Βόλος – ΑΕΚ 0-4: «Κιτρινόμαυρο»… express στον Βόλο

Βόλος – ΑΕΚ 0-4: «Κιτρινόμαυρο»… express στον Βόλο

Πάρτι στην κερκίδα από τους 8.000 οπαδούς της, πάρτι και στον αγωνιστικό χώρο για την ΑΕΚ, που διέλυσε με 4-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Μήτογλου, Πινέδα, Φαν Βέερτ και Γκαρσία τα γκολ για την Ένωση η οποία μείωσε στους τρεις βαθμούς από τον Παναθηναϊκό και... περιμένει.

Με ιδανικό τρόπο αποχαιρέτησε το 2022 η ΑΕΚ! Πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο «κιτρινόμαυρο» από περίπου 8.000 οπαδούς της Πανθεσσαλικό, η Ένωση συνέτριψε με 4-0 τον Βόλο και μείωσε στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που υποδέχεται τον ΟΦΗ. Με τρία γκολ από το πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες το ματς και στρέφει πλέον την προσοχή της στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Έτσι ξεκίνησαν

H μοναδική αλλαγή για την ΑΕΚ σε σχέση με τη Λαμία ήταν η προσθήκη του Φαν Βέερτ αντί του τραυματία Μάνταλου, με τους Γκαρσία και Πινέδα να ξεκινούν στα άκρα. Έτσι, ο Αθανασιάδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί και Χατζισαφί τετράδα στην άμυνα και οι Σιμάνκι, Γιόνσον στον άξονα. Πινέδα και Γκαρσία στα δύο άκρα της επίθεσης, με τους Αραούχο και Φαν Βέερτ μπροστά.

Από την άλλη, ο Βόλος ξεκίνησε με τον Κλέιμαν στην εστία, τους Ουές, Πίρινεν, Σιέλη και Άλχο στην άμυνα, τους Ματίγια και Μπαριέντος στον άξονα, τον Μεσκίδα μπροστά τους, τους Νοκέρ και Ντέλετιτς στα δύο άκρα και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 5-0: Ξέσπασε με 5άρα!

Παράσταση για έναν ρόλο

Με το πόδι στο γκάζι μπήκε η ΑΕΚ στο ματς και πριν συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο, είχε ήδη δύο καλές στιγμές. Μία με σουτ του Πινέδα που κόντραρε κι άλλη μία με εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία που έδιωξε χαμηλά ο Κλέιμαν. Ούτε το σουτ του Ρότα στο 12’ βρήκε στόχο, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα η υπεροχή της Ένωσης απέδωσε καρπούς.

Ο Πινέδα εκτέλεσε με κομπίνα ένα κόρνερ, ο Λιβάι κατέβασε και έβγαλε για τον Αραούχο ο οποίος γύρισε στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Μήτογλου με κεφαλιά «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του για το 1-0. Με τη σέντρα, η ΑΕΚ «άγγιξε» και το 2-0, αλλά ο Αραούχο δεν βρήκε στόχο από ασίστ του Πινέδα.

Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, την ώρα που ο Βόλος προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μέσω κάποιων στημένων φάσεων και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ήρθε και το 2-0. Ο Γκαρσία έκανε τρομερή προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πανηγυρίζοντας με τις γνωστές του τούμπες.

Πριν το ημίχρονο, η ΑΕΚ πέτυχε και τρίτο γκολ όταν από τη δεύτερη ασίστ του Αραούχο ο Φαν Βέερτ πλάσαρε τον Κλέιμαν για το 3-0, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς με τα «κιτρινόμαυρα» και φυσικά για πρώτη φορά κόντρα στην πρώην ομάδα του. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, με την ομάδα του Αλμέιδα να είναι το απόλυτο αφεντικό στο ματς και να ικανοποιεί απόλυτα τους περίπου οπαδούς της που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Γκαρσία έβαλε το «κερασάκι» 

Πιο δυνατά μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο που απείλησε δύο φορές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Πίρινεν στο 52’ έκοψε ένα γύρισμα του Γκαρσία μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια και από την εκτέλεση του κόρνερ και νέα σέντρα του Λιβάι, ο Σιμάνσκι αστόχησε αμαρκάριστος σε κεφαλιά.

Στο 66’ ο Αλμέιδα πραγματοποίησε τρεις αλλαγές, με τους Τσούμπερ, Άμραμπατ και Γαλανόπουλο να περνούν στο ματς και τον Λιβάι να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης. Δευτερόλεπτα αργότερα ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, πήδηξε στον… Θεό και με κεφαλιά από σέντρα του Άμραμπατ έγραψε το 4-0 φτάνοντας τα εννιά γκολ στη Super League. Αραούχο και Τσούμπερ είχαν δύο καλές στιγμές ακόμα για να πετύχουν και άλλο γκολ, με το τελικό σκορ να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε και την Ένωση να φεύγει με περίπατο από τον Βόλο.

Βόλος: Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76′ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεθκίδα (46′ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς

AEΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα (66′ Άμραμπατ), Γιόνσον (66′ Γαλανόπουλος), Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ (66′ Τσούμπερ), Αραούχο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ