Καλογερόπουλος: Η δεύτερη ευκαιρία, η 11άδα και το τετ α τετ με τον Μίτσελ

Καλογερόπουλος: Η δεύτερη ευκαιρία, η 11άδα και το τετ α τετ με τον Μίτσελ

Ο Αλέξης Καλογερόπουλος στο προσκήνιο. Το τετ α τετ με τον Μίτσελ ενόψει Ναντ, η περσινή προετοιμασία και οι δυο τραυματισμοί που τον... καθυστέρησαν

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε (19:45) τη Ναντ στο Καραϊσκάκη για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ο Μίτσελ ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια… εναλλακτική ενδεκάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Ισπανός τεχνικός έχει αποφασίσει να στηρίξει τα παιδιά της ερυθρόλευκης Ακαδημίας, όπως διαβάσατε μέσα από to10.gr.

Ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να έχει το μυαλό του και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, όμως δεν αμελεί το ματς με τη γαλλική ομάδα παρά το γεγονός ότι θα κάνει σημαντικές αλλαγές και θέλει τους τρεις βαθμούς. Ο Μίτσελ λοιπόν φαίνεται πως έχει αποφασίσει να… εμφανίσει στο αποψινό ματς ξανά τον Αλέξη Καλογερόπουλο, ένα από τα μεγαλύτερα (αν όχι το μεγαλύτερο) project της ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες εβδομάδες ο 59χρονος προπονητής έχει ανεβάσει στην πρώτη ομάδα και τον 18χρονο κεντρικό αμυντικό, λόγω της έλλειψης στόπερ και είναι αρκετά πιθανό να του δώσει την ευκαιρία να ξεκινήσει στην εντεκάδα κόντρα στη Ναντ, με τον Έλληνα στόπερ να επιστρέφει στη δράση με την πρώτη ομάδα μετά τις 16/5/2021 και το ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, όπου οι Πειραιώτες είχαν επικρατήσει με 4-1.

Το τετ α τετ με τον Μίτσελ

Ο Καλογερόπουλος, που κάνει προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, είχε τετ α τετ με τον Μίτσελ και συζήτησαν για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο παιχνίδι με τη Ναντ. Ο Ισπανός κόουτς του ζήτησε να γίνει πιο επιθετικός στον τρόπο παιχνιδιού του και να παίρνει αποφάσεις μέσα στο ματς, θεωρεί ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί και οι πιθανότητες να ξεκινήσει απόψε είναι αρκετές.

Παράλληλα, βέβαια ο Μίτσελ σκέφτεται και την… παράμετρο Παπέ Αμπού Σισέ, που δεν έχει αγωνιστεί για κάποιο διάστημα και θέλει να τον έχει έτοιμο για την αναμέτρηση της Λεωφόρου, όμως ο Καλογερόπουλος δείχνει να έχει ενα προβάδισμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιστροφή του στο προσκήνιο για τον Ολυμπιακό είναι γεγονός, με τον νεαρό στόπερ που έχει «μεγαλώσει» στις Ακαδημίες να είναι ένας παίκτης που πιστεύει και ο Ισπανός τεχνικός.

Ο νεότερος βασικός στην ιστορία και ο Μαρτίνς

Εξάλλου, μην ξεχνάμε ότι πριν από δυο χρόνια ο Καλογερόπουλος αποτελούσε σε ηλικία μόλις 16 ετών και 287 ημερών τον νεότερο βασικό παίκτη που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα μετά τους Κυριάκο Παπαδόπουλο (17 ετών και 42 ημερών) και Νέρι Καστίγιο (18 ετών και 262 ημερών).

Ο 16χρονος τότε αμυντικός είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Πέδρο Μαρτίνς και είχε αγωνιστεί σε τρία ματς στα Play off κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης, Άρη και φυσικά στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, σε ένα ντέρμπι που δεν θα ξεχάσει ποτέ, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 4-1.

Ο νεαρός από τότε μέχρι και σήμερα που έχει «πατήσει» στα 18 του χρόνια αποτελεί πιθανότατα το μεγαλύτερο project της ερυθρόλευκης Ακαδημίας, έχει απίστευτα φυσικά και σωματικά προσόντα, ενώ λόγω ηλικίας συνεχίζει να εξελίσσεται τόσο αγωνιστικά όσο και σωματικά.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ήταν στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την προετοιμασία του 2021 και μάλιστα στα περισσότερα φιλικά αγωνιζόταν και ως βασικός. Εκείνο το καλοκαίρι ανέβηκε επίπεδο, βελτιώθηκε ακόμη περισσότερο σαν παίκτης και με τον Πορτογάλο τεχνικό να τον πιστεύει αναμενόταν να είχε χρόνο συμμετοχής.

Οι δυο τραυματισμοί που τον πήγαν πίσω και η επιστροφή

Ο Καλογερόπουλος όμως ήταν άτυχος, καθώς παρότι αναμενόταν σε πρώτη φάση να ήταν το βασικό στόπερ του Ολυμπιακού Β΄ στη Superleague 2 έπαθε μια θλάση στον λαγονοψοΐτη σε ένα αδιάφορο ματς της Εθνικής Κ19 με τη Γερμανία και έμεινε εκτός για ένα σημαντικό διάστημα, που τον καθυστέρησε.

Το χειρότερο για τον νεαρό στόπερ είναι πως επέστρεψε έπαιξε 12 παιχνίδια και εν συνεχεία έπαθε παρόμοιο τραυματισμό στο ίδιο σημείο τον Φλεβάρη και έχασε ακόμη έναν μήνα.

Ο Καλογερόπουλος όμως 1.5 χρόνο μετά από το ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό και την ιστορική συμμετοχή με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είναι έτοιμος και για το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τον Μίτσελ αυτή τη φορά στον πάγκο, με τον Ισπανό να φέρνει ξανά στην… επιφάνεια ένα από τα μεγαλύτερα project του ελληνικού ποδοσφαίρου στη θέση του κεντρικού αμυντικού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ