Super League: Ο Παναθηναϊκός 7Χ7, άλλος όμως τα καλύτερα στατιστικά – Τι λένε οι αριθμοί για το πρωτάθλημα

Super League: Ο Παναθηναϊκός 7Χ7, άλλος όμως τα καλύτερα στατιστικά – Τι λένε οι αριθμοί για το πρωτάθλημα

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πηγαίνει τρένο μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα που ξεχωρίζει (σχεδόν) σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες είναι η ΑΕΚ.

Με τη Super League να βρίσκεται στα μισά του πρώτου γύρου υπάρχει ήδη ένα πρώτο ικανό δείγμα από όλες τις ομάδες και τα πεπραγμένα τους μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Αν μη τι άλλο αυτό το 7Χ7 του Παναθηναϊκού, το οποίο τον έχει φέρει ήδη στο +6 από τη δεύτερη ΑΕΚ, δεν περνάει απαρατήρητο και διαμορφώνει μία συγκεκριμένη κατάσταση. Αυτή που θέλει τους «πράσινους» να βρίσκονται… καβάλα στ’ άλογο έχοντας πάρει και δύο ντέρμπι, στη Λεωφόρο με την Ένωση και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Παρά το ξεκάθαρο προβάδισμα που έχει αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία ο Παναθηναϊκός, μία ματιά στις βασικές στατιστικές κατηγορίες του πρωταθλήματος θα μαρτυρήσει μία ξεκάθαρη υπεροχή της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υπερισχύει έναντι εκείνης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε όλες τις κατηγορίες, ενώ στις περισσότερες είναι πρώτη γενικά στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: ΑΕΚ – Απόλλων Πάτρας 83-68: Δύο στα δύο με σούπερ Μίτσελ

Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη επίθεση με 14 γκολ έναντι 12 του Παναθηναϊκού και χωρίς να έχει μάλιστα κανένα γκολ με πέναλτι. Την ώρα που τα πέντε από τα 12 γκολ των «πράσινων» προέρχονται από την άσπρη βούλα. Η Ένωση είναι πρώτη σε ασίστ στο πρωτάθλημα με δέκα, όσες έχει και ο Ατρόμητος (πέντε έχει μόνος του ο Κλωναρίδης), με τον Παναθηναϊκό να μην είναι καν στην πρώτη πεντάδα της σχετικής λίστας.

Πρώτη σε τελικές στο πρωτάθλημα είναι πάλι η ΑΕΚ που έχει 102 ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 81. Με 84/219 η ΑΕΚ είναι πρώτη και στα γεμίσματα ενώ είναι δεύτερη σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα με 196, μόλις ένα λιγότερο από τον Άρη. Βέβαια αυτό το κομμάτι είναι το μεγάλο ατού της Ένωσης η οποία έχει πετύχει σχεδόν τα μισά της γκολ από κλέψιμο ψηλά.

Στη μόνη κατηγορία που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πάνω από την ΑΕΚ είναι στα γκολ ανά τελικές προσπάθειες. Το «τριφύλλι» χρειάζεται 6,8 τελικές για να πετύχει ένα γκολ, ενώ η Ένωση είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματική αφού θέλει 7,3 τελικές για να σκοράρει.

Από την άλλη βέβαια η ΑΕΚ έχει πολύ μεγαλύτερη πολυφωνία στο σκοράρισμα αφού έχει πάρει γκολ από επτά παίκτες μέχρι τώρα. Γκαρσία, Αραούχο και Πινέδα έχουν από τρία γκολ, δύο έχει ο Γκατσίνοβιτς και από ένα οι Άμραμπατ, Μουκουντί και Σιμάνσκι. Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις τέσσερις σκόρερ μέχρι τώρα, με τον Αϊτόρ να είναι πρώτος με οκτώ γκολ, τον Σπόραρ να έχει δύο και τους Παλάσιος και Βέρμπιτς από ένα.

Εντυπωσιακή είναι επίσης η πρόοδος της ΑΕΚ στα τελευταία τρία ματς όπου έχει ανέβει κατακόρυφα και η επιθετικότητά της. Εκτός από το ότι σημείωσε ισάριθμες νίκες, έχει ενεργητικό οκτώ γκολ, με 19,6 τελικές ανά ματς. Όλα αυτά βέβαια μέχρι και την έβδομη αγωνιστική. Πολλά μπορούν να αλλάξουν στη συνέχεια, σε μία ιδιαίτερη σεζόν όπως η φετινή που υπάρχει και η διακοπή για το Μουντιάλ στη μέση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ