Οσμή σκανδάλου (και) με τους ξένους διαιτητές (β΄ διαλογής) στην ΕΠΟ: Πως ο Άρης βρέθηκε να πληρώνει 43.000 ευρώ για δύο ντέρμπι

Οσμή σκανδάλου (και) με τους ξένους διαιτητές (β΄ διαλογής) στην ΕΠΟ: Πως ο Άρης βρέθηκε να πληρώνει 43.000 ευρώ για δύο ντέρμπι

Η ΕΠΟ χρεώνει δίχως να δίνει λογαριασμό, οι ΠΑΕ πληρώνουν μια… μεταγραφή για τους διαιτητές β΄ διαλογής που φέρνει ο Μπένετ από το εξωτερικό.

Κυκλοφόρησε από την Θεσσαλονίκη και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευσθεί. Προφανώς λοιπόν το συγκεκριμένο ρεπορτάζ δεν είναι μακριά από την αλήθεια υποστηρίζοντας ότι η ΠΑΕ Άρης βρέθηκε με την υποχρέωση να πληρώσει 43.000 ευρώ για τους ξένους διαιτητές που έστειλε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την 3η (Άρης-ΠΑΟΚ) και την 7η (Άρης-ΑΕΚ) αγωνιστική.

Πιο συγκεκριμένα φέρεται να πλήρωσε 25.000 ευρώ για την πρώτη διαιτησία και 18.000 ευρώ για την δεύτερη.

Ποσά δηλαδή που θα έπειθαν ως και τον Πιερ Λουίτζι Κολίνα να το σκεφτεί σοβαρά να ξεκρεμάσει τη σφυρίχτρα του και να επιστρέψει στη δράση και που ήδη ανεβάζουν σε απίθανο βαθμό το σχετικό έξοδο για τις ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια μεταξύ οπαδών ΑΕΚ και Ρέτζιο Εμίλια στα Λιόσια!

Ειδικότερα μάλιστα για τις «μεγάλες» με τη συμφωνία που υπάρχει για ξένους διαιτητές στα ντέρμπι της Big 5 και τα πλει-οφ, η σχετική «πράξη» υπολογίζει πως κάθε μια από αυτές θα πρέπει να διαθέσει περί τις 150.000-160.000 ευρώ μέσα στη σεζόν για να καλύψει το σχετικό έξοδο. Χρήματα δηλαδή που αντιστοιχούν με ένα «καλό συμβόλαιο» ξένου ποδοσφαιριστή ή ακόμη και με μια μεταγραφή επιπέδου Super League.

Αν έχει εξελιχθεί η «διαιτησία» της Super League στο ακριβότερο προϊόν της Ευρώπης; Τα στοιχεία δεν τα έχουμε πρόχειρα, αλλά φαίνεται ότι δίνουμε μάχη για το… μετάλλιο. Αν δεν είναι η ακριβότερη, σίγουρα είναι από τις πλέον ακριβές.

Το πρόβλημα όμως είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Διότι οι ΠΑΕ -που έχουν προ πολλού χάσει την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες διαιτητές, και που προτιμούν ακόμη και τους β΄ διαλογής ξένους που φέρνει στη χώρα μας ο αρχιδιαιτητής Στιβ Μπένετ- φαίνεται πως όχι μόνο πληρώνουν υπέρογκα ποσά, αλλά και πως επί της ουσίας δεν γνωρίζουν γιατί τα πληρώνουν.

Αυτό αναφέρεται στο ρεπορτάζ -που επαναλαμβάνουμε δεν διαψεύδεται ως εδώ από κανέναν-. Ότι η ΕΠΟ στέλνει… λογαριασμούς στα λογιστήρια των ΠΑΕ δίχως να υπάρχει η απαραίτητη ενημέρωση για το πώς προκύπτουν αυτοί οι λογαριασμοί. Πόσα χρήματα κοστίζει δηλαδή το αεροπορικό εισιτήριο κάθε διαιτητή, πόσα χρήματα κοστίζει η διαμονή του στο ξενοδοχείο κλπ. Και αυτό αν μη τι άλλο γεννά και άλλου είδους ερωτηματικά.

Σα να λέμε: Μια ακόμη ιστορία αδιαφάνειας με οσμή σκανδάλου για την ΕΠΟ που φέρνει στο προσκήνιο εκ νέου την επιστολή που πριν από 10 ημέρες έστειλε στον Τάκη Μπαλτάκο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «θα ήθελα για άλλη μια φορά να επαναλάβω ότι δεν προτίθεμαι να συμμετάσχω στη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που αγγίζουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και τα οποία εισάγονται με τρόπο αδιαφανή» υποστήριξε ο πρόεδρος της Super League –και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ- καταγγέλλοντας σε θέα δημόσια τους παγιωμένους τρόπους στο Πάρκο Γουδή.

«Η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ» επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Τάκης Μπαλτάκος και δίνει μάχη (κόντρα σε όσα συμβαίνουν σε κάθε σοβαρή Ομοσπονδία της Ευρώπης, αλλά και στους νόμους του Κράτους) να την κρατήσει υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας. Την διαιτησία της Super League 1 η οποία έχει φτάσει στο σημείο όπως φαίνεται να υποχρεώνει τις ΠΑΕ σε κανονικό… χαράτσι.

Πραγματικά θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια αυτής της ιστορίας. Ειδικά αν επιβεβαιωθεί και κάτι ακόμη: Η πληροφορία ότι όταν η ΕΠΟ στέλνει τις προσκλήσεις- κλήσεις για ξένο διαιτητή στις ξένες ομοσπονδίες δεν αναφέρει και εκεί το ποσό της πληρωμής των διαιτητών, όπως είναι υποχρεωμένη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ