Οι διεθνείς του Ολυμπιακού, η προετοιμασία στην Ισπανία και τα φιλικά

Οι διεθνείς του Ολυμπιακού, η προετοιμασία στην Ισπανία και τα φιλικά

Ποιοι κλήθηκαν στις εθνικές τους ομάδες - Πότε φεύγει ο Ολυμπιακός για την Μαρμπέγια, όπου θα κάνει μια μίνι προετοιμασία για το δεύτερο μισό της σεζόν – Τα φιλικά που θα δώσουν οι Πειραιώτες μέχρι την επανέναρξη των εγχώριων υποχρεώσεών τους.

Ο πρώτος γύρος της Super League ολοκληρώθηκε, με το ενδιαφέρον πλέον να μεταφέρεται στο Κατάρ και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εκεί όπου θα βρεθούν τέσσερις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Οι Ουί Τζο Χουάνγκ και Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ, οι οποίοι θα αγωνιστούν με την Νότια Κορέα, αλλά και οι Παπέ Αμπού Σισέ και Πιέρ Κούντε, που θα εκπροσωπήσουν τη Σενεγάλη και το Καμερούν αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Οι 13… Έλληνες που πάνε Κατάρ

Η Νότια Κορέα ξεκινάει την περιπέτειά της στο Μουντιάλ στις 24 Νοεμβρίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων (15:00). Στη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την επικίνδυνη Γκάνα (28/11, 15:00) και την τρίτη αγωνιστική την Πορτογαλία των Φερνάντο Σάντος και Κριστιάνο Ρονάλντο (2/12, 17:00).

Η Σενεγάλη θα κάνει πρεμιέρα στη διοργάνωση στις 21 Νοεμβρίου, όταν θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία (18:00), ενώ τη δεύτερη αγωνιστική θα βρει απέναντί της το Κατάρ (25/11, 15:00). Την τρίτη αγωνιστική θα παίξει με τον Ισημερινό (29/11, 17:00). Το έργο της δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ.

Το Καμερούν θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ απέναντι στην Ελβετία (24/11, 12:00) και τη δεύτερη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τη Σερβία (28/11, 12:00). Την τρίτη αγωνιστική θα παίξει με την πανίσχυρη Βραζιλία (2/12, 21:00), που είναι ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Εκτός από τους τέσσερις Μουντιαλικούς, από το Ρέντη το επόμενο διάστημα θα λείψουν επίσης άλλοι εννιά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν κληθεί στις εθνικές τους ομάδες για φιλικά παιχνίδια. Συγκεκριμένα, στην εθνική Ελλάδος για τα φιλικά με τη Μάλτα (17/11) στη Βαλέτα και την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη (20/11), κλήθηκαν οι Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Παναγιώτης Ρέτσος, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Γιώργος Μασούρας.

Στην Εθνική Ελπίδων κλήθηκε ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος, όπως επίσης και οι Απόστολος Αποστολόπουλος, Χρήστος Λιάτσος, Βασίλης Κατσουλίδης και Τάσος Σαπουντζής.

Από εκεί και πέρα, στις κλήσεις του προπονητή της εθνικής ομάδας της Κολομβίας, Νέστορ Λορέντσο, συμπεριελήφθη για μια ακόμα φορά ο Χάμες Ροντρίγκες. Στην εθνική ομάδα της Μολδαβίας κλήθηκε ο Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, στην αντίστοιχη ομάδα του Μάλι ο Σαμασέκου, ενώ από το προπονητικό κέντρο Ρέντη θα λείψει και ο Ντορόν Λάιντνερ (Ισραήλ).

Προετοιμασία στην Ισπανία

Όπως ενημερωθήκατε από to10.gr, κατά τη διάρκεια της διακοπής για το Μουντιάλ του Κατάρ, ο Ολυμπιακός θα κάνει μια μίνι προετοιμασία στην Μαρμπέγια της Ισπανίας.

Η αποστολή θα αναχωρήσει για την Ισπανία στις 28 Νοεμβρίου και το διάστημα που θα παραμείνει στην Μαρμπέγια θα δώσει τρία φιλικά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου, μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Την 1 Δεκεμβρίου με την Κόβεντρι, στις 4/12 με μια βέλγικη ομάδα και στις 7/12 (σ.σ δεν είπε αντίπαλο). Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, όπως ανέφερε ο Μίτσελ, θα δώσει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα γίνει στο Καραϊσκάκη. Αντίπαλός του θα είναι η Νότιγχαμ Φόρεστ (10/12).

«Πραγματικά υπάρχει πλάνο για μίνι προετοιμασία στην Ισπανία. Με άφιξη εκεί στις 28 Νοεμβρίου και διάρκεια προετοιμασίας έως και 8 Δεκεμβρίου. Έχουμε προγραμματισμένα φιλικά την 1η Δεκεμβρίου με Κόβεντρι, στις 4 του μήνα με βελγική ομάδα και έχουμε μία αμφιβολία για τις 7 Δεκεμβρίου, διότι θα παίξουμε ένα ματς στις 10 Δεκεμβρίου με τη Φόρεστ στο Καραϊσκάκη. Θα δούμε πως θα ανταποκριθεί η ομάδα. Θα υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνει μείωση του ρόστερ και προτιμούμε και θέλουμε να δώσουμε χώρο στην ακαδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το πρώτο επίσημο ματς των Πειραιωτών μετά τη διακοπή είναι αυτό με τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκης» (15/12), για τους «16» του Κυπέλλου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ