αναντικατάστατος. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ο πολύ καλός χειρισμός με την μπάλα. χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο για ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό ενώ και τον Ιανουάριο δύσκολα θα βρεθεί παίκτης με τα χαρακτηριστικά του.

Για τον Αϊτόρ δεν χρειάζονται συστάσεις. Είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης του Τριφυλλιού αφού σε 7 ματς έχει 8 γκολ και είναι αυτός που οδηγεί τους Πράσινους σε πολύτιμες νίκες.

Ταυτόχρονα βοηθάει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού αφού δεν είναι κακός στα αμυντικά του καθήκοντα και έχει το απρόβλεπτο. Στοιχείο που όλες οι ομάδες θέλουν ώστε να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού.

Και αν με τον Αϊτόρ οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει, για τους άλλους τρεις παίκτες επικρατεί σιγή ιχθύος. Σίγουρα βοηθάει και η διακοπή του Μουντιάλ που είναι σε περίπου ένα μήνα αλλά οι ατζέντηδες των παικτών πλέον ρίχνουν τα δίχτυα τους κυριολεκτικά παντού και μια δελεαστική πρόταση μπορεί να αλλάξει άρδην τον προγραμματισμό.

Και αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που έχει στήσει μια ομάδα πάνω τους. Ταυτόχρονα αριθμητικά το ρόστερ είναι μικρό και σε περίπτωση που κάποιος υπογράψει σε άλλη ομάδα τον χειμώνα σαν επαγγελματίας δύσκολα θα βρίσκεται με το μυαλό συγκεντρωμένο στις υποχρεώσεις των Πράσινων.

Όλα αυτά δείχνουν πως έρχονται μέρες με τεράστιο μεταγραφικό ενδιαφέρον. Ο κορμός του Παναθηναϊκού βρίσκεται πλέον σε τεντωμένο σκοινί και οι διώκτες του για τον τίτλο να τρίβουν τα χέρια τους. Επιθυμία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού πάντως είναι να κλείσουν θετικά τα ζητήματα αυτά, πριν την ολοκλήρωση του έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ