Γενς Γιόνσον: Ο «X-factor» της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

Γενς Γιόνσον: Ο «X-factor» της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι δεν θα δώσει το «παρών» απόψε στο Καραϊσκάκη και έτσι ο Γενς Γιόνσον καλείται να μπει στα παπούτσια του, με τον ρόλο του στο ντέρμπι να αναμένεται να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Το ντέρμπι του Φαλήρου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ ξεχωρίζει από το αποψινό «μενού» της 13ης αγωνιστικής της Super League.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ αναμετρούνται στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:30) σε ένα παιχνίδι που θα παίξει μεγάλο ρόλο στην οικονομία του πρωταθλήματος γενικότερα, καθώς και οι δύο χρειάζονται μονάχα τη νίκη ώστε να μην μείνουν πίσω στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και στο κυνήγι του Παναθηναϊκού που θα υποδεχτεί τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο.

Διαβάστε επίσης: Νιουκάστλ: Το… τρένο του Χάου «τρελαίνει» το Νησί

Η Ένωση που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, καλείται να αγωνιστεί κόντρα στην ομάδα του Μίτσελ, δίχως έναν καταλυτικό ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Ντάμιαν Σιμάνσκι. 

Ο Πολωνός μέσος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπωρεί τις τελευταίες ημέρες, μένοντας έτσι εκτός από το μεγάλο ντέρμπι. Ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς ο Σιμάνσκι είναι φέτος ανάμεσα στους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, με την παρουσία του στον άξονα, μπροστά από τα στόπερ και πίσω από την τετράδα της επίθεσης, να είναι καταλυτική.

Η λύση του Αλμέιδα ωστόσο είναι ήδη έτοιμη και… ακούει στο όνομα του Γενς Γιόνσον. Ο Δανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι από την Ένωση, με σκοπό να πάρει φανέλα βασικού άμεσα. Όπως και έγινε δηλαδή.

Ο τραυματισμός ωστόσο που τον ταλαιπώρησε στο ξεκίνημα της σεζόν, τον έστειλε στον πάγκο, καθώς σε συνδυασμό με τις τρομερές εμφανίσεις του Σιμάνσκι, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κιτρινόμαυρων», έμεινε πίσω.

Ο Γιόνσον ωστόσο αγωνίστηκε απέναντι στον ΟΦΗ στην «OPAP Arena» και έδειξε τους λόγους για τους οποίους ο Αλμέιδα τον ήθελε το καλοκαίρι. Ο Δανός ήταν άριστος στον άξονα, περνούσε την μπάλα όπως έπρεπε, από την άμυνα στην επίθεση, καθώς ήταν μεστός και στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να ποντάρει πολλά πάνω στον Γιόνσον, στο αποψινό ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Η εικόνα της ΑΕΚ στο Φάληρο θα επηρεαστεί πολύ από το πως θα κινηθεί ο Δανός μέσος στο παιχνίδι, καθώς πέρα από τα καθήκοντα του σε παιχνίδι κατοχής, ο 29χρονος θα έχει και τη δοκιμασία που λέγεται Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Αργεντινός κόουτς πάντως έκανε τις τελευταίες του δοκιμές στην προπόνηση της Παρασκευής. Και πέρα από τον Γιόνσον, δοκίμασε και τον Κώστα Γαλανόπουλο στον ρόλο του Σιμάνσκι, με τον Δανό πάντως να παραμένει ξεκάθαρο φαβορί για τη θέση στο αρχικό σχήμα.

Μπορεί ο Σιμάνσκι να διανύει μια εκπληκτική σεζόν, ωστόσο ο Γιόνσον παραμένει ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει πολλά στην ΑΕΚ. Ο Δανός καλείται απόψε να αποδείξει ότι μπορεί να πάρει και πάλι τη φανέλα του βασικού, προσθέτοντας έτσι έναν επιπλέον ευχάριστο «πονοκέφαλο» στον Ματίας Αλμέιδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ