«Πόλεμος» στη Μασσαλία με Τούντορ: Η «γκάφα» του αιώνα, ο Βαλμπουενά και η ανοιχτή κόντρα με τους ποδοσφαιριστές (vid)

«Πόλεμος» στη Μασσαλία με Τούντορ: Η «γκάφα» του αιώνα, ο Βαλμπουενά και η ανοιχτή κόντρα με τους ποδοσφαιριστές (vid)

«Φωτιά» έχει ξεσπάσει στις τάξεις της Μαρσέιγ, με τους ποδοσφαιριστές να ζητάνε εξηγήσεις από τον Ιγκόρ Τούντορ ο οποίος αποφάσισε να μην ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές του ότι η ισοπαλία με την Τότεναμ «έκανε» στην ομάδα του για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης.

Τα πάνω – κάτω ήρθαν στον αγώνα της Τρίτης στη Μασσαλία, ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Τότεναμ. Η γαλλική ομάδα προηγήθηκε και έβαλε τις βάσεις για πρόκριση στους «16» του Champions League, ωστόσο η Τότεναμ κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς και να φύγει μάλιστα με το διπλό, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, την ώρα που στη Λισαβόνα η Άιντραχτ έριχνε τη «βόμβα» και άφηνε εκτός τη Σπόρτινγκ.

Μια εξέλιξη η οποία πάντως δεν κράτησε εκτός Ευρώπης τους Πορτογάλους, καθώς το buzzer beater της Τότεναμ της έδωσε το εισιτήριο για το Europa League. Τα «λιοντάρια» πάντως θα πρέπει να ευχαριστούν τη Μαρσέιγ και κυρίως τον Ιγκόρ Τούντορ για την πρόκριση αυτή.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Μήτογλου: Η αγωγή στη γιατρό, η απόφαση της WADA, οι «αιώνιοι» και τα… ελαφρυντικά

Διότι, χωρίς την «γκάφα» του Κροάτη, η Μαρσέιγ δεν θα είχε δεχτεί το γκολ στο φινάλε και θα ήταν εκείνη που θα έπαιρνε το εισιτήριο για τα νοκ άουτ του Europa League.

Πως έχει όμως η ιστορία… Με ισοπαλία, η Μαρσέιγ περνούσε κανονικά στο Europa League, καθώς η διαφορές με τη Σπόρτινγκ της έδιναν την 3η θέση. Ο αθλητικός διευθυντής των Γάλλων Ντανιέλ Φριιό έστειλε μήνυμα προς τον πάγκο, πριν από τη λήξη, ότι η ισοπαλία ήταν αρκετή για το Europa League.

Ο Τούντορ το διάβασε και ενημερώθηκε, ωστόσο επέλεξε να μην το αναφέρει στους ποδοσφαιριστές του, δημιουργώντας έτσι έναν πανικό στον αγωνιστικό χώρο του «Βελοντρόμ». Έτσι, οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ πίστευαν ότι ήθελαν γκολ νίκης για να συνεχίσουν στην Ευρώπη, κάτι που στην πραγματικότητα δεν χρειαζόντουσαν.

Έτσι ανέβηκαν στην περιοχή της αγγλικής ομάδας στις καθυστερήσεις και εν τέλει δέχτηκαν γκολ στο φινάλε από τον Χόιμπιεργκ, μένοντας εκτός Ευρώπης! Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ προσπάθησε να δικαιολογηθεί μετά το παιχνίδι, αναφέροντας ότι η… φασαρία στο «Βελοντρόμ» δεν του επέτρεψε να μεταφέρει στους ποδοσφαιριστές του το μήνυμα που έλαβε από τη διοίκηση.

Θέση πάνω στο θέμα πήρε μάλιστα και ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος τα «έχωσε» στον Τούνορ για τις αποφάσεις του. Ο άσος του Ολυμπιακού, που έχει φορέσει τη φανέλα των Μασσαλών, έκανε λόγο για ακατανόητες επιλογές από τον άλλοτε προπονητή του ΠΑΟΚ, ενώ χαρακτήρισε ως αντιεπαγγελματικό το γεγονός ότι οι παίκτες δεν γνώριζαν την εξέλιξη του άλλου ματς του ομίλου.

«To πρόσημο είναι γενικά αρνητικό όταν τερματίζεις τελευταίος. Δεν θα θυμόμαστε τις δύο μεγάλες νίκες κόντρα στη Σπόρτινγκ, ακόμα κι αν έφεραν ευνοϊκές συγκυρίες. Θα θυμόμαστε ότι τερματίσατε τελευταίοι από αυτό το ισορροπημένο γκρουπ από το οποίο θα έπρεπε να είχε προκριθεί η Μαρσέιγ.

Μπορούμε να μιλήσουμε για τις επιλογές του Τούντορ και για τις ακατανόητες αλλαγές του. Όταν παίζεις το ματς της χρονιάς και δεν βγάζεις τον Παγέτ. Ακόμα κι αν δεν είναι σε εξαιρετική φόρμα, στο τέλος ενός τέτοιου αγώνα, μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια εκτέλεση στημένης φάσης ή ακόμα και με μια ατομική ενέργεια.

Το ότι οι παίκτες δεν ενημερώθηκαν για το αποτέλεσμα της Άιντραχτ, είναι αντιεπαγγελματικό. Ακόμα κι αν ήθελαν να ελπίζουν στην πρόκριση, θα έπρεπε τουλάχιστον να είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στο Europa League».

Από την άλλη, σύμφωνα με τα Μέσα της Γαλλίας, η θέση του Τούντορ «τρίζει» πιο πολύ από ποτέ, λίγους μόλις μήνες μετά την πρόσληψη του. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της Μαρσέιγ, με μπροστάρη τον Παγιέτ, ζήτησαν συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Πάμπλο Λονγκόρια, ώστε να μιλήσουν για τα παράπονα τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ