Βιεϊρίνια: «Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε – Στόχος μας είναι η κορυφή»

Βιεϊρίνια: «Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε – Στόχος μας είναι η κορυφή»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντρέ Βιεϊρίνια, μίλησε για τους στους στόχους της ομάδας, τη φετινή σεζόν, ενώ αναφέρθηκε και στους Λουτσέσκου, Σάντος αλλά και στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, στην οποία σχολίασε την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής μέσα στη σεζόν, τη βελτίωση που βλέπει στην ομάδα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε δύο σημαντικούς γι΄ αυτόν προπονητές, τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τον Φερνάντο Σάντος. Τέλος έκανε και την πρόβλεψή του για τον νικητή του Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βιεϊρίνια στον Libero fm 107,4:

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα της φάσης των «16»: Πότε παίζουν Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός

Για το κλίμα της ομάδας:

«Τα καλά αποτελέσματα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος μας δίνουν χαρά. Αυτό μας βοηθάει να δέσει περισσότερο το γκρουπ. Χαρά υπήρχε από την αρχή αλλά σίγουρα βοηθάνε τα αποτελέσματα. Εγώ θέλω να γυρίσω επειδή έχω οικογένεια πίσω. Υπάρχουν άλλοι που δεν έχουν και θα ήθελαν να μείνουν κι άλλο στην Κύπρο»

Για τους τραυματισμούς που είχε:

«Οι τραυματισμοί και οι θλάσεις που είχα πέρασαν. Είμαι στη διάθεση του προπονητή. Σίγουρα ο προπονητής θα διαλέξει ποιος θα παίξει. Θέλουμε να τον δυσκολεύουμε να αποφασίσει γιατί έτσι βελτιωνόμαστε».

Για τον αποκλεισμό από την Ευρώπη:

«Ακόμα και στα φιλικά θα μας πειράξει η ήττα. Ο αποκλεισμός μας ενόχλησε πάρα πολύ. Αν είχαμε περάσει θα είχαμε άλλη ομάδα στους ομίλους. Αυτό μας δυσκόλεψε και να βρεθούμε και μεταξύ μας. Ήταν μια δυσκολία για την ομάδα αλλά και για μας. Στην αρχή της σεζόν μας επηρέασε πολύ αλλά σιγά σιγά βελτιωνόμαστε. Είμαστε μια καινούργια ομάδα με νέους παίκτες. Δεν ήμασταν έτοιμοι για εκείνο το παιχνίδι. Μας κόστισε πάρα πολύ αυτό. Δεν μπορούσαν να έχουν όλοι συμμετοχές στα παιχνίδια επειδή ήμασταν και πολύ μεγάλο γκρουπ. Πέρασε αυτό, τώρα κοιτάμε μόνο μπροστά».

Για τις σχέσεις που έχουν οι παίκτες:

«Δεν κάνουμε γκρουπάκια, δεν υπάρχουν ούτε υπήρχαν ποτέ αυτά. Βέβαια κάποια νέα παιδιά γνωρίζονται από τις ακαδημίες ή οι παλιοί μεταξύ τους. Αλλά πάντα είμαστε όλοι μαζί στα τραπέζια, στα ξενοδοχεία και είμαστε πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον».

Για τη φετινή σεζόν:

«Στην αρχή της σεζόν ξεκαθάρισαν ότι θέλουν να χτίσουν ένα καινούριο γκρουπ με νέους παίκτες και με ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Ήρθε ο αποκλεισμός επειδή δεν είχαμε την εμπειρία τότε. Σιγά σιγά βελτιωνόμαστε και χτίζουμε ένα γκρουπ που θα δίνει τα πάντα και έχει μέλλον. Έχουμε πολύ καλές ακαδημίες και είναι κρίμα να μην της χρησιμοποιούμε. Εγώ ήμουν τυχερός επειδή γνώριζα από πίεση. Τώρα τα νέα παιδιά δεν έχουν ζήσει ακόμα την πίεση και το πως είναι ο πρωταθλητισμός. Τώρα το καταλαβαίνουν και βλέπουμε πως τα τελευταία αποτελέσματα φαίνεται αυτό».

Για τους στόχους της ομάδας:

«Πάντα είναι στόχος μας το κύπελλο και το πρωτάθλημα. Είμαστε μια νέα ομάδα αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος. Δε μας αρέσει να λέμε πως έχουν τελειώσει όλα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι διαφορετικά. Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας και κανέναν άλλον. Δεν είναι δουλειά μας τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Πιστεύω ότι στο τέλος θα πετύχουμε το στόχο μας που είναι η κορυφή».

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές:

«Τα νέα παιδιά τα ξέρω από μωρά. Είμαι χαρούμενος που είναι σε αυτήν την κατάσταση. Από τη στιγμή που μπήκαν στην πρώτη ομάδα έγιναν άντρες. Είναι χαρά μου να τους βλέπω στην αρχική ενδεκάδα. Μου αρέσει που θέλουν να βελτιώνονται συνέχεια. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν από τα παιδιά. Αυτή η φουρνιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν είναι εύκολο να είσαι σε αυτήν την ηλικία στην αρχική ενδεκάδα. Έχουν μπει κατευθείαν στα βαθιά και είναι σε καλό επίπεδο. Δεν πρέπει να μείνουν στάσιμοι, να έχουν το μυαλό στη θέση τους και θα καταφέρουν πολλά».

Για τους Λουτσέσκου και Σάντος:

«Ο Λουτσέσκου δεν είναι μόνο ένας προπονητής, είναι ένας φίλος. Ξέρει τι χρειάζεται για να φτιάξει ένα γκρουπ από νικητές. Φέτος χρειάζεται παραπάνω χρόνο επειδή είμαστε μία νέα ομάδα. Ο Σάντος είναι ένας, με έχει βρίσει πάρα πολύ αλλά με βοήθησε να γίνω ο παίκτης που είμαι τώρα. Και οι δύο με βοήθησαν με διαφορετικούς τρόπους. Ο Λουτσέσκου με βρήκε ολοκληρωμένο παίκτη αλλά με βοηθάει κάθε μέρα να βελτιωθώ».

Για αυτό που του λείπει από τον ΠΑΟΚ:

«Με τον ΠΑΟΚ έχω κερδίσει τα πάντα στην Ελλάδα, αυτό που μου λείπει είναι να δω το σεντόνι του Champions League στην Τούμπα» .

Για την κατάστασή του:

«Είμαι πολύ καλά, είχα έναν τραυματισμό αλλά τώρα είμαι καλά. Τα νούμερα στις προπονήσεις δείχνουν ότι δεν είμαι τελειωμένος».

Για αυτό που τον ενοχλεί στην Ελλάδα:

«Ως παίκτης του ΠΑΟΚ αυτό που δε μου αρέσει στην Ελλάδα είναι ότι κρίνει ο κάθε άσχετος που νομίζει ότι ξέρει από ποδόσφαιρο και δεν ξέρει από αποδυτήρια και από ομάδες. Είχα ακούσει πάρα πολλά, ότι εγώ έδιωξα τον Φερέιρα, ότι μάλωσε με συμπαίκτες, δε δίνω σημασία πλέον».

Για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ:

«Την Κυριακή θα είμαι σίγουρα στο Παλατάκι για το ματς με τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά στην ΚΑΕ είναι φίλοι μου, έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές μαζί και τώρα είναι η σειρά μου να τους βοηθήσω».

Για το Μουντιάλ:

«Η Πορτογαλία θα φτάσει στον τελικό βλέπουμε μία πολύ καλή Αγγλία, βελτιώνεται η Αργεντινή είναι και η Βραζιλία. Μία από αυτές θα είναι η πρωταθλήτρια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ