Ανδρέας Ντόι: Η αποκάλυψη του Μίτσελ που ήρθε για να μείνει…

Ανδρέας Ντόι: Η αποκάλυψη του Μίτσελ που ήρθε για να μείνει…

Τα 315 λεπτά του νεαρού με αγωνιστική συμπεριφορά… 30αρη, το αυτογκόλ που δεν τον «έριξε» και το μέλλον που είναι στα χέρια του.

Είναι αλήθεια πως δεν έχει και πολλά (ακόμη) στη φετινή σεζόν ο Ολυμπιακός για να χαμογελάει. Βλέπετε τα πάντα ξεκίνησαν στραβά και συνεχίζονται στραβά, αν και αυτή την φορά εδώ και ένα μήνα και κάτι η ιστορία έχει αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο για τον σύλλογο του Πειραιά. Με τον Ανδρέα Ντόι να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία των «καλύτερων ημερών» στο μεγάλο λιμάνι.

Σε μια σεζόν με κοντά 40 ποδοσφαιριστές να έχουν ήδη αγωνιστεί με τα ερυθρόλευκα, με τρεις προπονητές να έχουν κάτσει στον πάγκο του, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως χρειάζεται χρόνος για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά.

Διαβάστε επίσης: Θλάση ο Γκάρι Ροντρίγκες

Και φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν με τον Ολυμπιακό του Μίτσελ να αφήνει υποσχέσεις για καλύτερες μέρες, έχοντας πάντα την τεράστια πίεση που συνοδεύει τον κορυφαίο ελληνικό σύλλογο, ειδικά σε μια σεζόν που «τρέχει» να καλύψει μια μεγάλη διαφορά στο πρωτάθλημα.

Η εικόνα του Ολυμπιακού στο Φράιμπουργκ, ξέχωρα από το απίστευτο φινάλε που για άλλη μια φορά έκρινε τα πράγματα εις βάρος του, μπαίνει στο «καλάθι» με τα θετικά. Μαζί με τον πρωταγωνιστή της κουβέντας μας, τον Ανδρέα Ντόι που μπήκε στη ερυθρόλευκη επικαιρότητα ξαφνικά αλλά φαίνεται πως θα μείνει για τα καλά.

Ο 19χρονος αμυντικός χαφ που έγινε ήδη στόπερ από τον Μίτσελ δεν είναι απλά μια «φωτοβολίδα» σε μια σεζόν που (έως τώρα) τα πράγματα δεν πάνε όπως έχουμε συνηθίσει δεκαετίες τώρα στον Ολυμπιακό.

Ο νεαρός αποδεικνύει στο χορτάρι, σε δύσκολες συνθήκες και απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους πως έχει όλα όσα χρειάζεται για να αρπάξει τη μεγάλη ευκαιρία και να παραμείνει στην γραμμή της πρώτης ομάδας. Ο Μίτσελ άλλωστε μόνο τυχαία δεν τον έβαλε βασικό στην Κρήτη όταν η απουσία της τελευταίας στιγμής με τον Βρσάλικο τον ανάγκασε να αλλάξει τα πλάνα του. Κάτι που αποδείχτηκε στη συνέχεια με τον Ισπανό να τον έχει βασικό στα δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς στο Γιουρόπα Λιγκ με Καραμπάγκ και (ειδικά) με Φράιμπουργκ, δίνοντας του συνάμα φανέλα βασικού και στο Αγρίνιο.

Τα 315 λεπτά συμμετοχών που καταγράφει ήδη ο Ανδρέας Ντόι με την ερυθρόλευκη φανέλα ως μια από τις βασικές πια επιλογές του Μίτσελ για το κέντρο της άμυνας δείχνουν πως είναι απλά η αρχή μιας καριέρας που είναι στα χέρια του να την φτάσει ψηλά.

Ο Μίτσελ είναι δεδομένο πως θα τον στηρίξει, τον πίστεψε και βλέπει να τον δικαιώνει ο μικρός τόσο νωρίς. Η εικόνα άλλωστε του Ντόι στο γήπεδο, παραπέμπει σε έμπειρο 30αρη στόπερ!

Ψύχραιμος, με σωστές επιλογές χωρίς να χάνει την συγκέντρωση του. Μόλις 4 επαγγελματικές συμμετοχές αλλά κανένας φόβος στο βάρος που του φόρτωσε με το… καλημέρα ο Μίτσελ. Το αντίθετο. Έτοιμος να πετύχει στη νέα θέση που αγωνίζεται έδειξε και στη Γερμανία πως ο Ολυμπιακός όχι απλά πρέπει, αλλά οφείλει να επενδύσει πάνω του. Ο Ντόι που διατήρησε την ψυχραιμία του και στην πίεση των Γερμανών στο φινάλε, σε αντίθεση με τον Μπα που για πολλοστή φορά έδειξε πως δεν αντέχει στην πίεση δεχόμενος στο φινάλε την κόκκινη κάρτα.

Ο πιτσιρικάς που δεν «μάσησε» από το αυτογκόλ στο ντεμπούτο του με τον ΟΦΗ όταν μια λάθος κίνησή του οδήγησε τον Ολυμπιακό στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Δεν «μάσησε» κιόλας γιατί είδε τον Μίτσελ λίγες μέρες μετά όχι απλά να τον στηρίζει αλλά να τον βάζει βασικό στο Μπακού όπου οι απαιτήσεις ήταν ακόμη μεγαλύτερες.

Με το πρόγραμμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως την διακοπή ο Ανδρέας Ντόι μοιάζει έτοιμος για να πέσει για τα καλά στα βαθιά παίζοντας τα πρώτα του ντέρμπι με τα ερυθρόλευκα. Ο ίδιος δείχνει ότι το «έχει», ο Μίτσελ είναι ο ιδανικός προπονητής για παιδιά που ψάχνουν μια τεράστια ευκαιρία…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ