Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1: Με το ίδιο νόμισμα

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 1-1: Με το ίδιο νόμισμα

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο Περιστέρι με γκολ που αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ αλλά στη συνέχεια μέτρησε μέσω VAR, με τον Ατρόμητο να βρίσκει απάντηση με τον ίδιο τρόπο και τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

ΠΑΟΚ και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στο Περιστέρι για την 15η αγωνιστική της Super League, με τους Θεσσαλονικείς να χάνουν έδαφος στη βαθμολογία και τους γηπεδούχους να παίρνουν ένα υπέρ-πολύτιμο βαθμό, «αποχαιρετώντας» το 2022. Και τα δύο γκολ που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση κατοχυρώθηκαν μετά από χρήση του VAR, καθώς στην αρχή είχαν ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Ο Κοτάρσκι ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια για τους φιλοξενούμενους, με τους Σοάρες, Κουλιεράκη, Ίνγκασον και Βιεϊρίνια να συνθέτουν την τετράδα της άμυνας. Σβαμπ και Αουγκούστο ήταν στα χαφ, με τους Ζίβκοβιτς και Νάρεϊ στις δύο πλευρές και τον Κωνσταντέλια να βρίσκεται στον χώρο πίσω από τον Ολιβέιρα.

Διαβάστε επίσης: Έχει εξήγηση το «ξέσπασμα»

Από την άλλη ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με τους Γιαννιώτη, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐα, Στρούγγη, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδη, Φριντζόνσον, Ροτάριου, Ρομπάιγ και Κιάρτανσον.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εμφανώς με διάθεση να πιέσει και να πάρει από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού, με τον Ολιβέιρα να έχει την πρώτη καλή στιγμή μόλις στο 2ο λεπτό, με το σουτ που επιχείρησε να φεύγει πάνω από τα δοκάρια του Γιαννιώτη. Στο 8′ ο Αουγκούστο προσπάθησε και πάλι να νικήσει τον Έλληνα γκολκίπερ από μακριά, χωρίς να καταφέρει να βρει εστία.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ο εξαιρετικός Κωνσταντέλιας τροφοδότησε με μία υπέροχη μπαλιά τον Ολιβέιρα, εκείνος πλάσαρε εύστοχα για να κάνει το 0-1 στην αναμέτρηση. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο μετά από έλεγχο του VAR κατοχυρώθηκε, με τη φάση να είναι αρκετά οριακή.

Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έγινε περισσότερο απειλητικός, έχοντας την καλύτερη στιγμή του με την συμπλήρωση των 45′. Ο Κεσχρίντα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Φριτζόνσον έπιασε ένα σκαστό σουτ, με τον Κοτάρσκι να έχει καλή αντίδραση και να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το δεύτερο μέρος με τον ίδιο τρόπο που έκλεισαν το πρώτο, δείχνοντας να έχουν ξεπεράσει το «σοκ» του γκολ που δέχθηκαν και αυτό βοήθησε στο να δημιουργηθεί ένας πολύ καλός ρυθμός στην αναμέτρηση. Στο 54′ ο Ροτάριου έκανε ωραία ενέργεια, «άδειασε» τον Κουλιεράκη και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ενώ όμως είχε πολύ καλύτερες επιλογές, όπως τον αμαρκάριστο Κεσχρίντα, προτίμησε να σουτάρει, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, δεν κατάφερε να τελειώσει όμως σωστά την φάση, ενώ στη συνέχεια υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 70ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση από πλευράς Ατρομήτου. Ο Ροτάριου έκανε τη σέντρα, ο Κούεν «έπιασε» μια υπέροχη κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτάρσκι που δεν είχε αντίδραση. Και πάλι υπήρξε έλεγχος από το VAR για να μετρήσει το γκολ που αρχικώς είχε ακυρωθεί.

Στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει το γκολ της νίκης, με τον Ατρόμητο ωστόσο να αμύνεται καλά και να δέχεται πίεση μόνο στα τελευταία λεπτά από την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι «ασπρόμαυροι» ουσιαστικά προς τις καθυστερήσεις «πολιόρκησαν» την εστία του Γιαννιώτη μέχρι και το φινάλε του αγώνα χωρίς να μπορέσουν να βρουν τη μεγάλη ευκαιρία, με το τελικό σφύριγμα να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ, Οικονομίδης (65′ Κουέν), Φριτζόνσον, Ροτάριου (85′ Τζοβάρας), Κιάρτανσον (66′ Τζαβίδας), Ρομπάιγ (65′ Κλωναρίδης)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76′ Λύρατζης), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ (85′ Ντάντας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ, Ολιβέιρα (76′ Μπράντον)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ