Ο Μίτσελ ετοιμάζει «τρελό» σχηματισμό με Φορτούνη, Χάμες, Μπιελ και Ελ Αραμπί!

Ο Μίτσελ ετοιμάζει «τρελό» σχηματισμό με Φορτούνη, Χάμες, Μπιελ και Ελ Αραμπί!

Στην τελευταία προπόνηση επί ισπανικού εδάφους ο Μίτσελ έδειξε ότι θέλει να υλοποιήσει τη φουλ επιθετική/δημιουργική ιδέα του με τη Νότιγχαμ!

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Ισπανία ολοκληρώθηκε. Επί 10 ημέρες ο Μίτσελ μπόρεσε να δουλέψει απερίσπαστος με τους ποδοσφαιριστές του και να βάλει πράγματα στο παιχνίδι της ομάδας του. Να δουλέψει τακτικές. Να δουλέψει πάνω σε σενάρια αγώνων, σε ατομική βελτίωση των ποδοσφαιριστών του και γενικώς είχε χρόνο να κάνει πράγματα που ίσως να φαντάζουν δύσκολο να εφαρμοστούν. Όπως, για παράδειγμα, ένα σχήμα με τρεις δεκάρια στον αγωνιστικό χώρο. Ένα σχήμα το οποίο ο Μίτσελ δεν το δούλεψε απλά. Αλλά αναμένεται να το εφαρμόσει κιόλας. Εξηγούμαστε.

Ο Μίτσελ έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο απέδωσε ο Ολυμπιακός στο μισάωρο που έμειναν στον αγωνιστικό χώρο ταυτόχρονα Φορτούνης, Χάμες Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί και Μπακαμπού. Για την ακρίβεια, ο Ολυμπιακός ήταν τόσο καλός, ειδικά στο δημιουργικό κομμάτι, που ο 59χρονος τεχνικός έχει αποφασίσει ότι αξίζει να βάλει όλη την ποιότητα της ομάδας του στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Το εργοστάσιο… παιχνιδιών της Μπενφίκα και η μια ακόμη απόδειξη για τον Σάντος

Και πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο για να το πετύχει. Με μία αλλαγή τη σύνθεση της 4άδας, αλλά και με τον Κώστα Φορτούνη σε ρόλο-κλειδί. Στο μυαλό του προπονητή του Ολυμπιακού, για να μπορέσει να αποδώσει το συγκεκριμένο σχήμα, πρέπει να τοποθετηθούν οι παίκτες σε σχηματισμό 4-3-3. Με ένα καθαρό «6άρι» και δύο 8άρια.

Τι σκέφτεται ο Μίτσελ. Το 6άρι θα είναι ο Εμβιλά ή ο Σαμασέκου. Στη μία θέση box to box, ο Κασάμι ή ο Μπουχαλάκης (ή ο Χουάνγκ, όταν επιστρέψει). Και στη δεύτερη θέση, ο Φορτούνης. Τον οποίο ο Ισπανός τεχνικός από την αρχή είχε στο μυαλό του να τον δοκιμάσει εκεί. Σε πιο ελεύθερο ρόλο, αλλά λίγο πιο πίσω, για να «φτιάχνει», να κουβαλάει την μπάλα, αλλά και να δημιουργεί συνθήκες για γκολ με τις πάσες και τις εμπνεύσεις του. Με τους Χάμες, Μπιέλ και Ελ Αραμπί στην τριάδα της επίθεσης!

Αυτό δεν είναι απλά μια ιδέα. Είναι ο σχηματισμός που δοκίμασε ο Μίτσελ στη σημερινή, τελευταία προπόνηση επί ισπανικού εδάφους. Με τους Μπουχαλάκη (Σαμασέκου), Κασάμι, Φορτούνη, Χάμες, Μπιελ και Ελ Αραμπί να δουλεύουν μαζί και τον Μίτσελ να δείχνει ότι αυτή την ιδέα του θα τη δούμε να υλοποιείται και στο σαββατιάτικο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Νότιγχαμ Φόρεστ, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ